Nieuwe Vezelvlog: Sokken, voornemens en ‘rabbitholes’

Nieuwe Vezelvlog: Sokken, voornemens en ‘rabbitholes’

Hoi allemaal! Er staat weer een nieuwe vlog online, ik zou het heel leuk vinden als jullie een kijkje komen nemen! Het is een héle lange, omdat ik zoveel dingen had waar ik graag over wilde vertellen. Mocht je het te lang vinden om helemaal te bekijken, heb ik op Youtube in de beschrijving linkjes gezet naar de verschillende onderwerpen. Zo kun je direct bekijken wat je leuk vindt!

Waar ik dus vooral veel mee bezig ben is sokken breien, ik ben er helemaal weg van. Brei of haak jij wel eens sokken? Wat is je favoriete patroon of favoriete sokkengaren? Ik zoek graag meer inspiratie!

Previous post
Sophie's Universe: The big TA-DAH!!
Next post
Through the looking glass

5 Comments

 1. January 20, 2017 at 11:17 am — Reply

  Gebreide of gehaakte sokken zien er vaak prachtig uit. Mt bewondering zie ik mensen soms met zo’n breiwerk aan de slag. Zelf heb ik me er nog nooit aan gewaagd. Ik ga zeker jouw vlog bekijken.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

  • January 25, 2017 at 8:06 am — Reply

   Dankjewel Margaret! Destijds zat ik ook met bewondering te kijken terwijl iemand sokken breide, tot op een gegeven moment de nieuwsgierigheid me de baas werd! Begonnen met handschoenen breien, en vanaf daar was het nog maar een kleine stap naar sokken 🙂 Groetjes, Carmen

 2. January 20, 2017 at 1:17 pm — Reply

  Carmen, ik wil graag ook eens sokken breien! Heb je tips qua patroon of boek of iets dergelijks? Ik wil graag op de rondbreinaalden (daar ik die heb liggen)
  Groetjes
  Gabriella

  • January 25, 2017 at 8:03 am — Reply

   Hoi Gabriella! Sokken breien is echt heel leuk 🙂 Ik zou beginnen met een simpele ‘vanilla sock’ dat wil zeggen alleen maar recht breien. Ik heb zelf heel veel gehad aan het boekje ‘sokken van teen tot boord’, dan hoef je ook geen gebruik te maken van de gevorderde ‘kitchener stitch’. Ik vond het zelf makkelijker om destijds te beginnen op dubbelpuntige naalden, daar zijn de patronen in het boekje ook voor geschreven. Als je op rondbreinaalden breit moet je de patronen net iets anders lezen, dat kan op het begin lastig zijn! Groetjes Carmen

   • Gabriella
    January 26, 2017 at 9:50 pm — Reply

    Dank je wel carmen! Ik heb alleen rondbrei naalden dus dan zal ik me eens verdiepen in hoe ik de patronen moet lezen en me toch er eens aan gaan wagen!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Nieuwe Vezelvlog: Sokken, voornemens en ‘rabbitholes’