Wolspektakel Kerkrade

Wolspektakel Kerkrade

12993374_1560895620875544_9081716011173681062_n

Gisteren was ik op het ‘Wolspektakel‘ in Kerkrade! Ik ging er naartoe met mijn moeder, een leuk uitstapje op Moederdag! Ten eerste was het al héérlijk weer, en er waren natuurlijk veel leuke stands en kraampjes.

Op het marktplein was een en al bedrijvigheid. Mensen breiden en haakten aan de stands, het was lekker druk aan de terrasjes om het plein heen, sommige standhouders spinden wol met hun spinnewiel, een vrouw breide met een gigantisch ‘loom’-apparaat en er was zelfs een boer die zijn schapen scheerde. Hier is ook een filmpje van het evenement te zien.

Wolspektakel 1

Ik hoorde een tijdje geleden van dit evenement en het leek me meteen leuk! Vooral omdat het in de buurt is natuurlijk, in Limburg wordt nooit zo veel georganiseerd op handwerkgebied. Het bleek de eerste editie te zijn van het Wolspektakel, en ik hoop dat het wordt doorgezet! Het was namelijk heel leuk en er waren veel kraampjes van onafhankelijke kleine ondernemers. Dat vind ik het leukste, dat je een persoon ondersteunt in plaats van een keten o.i.d. Er waren bijvoorbeeld:

W Chefwol

 

Chefwol – Chefwol is nog een hele jonge webshop, die wordt gerund door mijn vriendin Bianca, een vroegere collega van mij op Breiclub.nl. Ze voert bekende merken zoals Mr Cey en Scheepjes, maar ook Onion, Moya en zelfs haar eigen handgeverde Chef’s Finest lijn. Ik kocht 2 bolletjes brandnetel (ja!) sokkenwol van het Onion merk, die laat ik binnenkort zien.

 

 

 

 

 

 

 

Atelier Wol en Zijde – Een wat bekendere naam op het handwerkgebied, vooral vanwege hun duurzame en milieuvriendelijke garens. Denk aan Noro, Malabrigo, Debbie Bliss..

Atelier het Wolbeest – Ik kende deze winkel uit Swalmen nog niet, maar wat hebben ze mooie wol! Verschillende diktes, handgeverfd, en een eerlijke prijs. Ik heb er ook een streng van gekocht, die kun je hier al zien.

 

W Wolkelder

 

De Wolkelder – Een bekende kraamhouder op vele wol/handwerkmarkten. André en zijn vrouw Karin staan op bijna elke markt met hun mooie handgesponnen wol, handgemaakte brei/haak-naalden en knopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

W Dutch Cottage

 

The Dutch Cottage – Prachtige handgeverfde garens, materialen om zelf garens te verven en ook volop bijzondere ongeverfde garens beschikbaar. Ik kocht twee strengen yak-moerbeizijde mix, boterzacht!

 

 

 

 

 

 

 

 

W weldraad 1

Weldraad, een wolwinkel uit Amsterdam, stonden er ook met hun mooie wolletjes.. En leuke maaksels zoals deze kikkerknuffel! Ik ben vorig jaar eens in hun winkel geweest, lees daarover hier meer.

Ik hoop dat er nog meer edities van het Wolspektakel komen! Ik moet wel zeggen, inclusief een pauze op een terrasje waren we er in totaal 2 uur kwijt, dus het was niet een bijster grote markt. Als je er grote afstanden voor zou reizen zou ik het zeker in combinatie met iets anders doen. Maar op het moment weten we nog helemaal niets over de tweede editie, misschien komen er dan wel veel meer standhouders! Laten we het hopen 🙂 Binnenkort laat ik jullie mijn ‘buit’ hier op de blog zien, hihi.

Was jij ook gisteren op het Wolspektakel?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Maker in de spotlight!
Next post
Scheepjes CAL 2016 - Week 4

7 Comments

 1. May 9, 2016 at 11:02 pm — Reply

  Klinkt gezellig. Deze markt lijkt me voor Maastricht een goed begin. Dat vraagt om herhaling en uitbreiding. Fijn voor alle garenliefhebbers in het Zuiden van het land.

  Groetjes, Margaret

 2. May 10, 2016 at 6:02 pm — Reply

  Lijkt mij een toffe markt! Mag van mij veel van dit soort markten komen 😛
  Xx Ice Pandora

 3. May 10, 2016 at 9:15 pm — Reply

  Hoi Carmen,

  Bedankt voor je uitgebreide verslag. Het was de 1ste editie en het was goed bezocht. Niet in Maastricht zoals Margaret zou willen, maar in Kerkrade. Gratis parkeren en alle ruimte en gezelligheid. Volgend jaar is de 2de editie en weer in Kerkrade. Ik hoop dat er nog meer kraampjes zijn, maar ook nog meer activiteiten. Ik ga binnenkort een datum prikken voor het voorjaar van 2017. Mocht je tips hebben voor nieuwe standhouders, creatieve ideeën, ze zijn van harte welkom en je kunt ze mailen naar info@wolspektakel.nl. Ik ben nog opzoek naar enthousiaste mensen die volgend jaar willen het mijn allerlei activiteiten. Wil je helpen! Mail mij.

  Groetjes Iris Laven
  Organisator Wolspektakel

  • May 11, 2016 at 11:52 am — Reply

   Hoi Iris, bedankt voor je bericht! Leuk om te horen dat er een tweede editie komt, het was een echt succes! Ik zal even denken of ik nog tips of andere ideeën heb, dan stuur ik een mailtje 🙂 Groetjes! Carmen

 4. Maria van der Pluijm
  May 11, 2016 at 12:05 am — Reply

  Jaaaaa, ik was er ook! Wat een gezelligheid, en prachtige producten!
  Natuurlijk deed het weer ook erg goed z’n best, de locatie Top.
  Hoop zeker op een herhaling.

  • May 11, 2016 at 11:53 am — Reply

   Jeej leuk! Net gehoord dat er volgend jaar een nieuwe editie komt, super nieuws he 🙂 Ik heb er nu al zin in!

 5. May 13, 2016 at 1:04 pm — Reply

  Klinkt erg gezellig. Kerkrade is voor mij wel wat ver.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Wolspektakel Kerkrade