Tiny cupcakes are the sweetest

Tiny cupcakes are the sweetest

Laatst heb ik weer wat leuke dingetjes gehaakt. Het duurde even voordat ik foto’s had gemaakt, maar vorige week scheen de zon opeens zo fel mijn kamer in! Dat zijn altijd de beste momenten om foto’s te maken. Het is altijd even stuntelen in mijn kleine studentenkamer (die bovendien vaak heel rommelig is). Met foto’s maken let ik altijd op of er op de achtergrond geen snoeren, lege glazen of snoeppapiertjes liggen. Veel bloggers maken een fancy foto-decor, maar daar heb ik de ruimte noch de middelen voor. Tot dan probeer ik mijn foto’s zo leuk mogelijk te maken!

I have some new crocheted things to show you! I am pretty excited about them myself. I haven’t had the chance to make decent pictures in a while, but when the sun shone into my room brightly last week, I knew the time had come. (I’m being way too dramatic about this, haha) Since I’m still a university student, my room is kinda small (and messy all the time). So when I take pictures, I make sure there are no empty glasses or candybar wraps in the background. A lot of bloggers have this fancy decor for their pictures, but I don’t have the space nor the means to do stuff like that. So for now, I try to make my pictures as pretty as possible.

IMG_6085

 

Allereerst, mijn nieuwe cupcakes! Een tijdje geleden had ik al kleine cupcake hangers gemaakt. Maar toen ik laatst dun katoen kocht in snoepkleurtjes, wist ik gewoon dat het mini cupcakes zouden worden. Ik vind ze zo schattig! Vooral die met het kersje.. Hoe vinden jullie ze? Om op te eten, niet? Misschien dat ik er binnenkort aan toe kom om een goed patroon hiervoor te schrijven, maar de laatste tijd ben ik aan veel patronen tegelijkertijd aan het werken. Briefjes met aantekeningen raken dan weer zoek, oh! Nog even geduld dus 😉

First of all, my new cupcakes! I made cupcake hangers a while ago, and when I bought some super-thin cotton in candy colours, I just knew they were going to be teeny tiny cupcakes. I think they’re so cute! Maybe I’ll get around to writing a decent pattern for these, but lately I’ve been working on a lot of patterns at the same time. Be patient, my dears!

IMG_6087 IMG_6089 IMG_6088

Welke vind jij het leukst?

Which one do you like best?

IMG_6081Ohja, en ik heb een hoesje gemaakt voor mijn haaknaalden! Eindelijk… Ik neem vaak haaknaalden mee in m’n tas, en tot nu toe bewaarde ik ze steeds in een langwerpig ziplock-zakje. Jeweetwel, die plastic zakjes met knijpsluiting. Het zakje begon er groezelig uit te zien, maar ik wist ook niet of een gehaakt hoesje wel handig zou zijn, misschien steken de punten erdoorheen na een tijdje? Tot nu toe is alles nog goed gegaan, ze kunnen er in ieder geval niet uitvallen, omdat ik het klepje wat breder heb gemaakt. Het is heel makkelijk zelf te maken, als je al eens een dergelijk hoesje hebt gemaakt. Ik haakte volgens mij 9 lossen. Dan haak je 8 vasten, en ook over de andere zijde van de losse haak je vasten. In de twee hoeken haak je er 2 of 3 vasten in dezelfde lus. En zo ga je dan steeds rond, totdat het hoesje de gewenste lengte heeft.

Oh, and I crocheted this hook-cozy. I kept my hooks in a ziplock bag before, so they would spread themselves along the contents of my bag. But the plastic bag was simply too ugly after a while, and I just whipped something up. If you’re familiar with crocheting mobile phone cozies, this will be easy as well. I crocheted 9 chains, then 8 single crochet. Work around the other side of the foundation chain as well.  Single crochet 2 or 3 times in the corners. Just keep sc-ing in spirals like that, and work until your cozy is long enough. 

IMG_6083

 

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Don't crochet when you're tired
Next post
'Craft Wars' op TLC

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Tiny cupcakes are the sweetest