Filet Crochet Top Reveal!

Filet Crochet Top Reveal!

filet top collage

Yes, mijn filet gehaakte top is af!! Ik moet er nog een passende naam voor bedenken.. maar daar heb ik nog eventjes voor. Komende zondag heb ik hopelijk het patroon af, dan deel ik het hier op mijn blog met jullie. Gisteren had ik het voor de eerste keer aan, en hij zit fijn! Lekker soepel, en precies ruim genoeg zonder dat hij ‘baggy’ wordt. Ik haakte hem met het Linen Soft garen van Scheepjes.

Yay, my filet crochet top is finished!! I have yet to come up with a fitting name, any ideas? I hope to have the pattern ready next Sunday, I’ll put it on my blog for you all. I wore the top the first time yesterday, and it’s really comfy! Nice and drapey, and just big enough without it being baggy. I used the Linen Soft yarn by Scheepjes to make it. 

IMG_9826

Het diamantpatroon komt goed tot zijn recht en de ajour details die ik eromheen heb toegevoegd zijn precies wat ik voor ogen had om de top genoeg ‘extra’ te geven. Met die kant details wordt de top ook niet te zwaar en valt hij soepel. 

I like how the diamond pattern turned out, and the little lacy eyelets give it just that little bit extra I was looking for. Those eyelets also give drape, and make sure it isn’t too heavy.

IMG_9845IMG_9848

Ook over de kleur ben ik erg te spreken, het is een prachtige kleur groen! Toen ik aan deze top begon, dacht ik “oei, misschien iets té fel voor mij!”, maar nu vind ik hem juist erg mooi. 

En nu ben ik benieuwd… wat vinden jullie ervan? Voor degenen die hem ook leuk vinden: over een weekje kun je het patroon hier vinden! Volg mij op Bloglovin’ als je een berichtje wilt krijgen als het online staat. 

Also, I’m so happy I went out of my comfort zone and chose this bright green. I love it! When I started, I was afraid it would be too ‘harsh’ for me, but now I’m so relieved, it turned out really great.

Now I’m curious… what do you think? If you like it, be sure to keep an eye out, I’ll be posting the pattern here in a week. If you’d like to get a notification, please follow me on Bloglovin’ and you’ll receive an email when I publish a new post.

Support me by sharing with friends!
Previous post
Scheepjes CAL 2016 - Week 12!
Crafty Queens Fleur de Lis CAL
Next post
'Fleur-de-Lis' Mystery CAL - part 5

No Comment

 1. July 10, 2016 at 6:40 am — Reply

  Proficiat, leuke top! Het deed me even denken aan het ronde hippie-vredessymbool, die diamant in het midden. Maar zelfs dan zou ik het prachtig vinden! De kleur is prima en je staat er goed mee! Ik doe je het niet na…
  Groetjes, Sigrid

 2. Madhur
  July 10, 2016 at 8:24 am — Reply

  Hij is echt erg mooi geworden! En de kleur is even wennen misschien (ik weet er alles van, heb net in dit groen een broek gekocht 😉) maar hij staat je goed. Het patroon deed mij even denken aan zeilbootjes… zal het Zeeuwse in mij wel zijn. 😊

 3. July 10, 2016 at 3:19 pm — Reply

  Prachtige top. Het patroon komt echt mooi uit. De kleur staat je goed. Mooi ontwerp.
  Leuk dat je in de Simply Crochet staat.

  Groetjes, Margaret

 4. July 10, 2016 at 3:30 pm — Reply

  Een super mooie top is het geworden zeg! Die kleur groen
  is ook erg prachtig en staat je goed hoor Carmen c:
  xx http://icepandora.blogspot.com

 5. July 11, 2016 at 9:14 am — Reply

  Echt super de super gaaf! Ik vind het zo knap dat je dit zelf kan ontwerpen en dat het er dan ook nog zo mooi uit ziet. Echt een dik compliment! 🙂 Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 6. Clothilde
  July 11, 2016 at 9:28 am — Reply

  This is so pretty! I am looking forward to reading the pattern and seeing if I can find some linen yarn in sale to make one 🙂 I love that color as well but unfortunately bright green is not so flattering to my skin tone so I might pick a more earthly shade 🙂

 7. July 13, 2016 at 12:18 pm — Reply

  Hi Carmen,

  I’ve also been following your progress on my instagram feed and must say this top really suits you, that green colour is lovely. It is such a pretty pattern! A wonderful make! 🙂

  Ingrid xx
  Myfunkycrochet.blogspot.be

 8. July 13, 2016 at 6:38 pm — Reply

  Hij is mooi geworden. En die kleur staat je prima, zo te zien op de foto’s.

 9. ivia
  July 14, 2016 at 5:46 pm — Reply

  wat is het mooi geworden. ik kijk uit naar het patroon.mooi groenstaat je goed!

 10. Lidiane silva
  November 13, 2016 at 5:12 pm — Reply

  mooie top, gaat het recept voor ons

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Filet Crochet Top Reveal!