Mustmakes of the week

Mustmakes of the week

mustmake1Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar op dit moment stroomt mijn hoofd bijna over van alle inspiratie om me heen. Voor veel mensen is de winter dé ultieme brei- en haakperiode, maar voor mij is het de lente wanneer de écht mooie dingen tevoorschijn komen. Jawel, pastel! Hoewel de lente niet mijn favoriete seizoen is, krijg ik maar niet genoeg van al die lieve kleurtjes. Ik weet dat het nog lang geen lente is, maar we kunnen alvast dromen! Op Ravelry vond ik allerlei leuks om in deze periode te maken.

Zoals hierboven de Rebekka trui van Ruby McGrath, zo mooi! Oversized truien doen het altijd goed. Deze stond ik een nummer van Crochet, een tijdschrift speciaal over haken. Dit nummer heb ik afgelopen week gratis kunnen downloaden via Pocketmags! Als je snel bent kun je die deal misschien zelf ook nog regelen 😉

mustmake2

Over kleding haken gesproken.. neem nou deze beauty! Het ontwerp doet me met het kant een beetje denken aan Japanse ontwerpen, die vind ik ook altijd zo mooi. Deze is ontworpen door Annelies Baes, beter bekend van het blog Vicarno. Dit topje is te vinden in een nummer van Inside Crochet, misschien dat de online versie nog aan te schaffen is!

mustmake3

Hebben jullie laatst ook de Hobbit deel 3 gezien? Ik ben niet zo fan van Lord of the Rings, maar de Hobbit films waren erg leuk! En dan die schattige huisjes.. Charlotte Ulmer was erdoor geïnspireerd en maakte deze übercute theepot-hoes. Ze maakte hem zelf zonder patroon, en er is ook nog geen patroon beschikbaar, maar voor nu kan het dienen als inspiratie!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amigurumi doet mijn hartje nog altijd sneller kloppen. Deze triceratops van Bluephone is zeker een schattig exemplaar! Koop het patroon via Ravelry (en neem ook een kijkje naar haar andere patronen!).

mustmake6

Vorig jaar waren we allemaal gék van vossen. En wie kan het ons kwalijk nemen? Er zijn ontzettend veel schattige amigurumi-vosjes voorbijgekomen, vossensjaals.. vossentasjes.. broches.. Maar dit vestje spant toch echt de kroon. Dit is een combinatie van een simpel vest-patroon en een handschoenpatroon waar een vosje in verwerkt was. Lees de notities van de ontwerpster hier, en wie weet kun je zelf ook wel zo’n mooie creatie maken!

mustmake5

Meestal ben ik niet zo van het strak design, maar deze sjaal is werkelijk prachtig! Het patroon van Espace Tricot vind je gratis hier.

mustmake7

Wat een schatje is dit, nietwaar? Ik weet niet precies hoe groot hij uitvalt, maar ik zie hem al helemaal voor me als een leuke broche! Het patroon vind je hier.

mustmake8

Ik ben een enorme fan van de patronen van Gosyo (Japans!). Dit schattige vestje staat al een tijdje op mijn mustmake-lijstje, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. Zeker leuk voor in de lente! Of maak hem in katoen en dan kun je hem in de zomer ook nog dragen 😉

Welke is jullie favoriet in het lijstje? Heb je zelf nog leuke patroonvondsten gedaan afgelopen weekend? Laat het me weten in de reacties! 😉

Previous post
Look what I found!
Next post
Good old garter stitch

No Comment

 1. January 19, 2015 at 10:30 pm — Reply

  Ohh dat vosje cardigan <3 c: Xx
  http://icepandora.blogspot.com

 2. January 20, 2015 at 9:22 am — Reply

  mijn favoriet is de strakke omslagdoek/sjaal! gr. Hennie

 3. January 20, 2015 at 3:34 pm — Reply

  Gorgeous makes – the first is my favourite.

 4. Madhurya
  January 22, 2015 at 8:42 am — Reply

  Oh, mijn favoriet is de oversized trui! Ik heb ook het magazine gedownload, bedankt voor de tip!

  • January 22, 2015 at 1:54 pm — Reply

   Graag gedaan 🙂 Fijne patroontjes staan erin he!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Mustmakes of the week