Hat-in-Progress!

Hat-in-Progress!

secretgardenhat04-2

Hoera, ik heb een muts in de maak! Ondanks mijn grote twijfels lijkt het dan toch te gaan lukken. Het zag er namelijk eerst naar uit dat ik véél te weinig steken had opgezet. Om de een of andere reden heb ik toch koppig doorgebreid, en nu blijkt hij eigenlijk perfect te passen. Ik heb 70 steken opgezet, wat ik zeker ga onthouden voor volgende mutsen! Deze muts brei ik met Scheepjes Secret Garden garen, met een percentage zijde erin. Echt zo’n luxe om mee te werken, het vliegt van de naalden!

It’s official, I have a HIP, Hat-In-Progress! Haha.. I wasn’t sure at first that it was going to fit, it seemed like I had way too little stitches on my needles.. I don’t know why, but I resisted the urge to frog and just kept going. And now it fits like a dream! I cast on 70 stitches, so I’m memorizing that for future hats too. I’m making this one with Scheepjes Secret Garden, with some silk in it. Such a joy to knit with!

secretgardenhat05-2

Ik gebruikte een opzetmethode die de ‘Alternate Cable Cast On’ heet, die echt super is! Het is een soort gebreide opzet, die stretchy is maar toch strak blijft zitten. Echt perfect voor mutsen! Je wilt namelijk dat ze redelijk wat stretch hebben om om je hoofd te passen, maar toch strak zijn zodat ze niet afwaaien. 

Nu even uitrekenen waar ik precies moet gaan minderen, dat wordt nog even spannend. Minder je te snel, wordt de muts te kort en kan hij niet meer over je over. Minder je te laat, heb je kans op een puntmuts. Even duimen!

I used a cast-on method called the Alternate Cable Cast On, which I love!! I haven’t tried it before, but the result is a stretchy cast on edge, but it’s also tight. I’m not sure how to explain it, but it’s perfect for hats. You want it to stretch around your head, but still be tight enough so the hat doesn’t get blown off by the wind. 

Now I only have to worry about decreasing.. When you decrease too early, the hat becomes too short and cannot fit over your ears. Decrease too late and you’ll have a pointy gnome hat! Fingers crossed..

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Sophie's Universe: Halfway there!
Next post
Knit Eyelet Hat Reveal!

6 Comments

 1. November 13, 2016 at 7:06 am — Reply

  Niet makkelijk, een perfecte muts maken! De kleurtjes zijn alvast zalig en zo te zien blijft hij ook goed zitten. Ik duim voor een ‘happy end’ 😉
  Fijne zondag, Sigrid

 2. November 13, 2016 at 11:17 pm — Reply

  Fijn dat de muts zo goed uitpakt. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

  Groetjes, Margaret

 3. November 14, 2016 at 9:42 am — Reply

  Dat ziet er super goed gelukt uit! Heel mooi; leuke kleurkeuze ook <3

  • November 14, 2016 at 2:57 pm — Reply

   Dankjewel Marijke! Ik ben er zo blij mee 😀 Ik weet alleen niet of de kleur bij mijn haarkleur past, maar vind hem ook zo mooi…

   • November 16, 2016 at 11:36 pm — Reply

    Zoals ik het zo zie is de combinatie prachtig! Gewoon doen 😉

 4. November 17, 2016 at 9:55 am — Reply

  Dat ziet er goed uit! Leuk. Succes met het laatste stukje.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Hat-in-Progress!