Granny Madness

Granny Madness

IMG_6227

Of je nou van grote of kleine projecten houdt, met granny squares heb je van alles een beetje. Je kunt er enorme dekens mee maken, maar elke keer dat je een vierkantje afmaakt geeft het je een fijn gevoel. Yes, weer een vierkantje af! Een tijd geleden begon ik met mijn eerste granny square deken en ik ben al een heel eind! Misschien dat ik er gewoon een omslagdoek van maak, maar ik ga gewoon door totdat mijn wol op is.

IMG_6228

Ik heb inmiddels al een hele stapel! IMG_6229

 

Van mijn oorspronkelijke blauw/groen kleurschema ben overgestapt naar beige en paars, maar het past allemaal mooi bij elkaar.

IMG_6230 IMG_6231 IMG_6233

IMG_6235Maar je hoeft natuurlijk geen grote projecten te maken met granny squares. Wat dacht je van een etui of een hoesje voor je mobiel? Ik maakte laatst ook een lampenhoes van granny squares voor mijn rechthoekige lamp:

IMG_6139

Ik heb ‘Royal’ acrylwol gebruikt van de Zeeman in wit, mintgroen en paars. Ik maakte eerst granny squares zo groot dat ze van links naar rechts op de lamp pasten. Toen heb ik ze aan elkaar genaaid en er boven en onder nog granny stripes aan gehaakt om het de goede lengte te geven. De lamp zelf is van papier, en daar kon ik gemakkelijk met een naald doorheen. Ik heb de boven en onderkant voorzichtig vastgenaaid op de lamp. Op de volgende foto kun je aan de onderkant de steekjes zien. IMG_6141En toen was de lamp al af! Ik heb hem in ongeveer twee middagen gemaakt. Je zou ook allemaal kleine granny squares kunnen maken, maar het blijft even passen en meten.

Wat maken jullie allemaal van granny squares? Laat het me weten! Ik heb ook nog wat leuke ideetjes voor jullie in petto 😉

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Just some things
Next post
Soms heb je gewoon een pinguin nodig

10 Comments

 1. May 14, 2013 at 3:47 pm — Reply

  hoi, leuk die kleuren bij elkaar! ook je lamp is leuk geworden, Ik heb ook al veel projecten met granny’s gemaakt, verslavend!!! ik heb van mini granny’s etuitjes gemaakt en ik ben nu bezig met een hoesje voor over een krukje. ben benieuwd hoe dat gaat worden. Marije

  • May 14, 2013 at 6:37 pm — Reply

   Hoi Marije! Die projecten van jou klinken ook erg leuk! Een krukje staat ook nog altijd op mijn lijstje, maar dan moet ik eerst nog een krukje vinden, haha 🙂 Ik zag laatst ook een panty met granny square print!

 2. May 14, 2013 at 3:47 pm — Reply

  hoi, leuk die kleuren bij elkaar! ook je lamp is leuk geworden, Ik heb ook al veel projecten met granny’s gemaakt, verslavend!!! ik heb van mini granny’s etuitjes gemaakt en ik ben nu bezig met een hoesje voor over een krukje. ben benieuwd hoe dat gaat worden. Marije

  • May 14, 2013 at 6:37 pm — Reply

   Hoi Marije! Die projecten van jou klinken ook erg leuk! Een krukje staat ook nog altijd op mijn lijstje, maar dan moet ik eerst nog een krukje vinden, haha 🙂 Ik zag laatst ook een panty met granny square print!

 3. May 19, 2013 at 10:15 am — Reply

  Wow, I like the colours 🙂

  • May 19, 2013 at 11:49 am — Reply

   Thank you! I’m really loving mint green these days 🙂

 4. May 19, 2013 at 10:15 am — Reply

  Wow, I like the colours 🙂

  • May 19, 2013 at 11:49 am — Reply

   Thank you! I’m really loving mint green these days 🙂

 5. Annelies Tromp
  April 12, 2018 at 9:54 am — Reply

  Hoi.ik zag je stappeltje granny’s erg mooi
  Heb je daar ook een patroon van? Of weet je waar ik het kan vinden?
  Ik wil ze ook graag maken.maar zo vanaf de foto’s lukt me niet.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Granny Madness