Geshopt!

Geshopt!

Het begint eindelijk wat warmer te worden! Omdat breien en haken als winterhobby’s worden gezien, zijn er veel winkels die nu korting geven op hobby-artikelen, zoals bijvoorbeeld de Boekenvoordeel. Ik maak fijn van de gelegenheid gebruik om mijn toch al overvolle wol- en katoencollectie nog eens heerlijk bij te vullen! Hier zijn mijn nieuwste aanwinsten:

IMG_5822 IMG_5824 IMG_5828Ik ben dol op pasteltinten! Met zo’n frisse kleuren kun je je woonkamer heel leuk opvrolijken. De wol is van de reeks ‘pingofine’ van het merk Pingouin, en ik kocht ze bij de Boekenvoordeel voor 1,25 euro per bol. En de vierde gratis! Ik denk dat ik er een granny square deken mee wil maken, maar ik heb nog geen leuk patroon gevonden. Ik weet ook niet of ik genoeg wol heb, maar het hoeft ook niet zo’n gigantische sprei te worden.
Bij de Boekenvoordeel hadden ze ook heel leuk lint, 3 rollen van 9 meter voor 2,50 euro. Heel wat goedkoper dan in fourniturenwinkels! Daar betaal je vaak ongeveer 1 euro per meter lint. Ik denk dan ook altijd bij goedkoop lint: inslaan! Ook al heb ik nog geen idee wat ik ermee zal doen.

IMG_5869Dit lint kocht ik bij de Action, ook voor een spotprijsje. Je kunt het misschien niet goed zien, maar het is een soort barokprint in lichtroze en parelmoer wit. Erg mooi vind ik!

IMG_5862 IMG_5863 IMG_5864Borduren is ook een grote hobby van mij. Het vergt zelfs nog meer concentratie dan breien of haken, maar daarom werkt het heel relaxend. Je bent namelijk zo gefocused op het borduren dat je al het andere vergeet. Fijn voor stresskipjes zoals ik! De pakketjes borduurgaren kocht ik bij de Action. Ik weet niet meer precies wat het kostte, maar ik denk rond de euro per setje. De losse strengen borduurgaren kocht ik bij de kringloopwinkel (de Terre des Hommes in Leiden). Weliswaar veel goedkoper dan bij de hobbywinkel, maar nog steeds 80ct per streng! Een week later ging ik terug en toen waren ze nog maar 45ct! Oke, de mooiste kleuren waren toen weg, maar toch. Borduren is zeker geen goedkope hobby, dus wat je kan besparen is altijd meegenomen. De voorbedrukte borduurstof, dat volgens mij ‘stramien’ heet, heb ik ook bij de kringloopwinkel gekocht, voor 50ct. Dit soort stof is heel handig voor beginners. Als je op gewoon linnen borduurt, moet je heel erg opletten dat je niet scheef gaat borduren. Met alle vakjes in het stramien is dat hier geen probleem. Onbedrukt stramien is vaak per meter verkrijgbaar bij de hobbyspeciaalzaak.

IMG_5849 IMG_5850 IMG_5852 IMG_5853 IMG_5857En mijn laatste aankoop, twee mooie sets gekleurde breinaalden! Voor 1 euro per set bij de kringloopwinkel. Ik vind speciale brei- of haaknaalden altijd zo mooi.. De set paarse breinaalden op de laatste foto’s had ik zelf al, daar heeft mijn oma nog mee gebreid! Op de okerkleurige naalden ben ik een kanten sjaaltje aan het breien. Zo komt de dunne mohair-wol goed tot zijn recht, vind ik. Het patroon van het sjaaltje kun je hier vinden.

Hebben jullie nu ook weer zin om te breien of te haken? Of zijn het toch meer winterhobby’s?

 

 

 

 

Previous post
My latest crafts
Next post
My first Granny Square blanket!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Geshopt!