Sophie's Universe Part 3

Sophie's Universe Part 3

ccsophie22

Daar is ze dan weer! Mijn Sophie’s Universe, ik ben er nu al verliefd op.. En we zijn pas in deel 3! Dit deel was heel interessant om te haken door de reliëfstokjes in verschillende kleuren, ik vind 3D haken zo mooi! Ik zat wel steeds te twijfelen of ik me niet verteld had, na een tijdje begonnen de reliëfstokjes wat naar links op te schuiven namelijk. Na een hele hoop tellen bleek het toch te kloppen, gelukkig! Het zal wel recht trekken met blocken denk ik. 

There she is again! My Sophie’s Universe, I’m in love with it already. And we’re only on part 3 so far! I really enjoyed this part because of the front post crochet stitches, they add such an interesting texture and colour work into the project, it’s simply amazing what 3D stitches can do. I was doubting myself all the time though if I’d maybe counted wrong, because after a few rounds the stitches started to lean to the left side a bit.. but after a lot of counting I realised I was right after all, phew! I’m sure it will be fine when it’s blocked. 
ccsophie24

Hierboven kun je de reliëfstokjes goed zien. Mooi hoe de kleuren uitkomen, niet? Echt heel blij met de kleurkeuze die ik heb gemaakt. Het garen is Scheepjes Colour Crafter, een heel betaalbaar garen wat dit grote project wat vriendelijker maakt voor je portemonnee 😉 Nu op naar deel 4, joepie! Heel veel haakplezier nog dit weekend!

In the picture above you can really see the effect of the front post stitches. I love how the colours are showing up, really happy with my colour choice. The yarn I’m using is Scheepjes Colour Crafter, a really affordable yarn. You don’t have to break the bank, even for a project as big as this one! Now onto part 4, yay! Have a great weekend everyone, hopefully with lots of crochet involved 🙂

Support me by sharing with friends!
Previous post
Too cute to be true
Next post
Book review: Kabels Haken

7 Comments

 1. September 25, 2016 at 7:04 am — Reply

  Dit is op adornosmalulu herblogd.

 2. September 25, 2016 at 9:20 am — Reply

  Hey Carmen,
  wat wordt je Sophie’s universe mooi zeg. Ik ben nog steeds bezig met de Sophie’s garden hihi. Hij ligt nu ergens te wachten tot ik hem af maak. Mooie kleuren.
  Fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • September 26, 2016 at 10:09 am — Reply

   Dankjewel Emily! Succes met je Sophie’s Garden 🙂

 3. September 25, 2016 at 10:18 am — Reply

  Wat mooi! Ik vind je kleurkeuze ook prachtig!

 4. September 29, 2016 at 12:30 pm — Reply

  She’s looking great, Carmen 🙂 I am so happy that you are making a Sophie!!

  If you feel that the petals are leaning left too much, double check that you are working into the first dc of the popcorn, not into the chain at the top of the popcorn. If you have worked into that first dc, and your stitch count is correct, it will be fine when you block 🙂

 5. September 29, 2016 at 9:41 pm — Reply

  Hij wordt mooi!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Sophie's Universe Part 3