12 Days of Handdyed Yarns: #7 Het Wolbeest

12 Days of Handdyed Yarns: #7 Het Wolbeest

Mag ik je voorstellen aan een Nederlands wolmerk, dat bij mij héél erg in de buurt gevestigd is! Ik heb het namelijk over Atelier Het Wolbeest uit Swalmen. Deze komt jullie misschien al bekend voor, ik heb al eens eerder dit jaar over ze geschreven toen ik een van hun garens had gekocht bij het Wolspektakel in Kerkrade.

May I introduce you to a local (to me) yarn dyer in the Netherlands: Atelier Het Wolbeest (Wolbeest is roughly translated ‘Wool Beast’). I’ve written about them before, earlier this year, when I visited the ‘Wolspektakel‘. I bought a lovely purple skein of their handdyed yarn. 

IMG_9237

Atelier Het Wolbeest heeft niet alleen handgeverfde garens in het assortiment, maar ook vilt, poppenmaterialen, borduurgaren, spinwol, en nog meer. Hun atelier in Swalmen is tevens een ijssalon! Naast eigen handgeverfde wol hebben ze ook Opal, Regia, Schoppenwolle, Scheepjes, Jamieson en Manos del Uruguay in de webshop.
Atelier Het Wolbeest doesn’t just stock handdyed yarns, they also have lots of felting supplies, doll making materials, embroidery thread, spinning wool.. Their shop – which is also an ice cream parlour – is located in Swalmen, NL. Next to their own yarn, they also stock Opal, Regia, Schoppenwolle, Scheepjes, Jamieson and Manos del Uruguay. 

Wist je dat Het Wolbeest ook regelmatig leuke workshops geeft, zoals bijvoorbeeld laarzen vilten? Bekijk hier het overzicht van komende workshops.
Did you know Het Wolbeest also teaches fun workshops? In January for example they have a boot felting (!) workshop coming up. Sounds like so much fun!

IMG_9247

Hieronder zie je de details van een aantal van hun handgeverfde garens:
Here are the details of some of their handdyed selection:

Prijzen // Prices (100 gr)
Basic Sock – 80% merino, 20% nylon – €15,20
Donegal Sock – 85% merino, 15% donegal – €15,20
Alpaca – 100% alpaca – €16,50

Ze hebben in hun webshop helaas niet heel veel voorraad, maar op markten des te meer! Ik heb ze dit jaar gezien op Wolspektakel in Kerkrade en Knit & Knot in Tilburg, maar ze zijn vast en zeker op meer markten te vinden. De alpacawol in hun webshop ziet er wel heel verleidelijk uit, en nergens anders ga je handgeverfde 100% alpacagarens voor deze prijs vinden! Echt een koopje!
They don’t have a lot of stock in their webshop, but I’ve seen them with piles of yarn at Dutch craft fairs, such as the Knit & Knot. I have to say, their alpaca yarn is one of the cheapest alpaca yarns I’ve seen so far. You won’t find any handdyed alpaca that cheap anywhere else!

Ik hoop het Wolbeest binnenkort weer op een beurs te zien 🙂 Hebben jullie ze wel eens voorbij zien komen?
I hope to see Wolbeest again at a craft fair sometime, their yarn might not be that well known yet but they sure deserve to be!

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Sophie's Universe: Butterflies all around
Next post
12 Days of Handdyed Yarns: #8 Craftfulness

3 Comments

 1. Marikaisa
  December 29, 2016 at 9:43 am — Reply

  Ik heb ze gezien op Midwinterwol en spijt dat ik niet meer mini’s gekocht heb!
  Wel 3 strengen DK gekocht en een sokkengaren als kado voor een IGer! We zijn er beide erg positief over!

  • December 29, 2016 at 7:48 pm — Reply

   Oh wat leuk dat je op Midwinterwol bent geweest! Dat was helaas wat te ver reizen voor mij, haha. Wel al een goede buit, zelfs zonder die extra mini’s 😉

 2. January 1, 2017 at 6:41 pm — Reply

  Oh leuk, ik ga zeker kijken op de website.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

12 Days of Handdyed Yarns: #7 Het Wolbeest