Sophie's Universe – Part 5

Sophie's Universe – Part 5

ccsophie36

Deze week heb ik weer veel kunnen werken aan mijn Sophie’s Universe – of Sofietje zoals we haar thuis noemen. Deel 5 is net af, en poeh, dat was een karweitje! Vooral de toer die volledig wordt gevormd door de tulpensteek nam een hoop tijd in beslag. Ook de laatste paar toeren met alleen maar vasten duurden voor mijn gevoel ook heel lang, misschien omdat het steeds dezelfde steek is. Maar in het geheel geven deze toeren wel veel rust tussen alle bijzondere steken. 

This week I’ve been working on my Sophie a lot, I finished Part 5! I must say this part was quite a chore if I’m honest. I loved the row with tulips, although it took me quite a while to finish. The rows of just single crochet at the end were a bit tedious, but I do appreciate how these rows add some calmness to the blanket.

Voor deze deken gebruik ik Scheepjes Colour Crafter, en een 4mm haaknaald van Unraveled Ewe. Hij ligt heel fijn in de hand en haakt daardoor heel gemakkelijk.

For this blanket I am using Scheepjes Colour Crafter, and a 4mm (G size) crochet hook by Unraveled Ewe. It’s so nice to work with, it fits perfectly in the palm of my hand. 

ccsophie38

En zo ziet hij er nu in het geheel uit! Weer een stukje groter dan de vorige keer. Voor het geval je het je afvraagt, de slofjes haakte ik met Scheepjes Bloom 🙂 Heel fijn slijtvast garen, perfect dus voor onder je voeten. Patronen voor slofjes zijn in overvloed te vinden op Ravelry, daar heb ik deze ook op gebaseerd. Zo, op naar weer een weekend hopelijk vol met haakplezier! Wat hebben jullie op de naald staan dit weekend?

And this is how it looks now! I love to keep track of how it’s growing. If you’re wondering, I made the slippers I’m wearing with Scheepjes Bloom 🙂 Very sturdy yarn, perfect for footwear if you ask me. I based these off of a pattern I found on Ravelry. I’m looking forward to much more crochet fun this weekend, what’s on your hook at the moment?

Previous post
Vezelvlog: Natural dyeing
Next post
FO: Superbulky Grandpa!

No Comment

 1. October 14, 2016 at 12:17 pm — Reply

  De slofjes trekken echt de aandacht naast jouw prachtige groeiende Sophie’s Universe. Heerlijk warm nu de herfst echt is begonnen. Jammer dat er in mijn omgeving geen wolwinkel dit garen verkoopt. Want nieuwe garens wil ik graag eerst zien en voelen.

  Groetjes, Margaret

 2. October 14, 2016 at 5:47 pm — Reply

  It’s beautiful!

 3. October 16, 2016 at 10:32 pm — Reply

  De deken wordt echt prachtig!

 4. October 20, 2016 at 10:19 am — Reply

  Wauw, hij wordt echt heel erg mooi!

 5. October 21, 2016 at 9:17 pm — Reply

  Gorgeous colours♡

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Sophie's Universe – Part 5