My first Granny Square blanket!

My first Granny Square blanket!

Ik dacht dat ik me er nooit aan zou wagen, maar het lijkt me toch ontzettend leuk om zo’n grote deken te haken! Ik heb een paar leuke pastelkleuren uitgekozen, samen met wat natureltinten zoals beige en grijs. Maar omdat er zo’n enorme keuze is aan patronen voor granny squares, ben ik er nog niet uit welke ik ga maken. Hier een selectie van mijn keuzes. Klik op de foto’s om naar het bijbehorende patroon te gaan.

De originele Granny square blanket, van Attic 24 en Lucy O’Regan. De tweede heeft een mooie rand, maar de vierkantjes zijn van ongelijke maten, wat ik persoonlijk niet zo leuk vind. Misschien dat ik ga voor een mix van deze twee patronen.

Of misschien een van deze mooie ronde granny square patronen..

Dit blijft toch een van mijn favorieten. Deze Granny square heb ik eerder al eens gemaakt, voor mijn Granny square tas een paar maanden geleden. Erg mooi, maar vooral fris en vrolijk.

En dan deze mooie bloem-achtige patronen. Wat een keuze! Maar omdat deze patronen geen gebruik maken van die karakteristieke driehoekjes, vind ik ze toch wat minder leuk.

Dit is even totaal wat anders, maar ik vind hem wel heel mooi! Er wordt een speciale steek in gebruikt, wat dit dekentje heerlijk zacht en dik maakt.

Ik ga nu eerst wat patronen testen, om te kijken welke ik het leukst vind voor mijn allereerste zelfgehaakte dekentje. Welke vinden jullie het leukst?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Geshopt!
Next post
Latest crafts #2

6 Comments

 1. March 7, 2013 at 10:06 pm — Reply

  Ik vind persoonlijk de 1ste, 3de en het kussen het mooiste maar je smaken verschillen natuurlijk, de granny stripe vind ik voor een deken ook heel mooi 🙂 vel succes in elk geval en benieuwd naar je keuze 🙂

  • March 8, 2013 at 11:53 am — Reply

   Ik vind de derde ook heel mooi, maar ben nu met een ‘Yarn cloud’ vierkantje begonnen. Misschien dat ik ze combineer? Die Yarn Cloud kan nog wel eens heel druk worden.. Ik vind het heel moeilijk om te kiezen!

 2. Willeke
  January 5, 2015 at 8:44 am — Reply

  Ik ben nu aan de derde begonnen die vind ik t mooiste!

  • January 5, 2015 at 12:47 pm — Reply

   Hoi Willeke, die heb ik ook gekozen! Wat toevallig, hihi 🙂

   • Willeke
    January 6, 2015 at 12:19 am — Reply

    Alleen klopt de beschrijving niet met de foto……

    • January 6, 2015 at 11:29 am — Reply

     Wat bedoel je precies? De teksten horen steeds bij de foto’s erboven, die kloppen zo toch?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

My first Granny Square blanket!