Little Tokyo

Little Tokyo

IMG_7993 IMG_7991 IMG_7992Afgelopen vrijdag ging ik naar de Japanse wijk van Düsseldorf, ook wel Little Tokyo genoemd. Ik had er heel veel goeds over gehoord, dus ik kon niet wachten om erheen te gaan! Op internet had ik al gelezen dat er veel leuke Japanse winkeltjes waren, authentieke Japanse restaurantjes, een kapper en een boekenwinkel. Maar toen we eenmaal op de Immermannstrasse aankwamen, zagen we dat er maar een paar Japanse winkeltjes waren. Een enkele supermarkt hier en daar, een souvenirwinkeltje, maar vooral veel lege panden ertussen, of bewoonde huizen. Maar we gaven de moed niet op, we moesten en zouden elk Japans uitziend winkeltje naar binnen gaan! Eerst zagen we de bookstore, maar die was lang niet zo groot als ik had verwacht. Ik nam daarom aan dat er vast in een andere straat nog een grote boekenwinkel zou zijn, maar dat was niet zo. Gelukkig spotte ik er wel een paar Japanse haak- en breiboeken! Verder snuffelden we nog wat rond, maar we konden toch niets lezen, dus gingen we al snel weer verder. Later in deze post meer over het haakboek!

IMG_7994 IMG_7996 IMG_7995Deze foto’s maakte ik in de Japanse supermarkten. Ze hadden veel Japanse snoepjes en cakejes, waar de kleuren van de verpakkingen af spatten! Ook hadden ze veel Koreaanse dingen, zoals op de eerste foto. Er waren tientallen verschillende theeserviezen, eetstokjes, eetstokjeshouders, en noem maar op. Er zaten hele mooie theepotjes tussen! Ook een grote diepvriesafdeling met allerlei soorten vis, dumplings en azuki-bean ijs. Ook de bekende shiitake champignons ontbraken niet. Ik weet niet zo goed wat ik moet denken van de Dragonball Z-drankjes die je hierboven ziet, ik koos op het laatste moment toch maar voor vertrouwde cola. Eigenlijk best stom, denk ik nu, dan kies ik in een Japanse winkel het enige Westerse product! Maar ik heb zo’n vermoeden dat Dragonball Z soda mierzoet is. Ik herkende ook een paar milktea drankjes die ik in Beijing wel eens had geprobeerd, dat was een leuk nostalgie-momentje!

IMG_7997Ik weet niet precies wat dit voor winkel was, maar daar kwamen we ook opeens langs in Little Tokyo!
IMG_8018We waren nog niet eens een uurtje aan het rondkijken toen we alle Japanse winkeltjes al hadden gezien! Omdat het nog lang geen etenstijd was, vulden we de rest van de middag op met winkelen in een ander gedeelte van de stad. ‘s Avonds kwamen we terug voor datgene waar we ons de hele dag al op hadden verheugd: sushi! Er zijn veel restaurantjes om uit te kiezen, en wij aten bij Naniwa.

IMG_8047 IMG_8048Gelijk toen ik thuiskwam haalde ik mijn nieuw gekochte haakboek uit het tasje om het van binnen te kunnen bewonderen.. en wat staan er leuke dingen in! Hierbij een paar foto’s van mijn favoriete beestjes uit het boek.
IMG_8049 IMG_8050Lieve kleine vogeltjes.. en die varkentjes! Allemaal in heerlijke macaron-kleuren, mmm…

IMG_8052Ook de vormgeving van dit boek is om van te smullen!
IMG_8051Kameleonnetjes!! Deze staan zeer hoog op mijn to-do lijstje, want ik ben al heel lang aan het zoeken naar een leuk patroontje. Welke kleuren zal ik toch eens kiezen..
IMG_8053 IMG_8054Dit is toch wel mijn favoriet.. Wat een lieve kikkertjes! En ik had nooit gedacht om kikkers te maken in een andere kleur dan groen, maar ze zien er allemaal heel schattig uit. Ik heb dan wel geen zwart-witte oogjes, maar ik denk dat het ook werkt als ik een wit rondje haak en daarop een zwart kraaltje vastnaai. Ik ga er snel een proberen!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Monday morning
Next post
Blanket Contest Voting and a Finished Project!

8 Comments

 1. October 7, 2013 at 9:45 pm — Reply

  Die booekjes <3 omg :c Ik dacht heel even, huh ben je
  nou in Japan? Maar nee in Germany 😛 Nederland moet
  ook zo,n Little Tokyo hebben :c

  Xx

  • October 8, 2013 at 8:19 am — Reply

   Jaa ik wou ook dat het dichterbij was! Alhoewel, Düsseldorf is met de trein niet zo heel ver 😉 Ik kan echt geen genoeg krijgen van die haakboekjes… als ik eens in Japan ben koop ik ze allemaal! ^^ Ik denk trouwens ook dat ze veel van die koekjes en snoepjes hebben die jij wel eens bestelt 😉 xx

 2. October 8, 2013 at 12:37 pm — Reply

  Wat een schattige dingetjes staat er in zeg <3

 3. October 8, 2013 at 12:37 pm — Reply

  Wat een schattige dingetjes staat er in zeg <3

 4. January 4, 2016 at 4:43 pm — Reply

  leuk mooi boekje ook!
  zou je die vogeltjes meschien met ons willen delen ?
  ik ben daar al eenorm lang naar op zoek.

  • January 10, 2016 at 6:42 pm — Reply

   Hoi Kim! Het is inderdaad een heel leuk haakboekje, zeker een aanrader! De patroontjes erin zijn natuurlijk niet van mij en daarom ook niet aan mij om te delen. Ik hoop dat je ergens een vergelijkbaar patroontje vindt! Groetjes, Carmen

 5. January 4, 2016 at 4:43 pm — Reply

  leuk mooi boekje ook!
  zou je die vogeltjes meschien met ons willen delen ?
  ik ben daar al eenorm lang naar op zoek.

  • January 10, 2016 at 6:42 pm — Reply

   Hoi Kim! Het is inderdaad een heel leuk haakboekje, zeker een aanrader! De patroontjes erin zijn natuurlijk niet van mij en daarom ook niet aan mij om te delen. Ik hoop dat je ergens een vergelijkbaar patroontje vindt! Groetjes, Carmen

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Little Tokyo