Christmas Time

Christmas Time

IMG_5111

Kerst is weer voorbijgevlogen! Althans zo voelt het voor mij. Op kerstavond beginnen wij altijd met een winterse wandeling, zelfgemaakte worstenbroodjes en iets kleins onder de kerstboom. Eerste en tweede kerstdag eten we gezellig met familie en gaan we tussendoor ook nog wel wandelen, of spelen we een spel. Lijkt me een tamelijk typische kersttijd, maar wie weet zijn er ook families die hun kerst heel anders doorbrengen! Vandaag laat ik jullie de toetjes en tussendoortjes zien die ik tijdens kerst heb gemaakt.

1cheesecake1

Voor beide kerstdagen maakte ik het toetje, wat vind ik dat toch leuk om te doen! Voor Eerste Kerstdag maakte ik een cheesecake met bosvruchtensaus. Ik gebruikte voor de cheesecake het recept van Nigella Lawson, en de bosvruchtensaus heb ik gemaakt volgens dit recept. Dit tweede recept heb ik eens helemaal gevolgd, maar nu was er iemand bij die geen chocolade lustte, dus moest ik even een oplossing bedenken! Zelf vind ik die met witte chocolade romiger, maar deze zonder chocolade was ook een succes!

1stievepudding1Voor Tweede Kerstdag maakte ik hemelse modder, of zoals wij dat noemen in het Limburgs: stieve pudding. Met een 1:1:1 verhouding van chocolade, suiker en boter is het niet het gezondste toetje, maar elk jaar met kerst smullen we er toch weer van.

1stievepuddingToch wilde ik niet precies hetzelfde toetje maken als de vorige jaren, dus maakte ik deze leuke en simpele choco-decoratie! Vind de how-to bij Rudolph’s Bakery. De mijne zijn dan wel niet zo mooi als in het filmpje van Rudolph, maar ik was al blij dat ze überhaupt gelukt waren!

1stievepudding2

De chocoladewaaiertjes geven het toetje net wat extra’s! En bij een feestelijke gelegenheid doen zo’n decoraties het altijd goed. Dit ga ik nog vaker doen!

IMG_5128

Omdat ik voor de cheesecake ook losse eidooiers gebruikte, had ik nog een kommetje met 3 eiwitten over. Tja, weggooien is ook zonde! Daarom ging ik voor hét recept met eiwit: meringue! Ik had het nog nooit eerder gemaakt, dus ik vond het wel heel spannend.. Maar het opkloppen van het eiwit ging goed, en ik voegde langzaam de suiker erbij. Een theelepeltje azijn erbij.. en toen zag het er net uit als gesmolten marshmallows!

IMG_5129Ik had een recept opgezocht voor meringues met zoute karamel, maar het smelten van de suiker tot karamel was niet echt gelukt.. (zie foto). Dan maar schenkstroop gebruiken. En dat lukte heel goed!

IMG_5131

Na een halfuurtje in de oven en twee uurtjes afkoelen (daarvoor plakken ze nog vast aan de bakplaat), had ik heerlijk zoete meringues die aan de binnenkant nog zacht waren. Superlekker! Volgende keer met iets minder suiker, haha. Ook zeker iets wat ik nog vaker ga proberen.

IMG_5130De witte chocolade die ik over had van de choco-decoraties heb ik gebruikt om digestive koekjes mee te besmeren. Als finishing touch druppelde ik er ook nog wat bosvruchtensaus overheen. Ziet er toch feestelijk uit, al zijn het geen zelfgebakken koekjes.

Na al dat bakken heb ik eindelijk weer tijd voor wat haakwerk 🙂 De laatste tijd heb ik door de weinige uurtjes daglicht niet zoveel foto’s gemaakt, dus die komen later! Ik hoop dat jullie ook een gezellige kerst hebben gehad en heerlijk hebben gesmuld!

Previous post
How to find the perfect buttons
Next post
Crafty tip of the week!

No Comment

  1. December 29, 2014 at 11:18 am — Reply

    Oeh, dat ziet er lekker uit! (Volgens mij is de truc van karamel dat je de suiker niet roert tijdens het verwarmen, maar schenkstroop is natuurlijk een lekker alternatief :))

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Christmas Time