My DIY Apartment – Part III

My DIY Apartment – Part III

1lampenkap

Het patroon voor de Catona lampenkap is bijna klaar… in de tussentijd laat ik jullie zien hoe ik van mijn oude lamp alles afhaalde zodat alleen het frame overbleef.

The pattern for the Catona lampshade is almost finished! In the meantime I’ll show you how I stripped everything off my old lamp so only the frame was left.

IMG_5987

Ik kocht mijn lampje een aantal jaren geleden bij de Kruidvat, toen ik voor het eerst op kamers ging voor mijn studententijd. Ik vond het zwarte organza en de ‘kristalletjes’ heel leuk, maar nu ben ik er toch wel op uit gekeken. Bovendien paste het niet in mijn nieuwe interieur! Maar waarom zou je een lamp wegdoen als je hem ook kunt omtoveren tot iets nieuws?

I bought this lamp when I went to college and moved out of my parents house, a few years ago. Back then I really liked the black organza and the ‘crystals’, but now it’s time for something new. Why throw away a perfectly good lamp when you can still customize it?

IMG_5988 IMG_5994

Deze lamp had geen harde kap, maar een soort lint om het frame heen geweven. Daarom was het heel makkelijk om het organza ervan af te halen!

The organza was wound around the frame like a ribbon, so it was really easy to cut it off. Might have been more difficult if it was one of those hard lampshades.
IMG_5995

 

Dit is het leuke stuk!
This is the fun part!
IMG_5996

Tadaa!

IMG_5997

Nu nog de kristalletjes eraf.
Now to cut off the crystals. 

IMG_6002

Als je een van deze hobby-tangetjes hebt gaat het heel simpel!

It was really easy to do with one of these craft pliers!

IMG_6003

Bewaren voor een ander project?

Save it for another project?
IMG_6004

Et voilà, je hebt alleen nog maar het frame over!

Et voilà, the lampframe is bare! 

IMG_6007Eerst wilde ik op eenzelfde manier als het organza de lamp weer opnieuw bedekken met lint, of textielgaren. Maar ik vond niet echt leuke kleurtjes die bij mijn interieur pasten, dus koos ik ervoor om de mini-granny’s te haken met haakgaren. Binnenkort het patroon!

Originally I wanted to cover the lampshade with textile yarn, just like the organza, but then I couldn’t find a colour that matched my interior. Instead I opted for the multicoloured miniature granny’s! Pattern coming up soon 😉 

Also check:

My DIY Apartment Part I
My DIY Apartment Part II 

 

Never miss another blogpost, subscribe to my blog at Bloglovin’!

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Beanies & Bobble Hats - A review!
Next post
Granny Collage Lampshade - Free Pattern!

5 Comments

 1. July 9, 2015 at 4:23 pm — Reply

  Leuk om te zien hoe je de lamp een metamorfose hebt gegeven. Met de grannies ziet de lamp er echt mooi, nieuw uit. Mooie kleuren.

  Veel plezier met de nieuwe lamp in jouw nieuwe DIY-apertement, Margaret

  • July 10, 2015 at 10:17 pm — Reply

   Dankjewel Margaret! Ik word er nu ook een stuk vrolijker van met die kleurtjes 🙂 Ben er blij mee! Groetjes, Carmen

 2. July 9, 2015 at 5:29 pm — Reply

  Dat is echt een totaal andere lamp geworden! Leuk om te zien, deze make-over.

  • July 10, 2015 at 10:19 pm — Reply

   Dankjewel Christine! Make-overs vind ik zo leuk om te doen 🙂

 3. […] even breed in diameter – zou het moeten lukken. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden! Klik hier voor een tutorial die je laat zien hoe je een bestaande hoes van een lampenkap af […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

My DIY Apartment – Part III