Just some things

Just some things

Wat is het toch een mooie dag vandaag! Net even lekker buiten gezeten, en nu weer naar binnen voor wat schoolwerk. Gelukkig schijnt de zon nog warm door mijn schuine ramen naar binnen. Moet ik dan ook zonnebrand op doen? Hmm…
Mijn blogpost vandaag gaat even over iets heel anders dan knutselen. Gewoon even wat alledaagse dingetjes. Alleen wonen als meisje is namelijk niet altijd even makkelijk! Wat te doen als de verwarming kapot gaat? Ik heb ook geen idee hoe de blikopener werkt.. Een lamp vervangen en de tv instellen kan ik dan weer wel. Maar voor 1 van zo’n moeilijkheden heb ik vandaag de oplossing voor jullie.

What lovely weather today! After a bit of sunbathing outside, it’s back to essay writing for me. Luckily the sun is still shining through my windows. Hmm, would I need sunblock now? 
Today I’m not writing about crafts, for a change, just everyday stuff. Cause you know, sometimes, living alone is difficult for a girl. Some cupboards are simply to high to reach, and though I’ve managed to change several lightbulbs, the central heating is still a mystery to me. For one of those everyday issues I have the answer for you! 

IMG_6215Een fles waarvan de dop veel te stroef zit vastgedraaid, GRRR! Ik heb dit altijd met de flessen van Spa. Cola en Lipton Ice Tea zijn geen probleem, maar die verrekte Spa fruit zorgt voor wrijvingswonden! Ik heb het al geprobeerd met verschillende doekjes, maar die werken allemaal niet. Zo’n siliconendoekje heb ik dan jammer genoeg niet, maar de volgende oplossing is veel handiger!

You know those bottles that just won’t open? AARGH! This always happens with a specific kind of brand. I’m strong enough to open most soda bottles, but these cause friction burn on my hands every time. Luckily, the solution is very easy!

IMG_6216

Pak een lang stukje plakband.
Take some adhesive tape (a fairly long piece).

IMG_6217

Plak het (met de plak-kant naar binnen dus) op de dop. Laat ongeveer de helft van de strook plakband over. Het is niet erg als je de dop niet helemaal rondom bedekt.
Stick about half of it to the sides of the cap. It doesn’t matter whether you cover the whole side or not. 
IMG_6218Vouw de andere helft terug, zodat je een soort van C-vorm rondom de dop hebt.
Fold the other half back. It’s a bit hard to explain, but you’ll end up with a kind of C-shape around the cap.

IMG_6220Draai nog eens aan de dop, en hij zal er veel makkelijker vanaf komen! Werkt elke keer voor mij. Probeer het eens uit! Ik weet trouwens niet of dit ook met deksels werkt. Zou best kunnen, maar dan heb je wel meer plakband nodig.
Simply twist the cap, and it will open! Works every time for me, try it! I don’t know whether this works for lids too, but you could try. Use more tape in that case. 

IMG_6223Tijd voor een beloning! Vandaag kocht ik deze nieuwe Milka chocolade bij de C1000, even uitproberen!
Time for your reward! Today I bought some Oreo flavoured Milka chocolate. I had never seen it before so I was excited to try!

IMG_6224Mmmm, hij is lekker! Die Oreo stukjes zorgen net voor een beetje crunch erin. Hij smaakt bijna hetzelfde als de Kinder chocoladereepjes. Als je die lekker vindt is deze zeker wat voor jou!
Mmmm, delicious! It tastes almost the same as the German Kinder chocolate, but the Oreo bits make it crunchy, yum yum!

IMG_6222Deze zaadjes heb ik twee weken geleden geplant, en kijk eens hoe goed ze al groeien! Het bakje en de zaadjes komen allebei van de Action, waar je het echt voor een paar centen koopt. Ik ben bang dat dit bakje binnenkort heel erg overbevolkt gaat raken, maar dan vind ik wel weer een oplossing.

My tiny seedlings are growing rapidly!  I think sowing flowers is much more fun than buying grown flowers, don’t you? I might have put too many flowers in this pot, but I’ll figure out what to do about that later. 

 

 

 

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
New Patterns Galore!
Next post
Granny Madness

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Just some things