Crocheted Border Collie is finished!

Crocheted Border Collie is finished!

IMG_8107De gehaakte bordercollie is af! Het nieuwe baasje was erg blij met hem, en dat maakt mijn dag ook weer goed. Hij is zo’n 20 cm lang, en door de chenille draad in zijn pootjes kan hij zitten, maar ook staan. Dit is de eerste keer dat ik werkte met ‘fluffy’ garen. Ik moet zeggen, dit garen is zeker niet voor beginners! Door het pluizige garen zie je namelijk je steken niet meer. Ik denk dat dit met breien wel nog te zien is, aangezien je dan alle steken op een naald hebt staan, maar met haken was het bijna onmogelijk. Maar dat betekent ook dat je een foutje niet ziet, dus steek er gewoon ergens in waar jij ongeveer denkt dat de volgende steek moet komen, en in de meeste gevallen komt het precies goed uit. Het is dan wel wat lastiger, maar het resultaat mag er zeker zijn! Als ik dit hondje had gemaakt met ‘gewoon’ wit garen, dan was hij toch wel wat kaal geweest. Voor de staart heb ik eerst een gewone staart gehaakt, en daar heb ik nog allemaal losse draadjes aan vast geknoopt. Het was een priegelwerkje, maar zo komt de volle staart van de bordercollie beter tot zijn recht.
IMG_8102 IMG_8104 IMG_8105Dit is toch wel een van de lastigste haakwerkjes die ik tot nu toe heb gemaakt, ik was zo blij toen hij af was! Eerst zocht ik naar patronen, maar ik vond alleen maar patronen van mini-hondjes, als sleutelhanger bijvoorbeeld. De opdrachtgever wilde echter een klein knuffelformaat, dus ging ik zelf maar aan de slag! Ik ben begonnen met het hoofd, en toen naar achteren gewerkt. Het moeilijkst was om aan de ene kant ervoor te zorgen dat de vorm goed is, en aan de andere kant ook nog te denken aan het goede kleurpatroon. Wat vinden jullie van hem?

Support me by sharing with friends!
Previous post
W.I.P. Wednesday #11
Next post
W.I.P. Wednesday #12

8 Comments

  1. October 21, 2013 at 2:36 pm — Reply

    Omggggg <3 hij is prachtig geworden! Wat een snoes is het ook c:
    Knap werk hoor Carmen ^^ Xx

  2. October 24, 2013 at 7:49 pm — Reply

    Wow! This is gorgeous! So great! Is this your pattern? I love it! ๐Ÿ™‚

    • October 24, 2013 at 8:04 pm — Reply

      Thank you so much! I didn’t have the time (or patience, lol) to write a pattern, but I did improvise the whole thing by myself ๐Ÿ™‚ Glad you like it! xx

  3. Corrine Scholten
    October 27, 2013 at 11:00 am — Reply

    Ik ben het baasje van de mooie bordercollie die jij gehaakt hebt.
    Ik kreeg hem cadeau van Geert, omdat mijn bordercollie Midas overleden was.
    Een lieve en ontroerende herinnering,dank jewel.
    Ik heb nu een nieuwe hond, weer een bordercollie,Borre.
    Als je nog een beetje tijd en zin over hebtzou ik het leuk vinden als je ook van hem zo’n mooie zou willen haken.
    Ik hoor het wel.
    Corrine Scholten

    • October 28, 2013 at 12:01 am — Reply

      Hoi Corrine! Geert had het mij verteld dat jullie bordercollie was overleden, ik ben blij dat ik jullie op deze manier een herinnering aan hem mag geven. Natuurlijk kan ik ook een knuffeltje van Borre maken! Ik heb alleen een paar foto’s nodig zodat ik de kleur goed kan zien, die kan Geert me sturen. Het makkelijkste voor mij is als ik hem ongeveer even groot maak, is dat goed? De komende tijd heb ik het misschien wel wat druk, maar voor een leuke bestelling maak ik altijd tijd ๐Ÿ™‚ Groetjes!

  4. Rose
    January 21, 2015 at 3:14 pm — Reply

    Wat mooi en knap gedaan zeg! Vooral omdat je het ook nog zelf hebt ontworpen. Echt superleuk!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Crocheted Border Collie is finished!