The Next Step Blanket

The Next Step Blanket

The Next Step Blanket

My newest blanket pattern is coming next week Wednesday, and I’m calling it the Next Step Blanket! Many thanks to my Patreon supporters for helping me decide on a name, it wasn’t easy. Since the blanket is worked diagonally and it seems like the stitches are climbing up steps, I was thinking along the lines of ‘staircase’ or ‘stepping stones’ blanket. But then, it also came to me that this crochet project would be a great ‘next step’ for beginner crocheters who have already done one or two projects. After you have learned the basics of crochet, this blanket is a perfect Next Step. I loved the double meaning and I hope you will too.

Volgende week woensdag komt mijn nieuwe dekenpatroon alweer, en ik heb eindelijk een naam gekozen: de Next Step Blanket. Veel dank aan mijn Patreon supporters die me hielpen te kiezen, het was zeker niet gemakkelijk. Omdat je de deken diagonaal haakt en het lijkt alsof de steken een trap op gaan, zat ik te denken in de trant van ‘staircase’ of ‘stepping stones’. Maar toen bedacht ik me ook dat dit haakproject perfect zou zijn voor beginnende hakers die al één of twee projecten achter de rug hebben. Als je het eenmaal onder de knie hebt hoe je de naald en het garen vast moet houden, en hoe je de basissteken maakt, dan is deze deken een goede volgende stap, oftewel ‘Next Step’. Ik vind de dubbele betekenis erg leuk, en hoop dat jullie het met me eens zijn. 

Purchase pattern on Ravelry Purchase pattern in New Leaf Webshop

Pattern

The pattern will be coming for free to my website next week Wednesday, July 21st. It will be available in US English and Dutch, and you will also be able to get the PDF pattern from both my pattern stores.

Het patroon komt volgende week woensdag 21 juli op mijn website te staan, helemaal gratis. Het komt in het Engels en in het Nederlands, en er zal ook een PDF versie te koop zijn in mijn patroonwinkels. 

The Yarn

The Next Step Blanket uses Scheepjes Colour Crafter yarns in 8 different colours. You are free to make your own combination of colours, or use the same colours I have chosen:

De Next Step Blanket gebruikt Scheepjes Colour Crafter garens in 8 verschillende kleuren. Je bent er natuurlijk vrij in om je eigen kleurencombinatie te maken, of je kunt dezelfde kleuren kiezen als de originele deken:

Scheepjes Colour Crafter
1003 Middelburg x 2 balls
1422 Eelde x 2 balls
1034 Urk x 2 balls
1001 Weert x 2 balls
1241 Den Bosch x 2 balls
2004 Brussel x 2 balls
1263 Leerdam x 2 balls
1117 Delft x 2 balls

Affiliate Shop Links:

Wool Warehouse (UK)
The Knitting Network (UK)
Caro’s Atelier (NL)

Used Stitches

This blanket pattern is suitable for beginner crocheters. It uses chain stitches, slip stitches and double crochets (US). As for techniques, you will be crocheting in the back loop, this is what creates the visible lines on the right side of the blanket. You will also be increasing and decreasing with double crochet stitches. The pattern does not include any how-to instructions for any of these stitches, so if you’re a total crochet beginner I recommend trying these stitches out first.

Dit dekenpatroon is geschikt voor beginnende hakers. Het gebruikt lossen, halve vasten en stokjes. Qua technieken zul je in de achterste lussen haken, dit creëert de zichtbare lijnen aan de voorkant. Ook ga je minderen en meerderen met stokjes. Het patroon heeft geen uitvoerige instructies voor deze steken en technieken, dus als je een echte haak beginner bent raad ik aan om deze steken alvast te oefenen. 

Staying up-to-date

Do you want to receive a message when the pattern goes live? You can easily subscribe to my blog via Bloglovin, and you’ll receive an email every time I write a new blogpost or pattern. See you next week!

Ontvang je graag een berichtje als het patroon er is? Via Bloglovin kun je heel handig op de hoogte blijven, dan ontvang je een email als ik een nieuwe blog of patroon plaats. Tot volgende week!

Previous post
Handspun socks
Next post
The Next Step Blanket - Free Crochet Pattern

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

The Next Step Blanket