Review: We Are Knitters Kit

Review: We Are Knitters Kit

IMG_8592 IMG_8593Een week geleden viel de We Are Knitters (WAK) Empire Snood Kit op mijn mat, en eergisteren heb ik de col afgemaakt! Hoog tijd voor een review. In de vorige post kun je lezen wat er allemaal in het pakket zat. Diezelfde avond begon ik nog met breien, en wat is het fijne wol om mee te werken! Superzacht en zo heerlijk dik, mmm! Ik was ook heel blij met de naalden, maat 15 had ik nog niet! Wel jammer dat ze een beetje te kort waren voor alle steken, als ik stopte aan het eind van een rij vielen er een paar meteen van de naald. Dus als ik een pauze nam moest ik altijd in het midden van een rij stoppen, maar ach, je went eraan. Deze wol is misschien niet heel geschikt voor beginners aangezien hij nog wat losjes gesponnen is. Dat houdt in dat je soms door het midden van de draad steekt, goed opletten dus!
About a week ago I received the We Are Knitters (WAK) Empire Snood Kit! I finished the cowl last Saturday, time for a review! In my previous post you can see what was in the Kit. I started knitting the very same day, and what a breeze it was to use the fantastic wool! So soft and very bulky, mmm! Although I must say I don’t think the wool is suitable for beginners. It’s still very much like wool roving, which means that you can poke through the strand of wool easily. But with some practice you should be okay 🙂 The knitting needles were divine! A bit too short to hold all of the stitches, but as long as I paused in the middle of a row, no stitches would fall off the needles. 
IMG_8599 IMG_8600Oeps, daar viel een steek! Mijn gezicht, haha! Gelukkig kon ik hem snel weer op de naald krijgen 🙂 Als dit bij jou gebeurt: raak niet in paniek en trek niet aan de naalden. Als je steek nog niet naar beneden is ‘gevallen’, dan kun je hem met je vingers weer erop zetten. Anders leg je het werk voorzichtig neer en pak je een haaknaald om de gevallen steek te repareren. Ik kan je vertellen hoe je dit moet doen, maar het is handiger (en sneller) als je een Youtube filmpje hierover zoekt met ‘how to pick up dropped stitches’.
Oh-oh, one stitch slipped off of my needles during the photoshoot! Lol, my face xD Luckily I was able to put it back on the needles. If you drop a stitch, carefully put down your work and get a crochet hook, it’s easier to use one of those to get the stitch back into place. I can tell you how to do it, but it’s easier if you search for Youtube videos ‘how to pick up dropped stitches’ 😉 
IMG_8602Wool! Glorious Wool! Wonderful Wool! Marvelous Woooool! Mmmm ^^
Als je de grap niet begrijpt, luister dan dit liedje.
If you don’t get my pun, listen to this song.

IMG_8611 IMG_8612Het breien ging supersnel, en afgelopen zaterdag had ik mijn nieuwe colsjaal al om mijn nek. Hij is een beetje (veel) wijder dan op de foto van We Are Knitters, maar ik kan hem ook twee keer omslaan voor extra warmte.
The knitting went superfast, and I was able to wear my new cowl last Saturday! It’s a bit wider than the cowl in the picture from We Are Knitters, but I can wrap it twice around my neck for extra warmth. 
1WAK collage IMG_8616Ik ben er weg van! Wat vinden jullie van mijn nieuwe aanwinst?
I totally love it! What do you guys think about my new scarf?

 

Previous post
Dawanda Designmarket: Part II
Next post
W.I.P. Wednesday #17

2 Comments

  1. December 3, 2013 at 3:52 pm — Reply

    Hij is echt super mooi geworden! En jeetje, wat doe jij dat snel zeg!

    • December 4, 2013 at 10:18 am — Reply

      Dankje! Het ging inderdaad heel snel, maar dat heb je altijd met dikke wol en grote naalden 😉 Binnen een uurtje kun je dan al een col afhebben! xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Review: We Are Knitters Kit