W.I.P. Wednesday #12

W.I.P. Wednesday #12

IMG_8168Hoewel ik deze week een aantal kleine werkstukken en presentaties moet inleveren, vind ik altijd wel een tijd om iets voor mezelf te doen. Ik heb dan wel geen colleges deze week, maar het is zo mogelijk nog drukker dan als ik die wel zou hebben. Gelukkig gaat het schrijven van werkstukken steeds sneller! Tussendoor heb ik tijd voor kleine projectjes, zoals bijvoorbeeld deze handschoenen waaraan ik ben begonnen. Ik volg niet echt een patroon, ik heb gewoon 48 steken opgezet en steeds maar rechts gebreid. Eerst had ik 60 steken opgezet, maar na een tijdje kwam ik erachter dat dat veel te wijde handschoenen zouden worden, dus maar weer uitgehaald! Ik heb geen boord, waardoor de onderste rand nonchalant omkrult.
IMG_8170 IMG_8171De wol en de naalden heb ik gekocht bij mijn nieuwe favoriete winkel, Flying Tiger. De wol was maar 1 euro, en de sokkennaalden 2 euro. Wat een miniprijsjes! En het garen is ook nog eens 75% wol, 25% acryl, dus niet volledig acryl zoals bij de Zeeman of Wibra. Misschien ga ik in het vervolg wel steeds naar de Flying Tiger! Ik vind het kleurverloop ook heel mooi. Meestal ben ik niet zo van gestreepte garens, maar voor deze maak ik een uitzondering.
IMG_8172 IMG_8173Ook heb ik wat bolletjes wol zitten draaien van de strengen garen die ik van familie had gekregen. Excusez voor de scheve foto’s, ik zag pas dat ze scheef waren toen ik ze op de computer aan het bewerken was. Oh well! Klein foutje mag, toch?
IMG_8177Mijn eerste Innocent Drinks-mutsje is klaar! Het moet een Volkswagen busje voorstellen, geinspireerd door deze liefjes hier. Ook al is hij niet helemaal goed gelukt, ik kan hem alsnog opsturen naar Innocent Drinks voor een bijdrage aan het ouderenfonds. Doen jullie ook mee? Ik ga er nog een paar breien, hopelijk lukken die beter! Trouwens, Innocent Drinks heeft hiervoor een adres met Antwoordnummer, dus je hoeft dus geen postzegels te plakken op je envelop of pakketje! Brei of haak er zoveel als je wilt! 🙂
IMG_8178En last but certainly not least: ik ben ook weer bezig met een nieuw uilenkussen! Maar deze keer niet voor mij, want iemand heeft er eentje besteld, superleuk! Een prima werkje om voor de tv aan te werken. Een tijdje geleden kwam ik erachter dat op sommige avonden series als Desperate Housewives (dinsdagavond op Net 5) Breaking Bad (maandagavond op Canvas) worden herhaald. Helemaal perfect om na het leren nog wat rustig te haken voor het slapengaan! Sommige series kan je gewoon geen genoeg van krijgen, hoevaak je ze ook al hebt gezien. Ik lag gisteren ook weer helemaal in een deuk bij de bitchy opmerkingen van Lynette Scavo en Gabrielle Solis, hahaha. Bij welke serie haken of breien jullie het liefst?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Crocheted Border Collie is finished!
Next post
KollaboraLove

6 Comments

 1. sylvia
  October 24, 2013 at 10:12 pm — Reply

  haha ja hoor, kom ik weer met mijn vraag: welk wol/garen gebruik je voor het uilenkussen? heel mooie structuur en mooi die kleuren bij elkaar! xx

  • October 24, 2013 at 11:17 pm — Reply

   Hoi Sylvia! Haha, misschien moet ik het in het vervolg erbij vermelden 😛 Ik gebruik het tweed-garen van de Zeeman in bruin en beige, lekker voordelig maar alsnog fijn zacht. Zachter dan de Royal in ieder geval! xx

   • Sylvia
    October 25, 2013 at 1:03 pm — Reply

    ahh ik meende het al te herkennen! Top, thanks!

 2. sylvia
  October 24, 2013 at 10:12 pm — Reply

  haha ja hoor, kom ik weer met mijn vraag: welk wol/garen gebruik je voor het uilenkussen? heel mooie structuur en mooi die kleuren bij elkaar! xx

  • October 24, 2013 at 11:17 pm — Reply

   Hoi Sylvia! Haha, misschien moet ik het in het vervolg erbij vermelden 😛 Ik gebruik het tweed-garen van de Zeeman in bruin en beige, lekker voordelig maar alsnog fijn zacht. Zachter dan de Royal in ieder geval! xx

   • Sylvia
    October 25, 2013 at 1:03 pm — Reply

    ahh ik meende het al te herkennen! Top, thanks!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

W.I.P. Wednesday #12