Vezelvlogs!

Vezelvlogs!

vezelvlog1

Het is eindelijk zover: ik heb mijn eerste vlogs opgenomen! Ik was er al een tijdje over na aan het denken.. maar het idee van mezelf terugzien op Youtube was om eerlijk te zijn wat beangstigend. Helemaal omdat je stem op film ook nog eens totaal anders lijkt te klinken. Toen ik een paar weken geleden een andere camera kocht, die ook nog eens bleek te filmen in HD én een goede microfoon had, begon het weer te knagen… Ik had namelijk ergens een statiefje liggen.. en ook best wat leuke ideetjes voor vlogs..

So… I’ve decided to record my first vlogs! I was thinking about it for a while now, but the idea of seeing myself on Youtube scared me a little bit, haha. I bought a new camera a few weeks ago, and seeing it has a HD video function and good microphones made me think of vlogging again. Plus I do have a tripod.. and quite a few ideas for vlogs..

Wat uiteindelijk de doorslag gaf, was de realisatie dat er helemaal niet zoveel brei- of haakvlogs van Nederlandse bodem zijn. Laat staan in het Nederlands, bijna iedereen vlogt in het Engels om zoveel mogelijk publiek te bereiken. Dat snap ik natuurlijk ook wel, maar voor mij is het veel leuker om een Nederlandse vlog te kijken, én bovendien werkt het voor mijzelf ook ontspannend om in het Nederlands te praten op mijn vlog.

The thing that actually persuaded me to vlog was that I realised there aren’t that many Dutch crochet and knitting vlogs at all, just two others that I know of! There are quite a few Dutch vloggers, but many of them vlog in English to have a greater reach, which I completely understand. I just feel more comfortable speaking Dutch, and I do enjoy watching Dutch vlogs more than English vlogs, so I decided mine would be in Dutch as well. 

Afgelopen weekend heb ik mijn eerste vlogs gefilmd, en na wat gestuntel met het videobewerkingsprogramma kon ik ze eindelijk uploaden!  Je vindt ze op mijn spiksplinternieuwe Youtube kanaal. Als je op Youtube zoekt naar ‘Carmen Jorissen’ vindt je me ook zo.

The past weekend I’ve recorded the first vlogs, and I finally uploaded them after messing around with the editing programme I downloaded. You can find them on my brand new Youtube channel.

 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=_TgyyprOJzo]

Mijn eerste vlog is een review van het nieuwste garen van Scheepjes: Secret Garden, een verloopgaren met een percentage zijde erin. Prachtig! Maar als je dit garen bijvoorbeeld online shopt, is het lastig om de verschillende kleuren in te schatten en hoe snel de kleuren in elkaar overgaan.. Daarom maakte ik een proeflapje waarin je meerdere kleuren uit hetzelfde bolletje ziet, zodat je een idee hebt hoe de kleuren in elkaar overlopen.

My first vlog is a review of the newest yarn by Scheepjes: Secret Garden, a variegated silk blend yarn. I know right, silk!! It’s beautiful, but the colour changes are hard to judge just by looking at the ball. So I made a little swatch to show you guys on camera, I hope this helps you guys to see the colour change which is nice and gradual.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden! Mocht je het leuk vinden, zou ik het heel erg op prijs stellen als je het filmpje een ‘duimpje’ geeft 🙂 Wat zouden jullie graag in een volgende vlog behandeld zien? Een instructiefilmpje misschien, of gewoon een vlog waar ik laat zien waar ik allemaal mee bezig ben, of nog een review? Laat het me weten in de reacties, dankjewel!

I won’t be recording any vlogs in English, so I’m sorry I cannot accomodate for everyone here, but I hope you do understand. If you have any English vlogs to share, please let me know! I always look for new vloggers to follow, so if you happen to know any good ones please share 🙂

Support me by sharing with friends!
Previous post
Book review: Kabels Haken
Next post
Sophie: Squaring the big circle

No Comment

 1. francispaul
  October 4, 2016 at 10:34 am — Reply

  Ik heb je vlog bekeken en ik heb me op je kanaal geabonneerd 🙂

  Aangezien je vraagt wat we er van vinden hier mijn feedback:

  Ik weet dat het nieuw voor je is dus ik ga ervan uit dat je je kunt verbeteren.

  Je zegt nogal veel ‘uhhhh’ waardoor het lijkt alsof je onzeker bent of niet helemaal weet waar je met je vlog naar toe wilt.

  Ik doe het je niet na hoor en ik wil zeker niet vervelend overkomen!

  Groetjes Francis

  • October 4, 2016 at 11:04 am — Reply

   Hoi Francis, bedankt voor de feedback! Ja… het was me zelf ook opgevallen dat ik veel ‘eh’ zeg, maar ik hoop dat het na een paar vlogs vanzelf een beetje over gaat, dan ben ik waarschijnlijk minder zenuwachtig, hihi. Ook zal ik in het vervolg meer werken met sleutelwoorden op een blaadje oid, dan vergeet ik niet wat ik wil zeggen 😉 Heel erg bedankt voor het abonneren!
   Goetjes Carmen

 2. Clothilde
  October 4, 2016 at 11:55 am — Reply

  Hi! I do not speak Dutch, but I think it is great that you are vlogging in your own language! Whenever I get around learning Dutch I’ll check your videos out to let my ear get used to it, and also learning many crafts-related words! I hope your vlogging experience will be successfull for you, and that you’ll enjoy yourself as much as possible! Vaarwel ^_^

  • October 4, 2016 at 8:02 pm — Reply

   Hi Clothilde! Thank you so much for your kind comment ^^

 3. October 4, 2016 at 6:55 pm — Reply

  Super leuk de vlog-video, zelf vind ik dit ook erg leuk om te doen, maar dan meer achter de schermen (zie mijn youtube-kanaal). Ik ben geabonneerd op je kanaal en ben heel benieuwd naar de volgende,..:)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  • October 4, 2016 at 8:00 pm — Reply

   Dankjewel Verie! Ik heb even gekeken, leuke instructievideo’s! 🙂 ik heb me ook geabonneerd ^^ xo Carmen

 4. sigridkatkatkatoen
  October 5, 2016 at 6:15 am — Reply

  Proficiat met je vlog! Persoonlijk schrijf ik liever, maar ik ga zeker eens naar jouw vlog kijken!
  Mij lijkt het vooral griezelig om je tekst opeens kwijt te zijn, en moeilijk om ‘naturel’ te blijven voor de camera… Dus petje af, dat jij het gedurfd hebt!
  Groetjes, Sigrid

 5. October 8, 2016 at 8:39 am — Reply

  Ontzettend stoer om jezelf zo op beeld te laten zien, je komt heel fris over en hebt een prettige stem om naar te luisteren. Ook de inhoud vond ik leuk, ik kende het garen nog niet. Voor mij persoonlijk was het berichtje wat aan de lange kant, maar verder vond ik het helemaal leuk.
  Succes met je volgende vlogbericht!

  • October 8, 2016 at 2:35 pm — Reply

   Hoi Daphne, ontzettend bedankt voor je leuke reactie! Ik ben van plan heel gevarieerde vlogs op te nemen, van korte uitleg over steken naar wat langere vlogs over brei- en haakwerkjes waar ik mee bezig ben. Hopelijk zo voor ieder wat leuks!

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Vezelvlogs!