Holy COW(L)

Holy COW(L)

It’s the start of a brand new week and I have something snazzy to show you! My crochet experiment from last week has worked out quite well, and I’m so pleased how this simple stitch looks. Who knew simple double crochets in the back loop could look so good? It was also really easy and quick to crochet, and because I had a lot of on-the-go crochet time last week I was able to finish a cowl in this stitch already.

Een nieuwe week is weer aangebroken, en ik heb iets leuks te laten zien! Mijn haakexperimentje van vorige week heeft goed uitgepakt, ik ben zo blij hoe deze simpele steek eruitziet! Wie had dat gedacht, dat stokjes haken in de achterste lussen zo mooi kon zijn. Het was een gemakkelijk en snelle steek om te haken, zo snel zelfs dat ik al een colsjaal erin af heb! Maar ik had dan ook veel haaktijd onderweg vorige week om eraan te werken. 

Because this stitch is so fun I couldn’t stop working on it, and actually I’m yearning for some more crochet time with this stitch! I’ve got my sketchbook and handy measuring tape out again and I’m working on something that would complement this cowl really well.. Watch this space!

Deze steek is zo leuk om te haken dat ik het heel jammer vond eigenlijk dat mijn colsjaal al af was! Toen kon ik het natuurlijk niet laten iets anders te bedenken.. Met schetsboek en meetlint in de aanslag ben ik iets aan het uitvogelen dat heel goed bij deze colsjaal zou passen! Binnenkort meer 😉 

Also, this has been a great project to see all of the colours in my own colourway New Leaf, of the Scheepjes Our Tribe yarn. I simply love the lavender-purple bits and greyish blues.. And that pop of yellow!

Dit was ook een fijn projectje om de kleuren in mijn eigen bol ‘New Leaf’ binnen de Scheepjes Our Tribe lijn eens beter te bekijken. Ik houd zo van die lavendel-paarstinten en die grijzige blauwe kleuren.. en dan het felle geel daartussen!

The stitch definition with this yarn is amazing. Even though it’s relatively ‘fluffy’ it still has a smooth stitch definition I love, and it really showcases the stitch I’m using.

I hope to show you more next week… till then! x

Ik was heel verbaasd hoe goed de steek naar voren komt. Het garen is best pluizig – waardoor je vaak de steek niet goed ziet, maar hier komt hij juist heel goed tot zijn recht en dat is mooi!

Volgende week hopelijk meer… tot dan! x 

Support me by sharing with friends!
Previous post
How to cope with too many WIPs!
Next post
"Between the Lines" Make-A-Long kicks off today!

4 Comments

 1. Arja
  January 30, 2018 at 4:16 pm — Reply

  Wowww wat een mooie, en ik hou van basissteken die waanzinnig uitpakken! heel mooi deze.

  • January 31, 2018 at 3:02 pm — Reply

   Dankjewel Arja! Ik ben ook heel blij hoe deze steek heeft uitgepakt, zo zie je maar dat iets moois ook heel simpel kan zijn!

 2. January 30, 2018 at 4:41 pm — Reply

  Ohhhhh. Your colourway is gorgeous. I keep changing my mind about which Our Tribe is my favourite haha.

  • January 31, 2018 at 3:03 pm — Reply

   Haha me too! You should know how many projects I currently have using Tribe, lol. I wanna use them all!!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Holy COW(L)