My latest crafts

My latest crafts

IMG_5811Hoewel ik het de laatste tijd steeds drukker heb op de universiteit, pak ik bij elk uurtje vrij graag mijn haaknaald en een bolletje katoen. En dat resulteert in allerlei kleine projectjes die je vaak binnen een uurtje afhebt. Vooral kraagjes vind ik leuk om te maken. Het is simpel, snel, en je maakt er een outfit meteen interessanter mee! En het is een klein projectje dat je zo in je tas mee kunt nemen, bijvoorbeeld voor in de trein.

Hoewel mijn moeder thuis nog steeds druk bezig is met kipjes voor Pasen, heb ik de zomer al in m’n bol! Frisse pastelkleuren, en dan vooral dat mooie mintgroen!

IMG_5777 IMG_5778 IMG_5795 IMG_5796 IMG_5797Ik heb onderhand al een mintgroen kraagje, een paar ijsjes en sinds vandaag ook een cupcake. Hiervan komen nog foto’s! Ik heb van het kraagje ook nog geen foto gemaakt, ik zoek nog een mooi bijpassend knoopje voor erop. Misschien ook wel mintgroen, of wit parelmoer, of zou een gouden knoopje passen?

Ook nam ik mijn soort mohair paarse wol tevoorschijn. Ik heb daar eens bij de Zeeman twee bolletjes van gekocht. Er zat geen label meer omheen dus ik weet niet waarvan deze wol eigenlijk gemaakt is. Hij is heel pluizig en daarom best lastig om mee te haken en te breien. Zeker niet voor beginners! Je steekt vaak midden in de draad. Zo kun je wel doorbreien, maar als je een fout hebt gemaakt en je wilt het werk uithalen, dan kom je in de problemen.. Maar omdat het juist zo pluizig is leek het me heel lief voor een paar kleine knuffeltjes! Ook heb ik er een kraagje van gemaakt, en nu ben ik met een luchtig sjaaltje bezig.

IMG_5807 IMG_5812 IMG_5792 IMG_5793 IMG_5818

 

Laatst had ik ook een etentje bij mijn Chinese leraressen, om het Chinese Nieuwjaar te vieren. Traditioneel wordt bij dit feest, ook wel het Lentefeest genoemd, een grote portie dumplings gemaakt! Dat zijn een soort deegpakketjes, en je kunt ze met allerlei dingen vullen. Champignons, ei, wortel, vlees, noem maar op. Voor het etentje had ik voor elke lerares een dumpling gehaakt, en ze waren er heel erg blij mee!

IMG_5773Dit zijn mijn lenteknutsels tot nu toe! Wat haken jullie het liefst in de lente? Fleurige dingen om je kamer mee op te vrolijken misschien?

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Easter Preparations
Next post
Geshopt!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

My latest crafts