Knitted Skirts

Knitted Skirts

Dit is de rok waar ik het gisteren over had, met die ‘provisional cast on’, oftewel de ‘gehaakte voorlopige opzet’ in het Nederlands. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen. Gisteren had ik al een Engelse tutorial geplaatst, waarbij je steken moet ophalen aan de achterkant van de gehaakte streng lossen. Net vond ik nog een andere manier om dit te doen. Ze haken meteen om de breinaald heen. Zo hoef je niet meer de steken een voor een op te halen, maar je kunt ze gewoon meteen gaan breien met je andere garen.

Maar genoeg over het opzetten. Ik wilde al heel lang een rok zelf breien, en toen vond ik eindelijk dit patroon! Je kunt bij het patroon komen als je op het plaatje klikt. Het heet ‘Maya’ en het is bedacht door Karmijn, die ook uit Nederland komt. Het patroon is echter alleen beschikbaar in het Engels. Karmijn zelf heeft deze rok gebreid met Tweed-wol van de Zeeman. Helaas is die nu niet meer in groen te krijgen.  Ze hebben nog andere mooie kleuren, maar ik vond hem er in groen toch wel erg mooi uitzien! Maar gelukkig hadden ze ergens anders nog Tweed wol van een ander merk, namelijk de Hulk-wol van mijn vorige post 😉

IMG_5261

Zo ziet mijn rokje-to-be er nu uit! Ik vind het er al veelbelovend uitzien en ik ben benieuwd naar het resultaat! De meeste rokken op Ravelry worden van boven naar beneden, of andersom, gebreid. Deze wordt van rechts naar links gebreid. Ik vind dit een van de mooiste rokken die op Ravelry te vinden zijn. De meeste zijn een beetje te oubollig naar mijn smaak. Het enige andere leuke rokje dat ik tot nu toe heb gevonden is deze:

Lijkt me echt heel schattig.. Misschien zonder de zakken om het wat eleganter te maken, ligt eraan voor welke look je gaat. Het patroon vind je door op het plaatje te klikken. Mensen die het hebben gemaakt zeggen dat het een ‘wonderful mindless knit’ is. Lekker op de bank zitten breien dus! Mocht je eraan beginnen, zorg er dan wel voor dat je de goede wol kiest, waarmee je luchtig en losjes kan breien. Anders valt het niet zo mooi als op de foto.
Dit rokje doet me denken aan Audrey Horne uit de serie Twin Peaks, die had vaak een rok aan met een hoge taille, en dan een trui daarin gestopt. Geweldige serie trouwens!

Deze trui vind ik zo mooi..

Audrey was echt het stijlicoon van Twin Peaks als je het mij vraagt. Als ik ooit de kans krijg om naar een Twin Peaks- themafeestje te gaan, dan weet ik als wie ik ga!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Crafty Blog: People webs
Next post
Fabric Book Cover

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Knitted Skirts