Sophie’s Universe: Halfway there!

Sophie’s Universe: Halfway there!

ccsophie57

Deel 9 van de Sophie’s Universe is af! En dat is op de helft, want er zijn in totaal 18 delen. Hij is weer geblockt zoals Dedri voorstelde in haar patroon, maar hij krult alsnog een beetje om bij de randen. Poeh, de toeren worden wel steeds langer zeg, ik merk het in het garen. Binnenkort toch maar weer wat nieuwe bolletjes bestellen. Als iemand nieuwsgierig is en mijn laatste bericht niet heeft gezien, zijn hier nog eens de kleuren van Scheepjes Colour Crafter die ik gebruik:

Part 9 is finished! I’m at the halfway point now, since there are 18 parts in total. I blocked Sophie again like Dedri suggested, but it still curls a bit at the edges. Oh well, it will straighten out eventually. Phew, the rounds keep getting bigger though! I’ll have to order more yarn again soon. If anybody is interested, this is the list of Scheepjes Colour Crafter colours I’m working with: 

1062 Dordrecht (mosgroen – mossy green)
1064 Veenendaal (lichtbruin – light brown)
1218 Zandvoort (beige)
1263 Leerdam (lichtgeel – light yellow)
1725 Ameland (licht blauwgroen – light seagreen)
1827 Drachten (felroze – bright pink)
2004 Brussel (felgeel – bright yellow)
2006 Luik (roze – pink)

ccsophie58

Ik ben zo blij dat ik voor deze felle kleur roze ben gegaan. Toen ik de bollen bij elkaar zocht twijfelde ik erg over deze, omdat ik al één kleur roze had, en ik dacht dat nog een tint roze misschien ‘too much’ zou worden. Maar uiteindelijk zorgde de extra tint ervoor dat het wat meer in het geheel past, en daar ben ik heel blij mee. 

Nu het wat kouder wordt is het heerlijk om aan deze deken te werken, hij is al heerlijk warm. Ik hoop hem voor de échte winter af te hebben zodat de ontvanger er volop van kan genieten!

I’m so happy I went for the bright pink colour as well. At first when I placed all of the balls next to each other I was very much in doubt about just keeping the deeper pink colour or also adding the bright one. I’m so glad that I did because it really helps the other pink colour blend in. 

The temperate is dropping here in the Netherlands and it’s such a joy to work on this blanket now, even more than ever. It’s just so cosy and warm! I hope to finish it before the real winter starts, so my friend can enjoy it to the fullest this season. 

Previous post
Selfish knitting time
Next post
Hat-in-Progress!

6 Comments

 1. November 11, 2016 at 10:22 am — Reply

  Ik vind hem schitterend! Inderdaad goed dat je die fellere kleur roze hebt toegevoegd. Dat geeft hem net een beetje extra pit. Misschien kun je een keer schrijven over hoe je de kleuren uitkiest voor nieuwe projecten? Want daar kan ik wel wat advies voor gebruiken.
  Verkijk je er niet op met dat je nu qua aantal delen op de helft bent, want de rondes worden steeds groter 😉

  • November 11, 2016 at 3:34 pm — Reply

   Dankjewel Sophie! Hihi wat leuk dat jij dezelfde naam hebt als mijn haakwerkje 😉 Ik denk meestal niet zoveel na bij kleuren uitkiezen, maar ik zal eens kijken of ik een lijstje met tips kan schrijven. Ik heb inderdaad nog heel wat te gaan, maar ik ga het positief tegemoet haha 🙂

 2. November 11, 2016 at 5:13 pm — Reply

  Oh wow, that is looking so beautiful!! I love the colours, it’s like a work of art.

 3. November 12, 2016 at 11:23 am — Reply

  Zo mooi, om ‘m elke keer weer te zien groeien. Veel plezier met de andere helft…

  • November 12, 2016 at 4:01 pm — Reply

   Dankjewel Christine 🙂 Ik vind het ook zo leuk steeds vast te leggen, ben zo benieuwd hoe hij uiteindelijk wordt!

 4. November 15, 2016 at 1:15 pm — Reply

  Met de twee kleuren roze springen sommige delen er mooi uit. Zonder de fellere roze was alles misschien toch wat vlak geworden qua kleuren.

  Veel haakplezier, Margaret

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Sophie’s Universe: Halfway there!