W.I.P. Wednesday #3

W.I.P. Wednesday #3

Het is weer Work-In-Progress Woensdag! Deze week heb ik me gestort op een nieuwe sjaal, die vervolgens toch niet helemaal naar wens van de haaknaald kwam.. Ik laat jullie even zien waar mijn inspiratie vandaan kwam:

Ann-crochet-scarf2

Ik vond hem op de website van Simply Crochet, en ik wilde er meteen ook een hebben! Want zeg nou eerlijk, hoe moeilijk kan het zijn? Nou… dat bleek dus nog best lastig te zijn. Mijn idee was om een cirkelsjaal te maken, en ik ging meteen leuke patroontjes zoeken.

IMG_7469Deze kleuren kocht ik bij de HEMA, de wol die ze ‘medium’ noemen, voor 1 euro per bol. Wat een leuke kleurtjes, niet? Thuis verzamelde ik nog een aantal bollen wol en ik ging aan de slag. Zie hier het resultaat:
IMG_7470Opzich zijn ze nog best leuk. Maar op de bovenste foto zie je dat haar granny squares van fijnere wol zijn gemaakt, en ook dat ze heel soepel vallen. De mijne waren best stijf, hoewel ik ze met een grote haaknaald heb gehaakt. Ze zijn nog steeds wel leuk voor een tasje, dus ik bewaar ze nog een tijdje, maar voor mijn volgende poging van de sjaal ga ik mooiere wol inslaan. De patronen voor bovenstaande granny’s heb ik van verschillende bronnen. Van de bovenste rij komt de linker granny uit een Japans patronenboek, en de rechter kun je hier vinden.  Van de middelste rij vind je het patroon van de twee buitenste granny’s hier, en die van de middelste hier. Dat laatste patroon heb ik een stuk ingekort, zodat het vierkantje de goede maat was. Van de onderste rij komt de linker uit hetzelfde Japanse patronenboek, en de rechter heb ik zelf bedacht (surprise! Ik wist niet dat ik granny’s kon bedenken, haha). Misschien dat ik er nog aan toe kom om het patroon op te schrijven. Je zou ook een basic granny square kunnen haken, en daar later een bloemetje op kunnen naaien.

Hebben jullie nog leuke ideeën om met deze granny’s te doen? Zijn de kleuren trouwens wel leuk? Felle kleuren zijn niet echt mijn cup of tea, dus ik weet ook nooit of ik leuke kleurschema’s kan bedenken. Voorlopig houd ik het nog even bij pastel 😉
IMG_7475Ohja, en deze had ik ook nog bij de HEMA gekocht! Soort washi tape, maar dan van stof! Leuk om etuitjes mee te versieren, lijkt me..
En wat doen jullie deze woensdag?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Simple Knit Top
Next post
New things

5 Comments

 1. August 14, 2013 at 1:54 pm — Reply

  Ik ging vanmorgen naar de rommelmarkt en zometteen ga ik wat leuke oorbelletjes fröbelen.

  Liefs

  • August 14, 2013 at 4:08 pm — Reply

   Oehh ik hou van rommelmarkten! Succes met je oorbellen 🙂 En wat een leuke giveaway op je blog! xx

   • August 14, 2013 at 4:32 pm — Reply

    Ik ook 😀 heb er ondanks wat nare verkopers enorm van genoten!
    Dankjewel, leuk dat je meedoet!

    Liefs

 2. Hanneke Wienbelt
  August 16, 2013 at 2:26 pm — Reply

  Hallo Ccarmen, fantastische sjaal. Wil ik ook wel maken. Heb een heel leuk granny square tasje gemaakt, maar kan geen foto toevoegen via deze site (of ik ben gewoon niet zo handig hiermee;))

  • August 16, 2013 at 4:27 pm — Reply

   Hoi Hanneke! Oeh nou ben ik wel benieuwd naar dat tasje! Hier kun je inderdaad geen foto’s toevoegen, maar dat kan wel op mijn Facebookpagina, die vind je hier: https://www.facebook.com/craftityourself
   Naast ‘een bericht schrijven’ staat als het goed is ‘foto plaatsen’.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

W.I.P. Wednesday #3