Nyannyannyannyannyaaaaan!

Nyannyannyannyannyaaaaan!

The wonderful and colourful Nyancat! Geen idee waar ik het over heb? Het is een echte internetrage geweest een tijdje geleden, maar hier is het originele filmpje nog even voor diegenen die onder een steen hebben geleefd:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=QH2-TGUlwu4&w=420&h=315]

Regenbogen, hyperactieve muziek, en een kat met een Poptart-koekje als lichaam, dat vinden we natuurlijk helemaal geweldig!

Ziedaar, een Pop-Tart. Toegegeven, dit is geen originele Pop-Tart van Kellogs, maar die zagen er gewoon zo onsmakelijk uit dat ik een home-made voorbeeld heb gekozen. Dit is een heel populair Amerikaans ontbijt, en ze zijn gevuld met jam. Klinkt wel lekker, maar als je bedenkt dat ze eeuwig lang houdbaar zijn.. Kan gewoon niet gezond zijn.

Maar terug naar Nyancat! Ik was eigenlijk nooit zo weg van het stuiterende ruimte-katje, maar ik heb net een nieuwe zonnebril, en ik kon mijn hoesje niet meer vinden. Tijd voor een nieuwe dus! En wat is er leuker dan een zelfgemaakt hoesje? Op Ravelry vond ik geen kant-en-klaar patroon dat ik leuk vond, maar ik vond wel deze chart van Nyancat. Ik had nog nooit met zoveel kleuren gewerkt, laat staan met een kleurenchart, dus ik had even wat oefening nodig! Charts zijn het beste te doen met breien, maar met haken kan het ook, al lopen de lijntjes dan niet zo mooi in elkaar over. Het is wel even handig om deze tutorial te bekijken voor het wisselen van de kleuren. Pas wel op, dat als je het werk keert, de de draadeinden aan de voorkant van je werk moet houden. Dit voelt heel onnatuurlijk en je moet wat manoevreren, maar anders zou je draden aan de goede kant van je werk hebben lopen, en dat willen we niet!

Op de Ravelrypagina van deze chart kun je trouwens wat leuke projecten van anderen zien! Onder andere een kussen, sjaal en een muts. Leuk voor inspiratie.

IMG_6134En toen begon ik! Het wordt steeds leuker naarmate je het plaatje ziet vormen, maar alle draadjes zijn zo irritant! Na een tijdje liet ik ze maar gewoon in de war zitten. Tip: Als je een kleur tegelijkertijd op 2 plaatsen (of meer) nodig hebt, en maar 1 bol hebt in die kleur, knip de draad dan bij de ene plaats op 1 meter af, en hecht de bol bij de andere plek aan. De lengte van de ‘losse’ draad varieert natuurlijk als je er meer of minder van nodig hebt. Maar als er bijvoorbeeld ongeveer 10 steken tussen die twee plekken in zitten, kun je de draad prima ‘meenemen’ over je steken heen. Soms zeggen ze in patronen dat je bij elk ‘einde’ van de kleur de draad moet afknippen, maar zo krijg je veel te veel draadeindes.

IMG_6144 IMG_6142

Het begint er al op te lijken! Jammer dat de lijnen in het gezicht niet zo strak zijn, maar dat kan ik later nog bijwerken met wat borduurwerk. IMG_6146Ohhh… de draadjes!!!!

IMG_6147

Tadaa! Chart afgewerkt. Ziet er best leuk uit!IMG_6148Aarghhh.. Wat veel werk! Hier kun je trouwens goed zien dat ik enkele draden (alle die horizontaal liggen) heb ‘meegenomen’ over een paar steken heen.

IMG_6149Ik heb de oogjes en het mondje nog wat bijgewerkt, nu ziet het er beter uit. De andere kant maak ik van blauw velt, en daar ga ik wat witte sterren op borduren, zoals je in het filmpje ziet. En toen bedacht ik dat een gewelfd randje wel leuk zou zijn, maar ik weet het eigenlijk niet zeker. We zullen zien! Ik maak ook een flapje eraan en een knoopje.

Zijn jullie nu ook zo geinspireerd door Nyancat? Er zijn nog genoeg andere leuke patronen, zoals de onderstaande. Klik zoals altijd op het plaatje voor het patroon.

Happy Nyaning!

 

 

 

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Crochet Taxidermy
Next post
I've been featured!

1 Comment

  1. April 26, 2013 at 11:30 am — Reply

    Nyan Cat 😀 super cuuute haakwerkjes c: xx

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Nyannyannyannyannyaaaaan!