‘Craft Wars’ op TLC

‘Craft Wars’ op TLC

Laatst is er een nieuw programma begonnen op TLC (The Ladies Channel), en het heet Craft Wars. Het lijkt heel erg op Masterchef vind ik zelf. Er staan een paar werkbanken in een grote loods, en een paar speciale materialen die ze moeten verwerken in een bepaalde opdracht.

Ze worden omgeven door rollen vilt, stof, bollen wol, honderden klossen met lint en touw, allerlei soorten papier en tools. En dan is er ook nog een hout-werkbank waar ze frames etc. van hout kunnen maken. Klinkt als een waar paradijs toch? Ik dacht ook dat ik dit programma heel leuk zou vinden, maar het viel me toch heel erg tegen.

De deelnemers moeten namelijk binnen een bepaalde tijdslimiet wat maken. Een beetje geoefende ‘crafter’ weet dat een echt mooi stuk handwerk misschien wel maanden nodig heeft. En een deel van een werk weer uithalen is soms ook nodig om het perfect te maken. Maar in deze wedstrijd wordt er dan ook niet gebreid of gehaakt, maar alle stof, papier en hout wordt haastig aan elkaar genaaid of geplakt. Er gaan liters lijm doorheen! Ik vind het altijd zo’n zonde om lijm te gebruiken, veel liever maak ik iets vast met naald en draad. Nog een minpuntje is de presentatrice: Tori Spelling. Ughhh, en zo’n ‘bijdehante’ opmerkingen die ze dan maakt. Maar goed, gelukkig komt ze niet al te vaak in beeld, en wordt de camera 9 van de 10 keer gericht op wat de crafters aan het doen zijn.

Hier een foto van een deel van hun voorraadkast. Vooral die borduurhoepels bovenaan zou ik graag willen hebben! Of zo’n grote pot knopen..

Wat nou wel handig is, zijn de tips die er door het programma heen worden gegeven. Bijvoorbeeld dat je met lijmpistolen vaak van zo’n lijmdraden krijgt, en met gewone knutsellijm niet. Of dat, als je iets wil bedekken met reepjes stof, je beter eerst een grote lap stof eromheen kunt wikkelen, en dan pas de reepjes stof. Zo hoef je niet zo secuur meer te zijn bij het wikkelen van de reepjes stof, omdat er geen gaten meer in kunnen vallen, de ondergrond is al helemaal bedekt. Veel van deze tips kan ik misschien niet direct gebruiken, maar ze komen vast een keer van pas.

Dit vond ik wel een heel leuk idee: een fotohokje voor bij een bruiloft! Zo kunnen ze foto’s maken met borden, waar dan een mooie boodschap op staat voor het gelukkige paar. Maar denk ook aan fotohokjes voor gewone feesten, met allerlei hoeden en opplaksnorren erbij, superleuk!

Bovendien wordt je er zelf misschien wel creatiever van! Dan denk je bijvoorbeeld: “hmmm dat had ik toch op een andere manier gedaan”. Ik kreeg ook opeens een idee om een lampenhoes te gaan haken. Ik heb hem nu al bijna af! Ik moet trouwens wat gaan oppassen, omdat ik zoveel en zolang aan een stuk door haak. Ik krijg er wat last van in mijn linkerhand. Op veel blogs las ik al iets van haak-blessures, dat mensen soms maandenlang niet kunnen haken, door een blessure aan hun handen! Toch maar eens oppassen dan.. maar het is zo moeilijk om het neer te leggen! Vooral als het bijna af is, dan kan ik het echt niet lang ergens ongeroerd laten liggen.

Al met al wel een leuk programma, ik ben blij dat er meer aandacht wordt besteed aan handvaardigheid. Ik fantaseer al een tijdje over een zender die alleen maar over breien en haken gaat. Zeg maar de knutselvariant van ’24 Kitchen’, en dan bijvoorbeeld met tutorials die je live mee kunt doen.. Maar daar is waarschijnlijk nog te weinig animo voor. Voor nu nog maar even naar Youtube voor de tutorial filmpjes!

Zouden jullie meedoen als er een Nederlandse ‘Craft Wars’ komt?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Tiny cupcakes are the sweetest
Next post
Nog een paar weken tot Moederdag!

2 Comments

  1. Agatha
    April 14, 2013 at 5:30 pm — Reply

    24craften? lijkt me wel aardig.

    • April 15, 2013 at 12:02 am — Reply

      Ik ben er ook al helemaal enthousiast over! Haha, ze mogen voor een haak-video tutorial best bij mn moeder en ik aankloppen 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

‘Craft Wars’ op TLC