This week I'm obsessed with… natural dyes

This week I'm obsessed with… natural dyes

rebeccadesnos3

Een paar dagen geleden kwam ik de Instagram account van Rebecca Desnos tegen, en het was ongelooflijk hoe ik meteen geïnspireerd werd door alle prachtige foto’s. Op haar website heeft ze de titel ‘Botanical Colour’ staan, ze haalt haar kleuren namelijk uit de botanische wereld. Niet alleen verft ze textiel, maar ook visitekaartjes en kralen. Het is werkelijk erg inspirerend!

A few days ago I came across the wonderful Instagram account of Rebecca Desnos, and I was instantly inspired by all her beautiful shots. On her website it says ‘Botanical Colour’, since nature provides her with natural dye. She doesn’t just dye fabric, but also her business cards and beaded necklaces, for example! Truly very inspiring. 

rebeccadesnos1

geverfd met zeewier en het groen van wortels – dyed with seaweed and carrot tops

rebeccadesnos2

geverfd met avocado schillen – dyed with avocado skins

naturaldye1

Toen ging ik verder zoeken, en natuurlijk kwam ik ook handgeverfde garens tegen. Wat een prachtige kleuren! Meestal ben ik niet zo’n fan van groen en aardse tinten, maar dit palet doet me toch werkelijk 180 graden draaien.

I searched for more naturally dyed goods, and of course: there was yarn! Usually I’m not a big fan of green and earthy tones, but this fabulous palette has made me do a 180, so beautiful!

naturaldye2

Ooit heb ik zelf garen geverfd, maar dat was gewoon met een doosje Dylon. Het garen bleek overigens acryl te zijn waardoor het wat vervaagde, maar het was alsnog heel mooi. Maar het idee om te verven met planten, blaadjes, uienschillen en avocado pitten vind ik zo mooi, dat gaat zeker op mijn wenslijstje voor 2016!

Heb jij ooit zelf textiel of garens geverfd? Was het met natuurlijke of gekochte verf?

Once I used store-bought dye on some yarn, I remember really enjoying the process. The yarn turned out to be acrylic so the dye faded a bit, but it was still pretty. The idea of dyeing with plants, leaves, onion peels and avocado skins is very appealing to me, it’s definitely going on my wish list for 2016!

Have you ever dyed fabric or yarn? What kind of dye did you use? 

Previous post
Book Review: Animal Knits!
Next post
Handdyed Yarn Giveaway!!

12 Comments

 1. January 17, 2016 at 4:58 pm — Reply

  Schitterend gewoon. En creatief, dat verven met natuurlijke materialen. Ik heb het nog nooit geprobeerd eerlijk gezegd.

 2. January 17, 2016 at 6:48 pm — Reply

  Ja, ik heb het weleens geprobeerd. Action verkoopt ook verf en het resultaat daarvan was echt supergoed. Als je maar katoen, linnen of een ander materiaal als basis neemt.

  • January 20, 2016 at 1:50 pm — Reply

   Goed om te weten, bedankt voor de tip! Bij de HEMA had ik ook verf gezien, daar was ik ook wel benieuwd naar.

 3. January 17, 2016 at 11:11 pm — Reply

  Heel mooi! En goed idee om papier te verven! Ik verf wol af en toe met Kool-Aid (verre van natuurlijk ;)) en kurkuma heb ik ook eens geprobeerd. Avocadoschillen is wel een heel goede tip, het proberen waard!

 4. January 18, 2016 at 2:53 pm — Reply

  De verfresultaten bij anderen vind ik vaak prachtig, maar zelf is het me nooit zo mooi gelukt. Ik vond het leuk om een hele schapenvacht te kopen en het hele proces van schoonmaken, wassen, spinnen en zo eens te doen. Dan is het ook fijn om natuurlijke materialen te gebruiken om de wol te kleuren.

  Veel succes met het natuurlijke kleuren, Margaret

  • January 18, 2016 at 3:42 pm — Reply

   Hoi Margaret, wat jammer dat het verven niet zo goed lukte. Het ligt natuurlijk ook aan de vezel en de ph-waarde van het water. Het lijkt mij ook heel leuk om het hele proces eens mee te maken! Fijne dag, Carmen

 5. January 20, 2016 at 2:52 pm — Reply

  I’ve dyed fabric using shop bought dye.

 6. January 21, 2016 at 4:14 pm — Reply

  Jaa fantastisch he. Dit is een van die dingen die nog op mijn to do lijst staat (al een paar jaar). Heb toegang tot onbeperkte natuurlijke, onbehandelde wol, zo ongeveer, die ik in alle prachtige kleuren zou kunnen verven. Maar ik blijf een beetje hangen op de voorbewerking; alleen al het wassen is zo veel werk. Dan kaarden, vervolgens spinnen (wat ik nog moet leren)… pffff. Het verven wilde ik daarná nog doen. Dus je snapt dat het niet opschiet 😀

  • January 22, 2016 at 11:00 am — Reply

   Ohh dat lijkt me inderdaad heel veel werk! Ik ga denk ik steeds een stapje verder terug in het proces. Nu werken met wol die al geverfd is, dan zelf verven.. dan misschien zelf spinnen.. en dan heel misschien eens zelf wassen en kaarden, lijkt me zo leuk om het hele proces eens mee te maken!

   • January 22, 2016 at 11:20 am — Reply

    Ja ‘t is ook erg leuk, maar zo tijdrovend 😀 maar het is zo zonde om al die mooie wol niet te gebruiken.

 7. January 25, 2016 at 6:43 pm — Reply

  Prachtige dyes!! Heel natuurlijk ook c: Xx http://icepandora.blogspot.com

 8. January 29, 2016 at 3:29 pm — Reply

  Absolutely gorgeous! I haven’t tried dyeing yet but have a book called “Eco Colour” by India Flint which is really good. Also Daisy at Devon Sun Yarns makes little kits which look fun (she runs weekends in Devon too – Dedri was at the Crochet retreat recently, you may have read about it).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
EUR Euro
SHARE

This week I'm obsessed with… natural dyes