Free Jingle Bell Bunting Crochet Pattern!

Free Jingle Bell Bunting Crochet Pattern!

This pattern is written in both Dutch (dark grey) and English (light grey). Please turn off your translator to avoid mixing up the two patterns. 1jinglebellbuntingVandaag speciaal voor jullie het haakpatroon voor de vlaggetjesslinger die ik deze week haakte! Het garenpakket van de Kruidvat waar ik hem mee maakte ligt komende week in de winkel! Het pakket is er niet alleen in rood-roze-grijs tinten, maar ook in pasteltinten zoals lavendel, zalm en mint, en mooie herfsttinten zoals okergeel, oranje, roze en petrolblauw. Voor maar 4 euro per pakket! Zeker die schappen even in de gaten houden dus 😉
I have another crochet pattern for you today! Earlier this week I reviewed a yarnpack for a Dutch store called Kruidvat, and I made a very christmassy bunting with it! 

Bij het garenpakket zit ook een haakpatroon voor een vlaggetjesslinger, maar die van mij zit wat anders in elkaar. Volgens de beschrijving in het garenpakket werk je de vlaggetjes namelijk van links naar rechts, waarbij je steeds in horizontale banen naar de punt toe werkt. Mijn patroon begint midden boven in het vlaggetje, en je werkt vanaf daar in V-vormige banen naar beneden. De vorm van het vlaggetje is hierdoor wat breder, en als je in strepen werkt krijg je dus ook leuke V-strepen in plaats van gewoon horizontale strepen! Kies zelf welke variant jij mooi vindt, en ga aan de slag voor een leuke slinger om je kerstboom mee te versieren.
My bunting pattern starts in the top middle of the pennant, and you work your way down in V-shaped rows. This way, when you work with more colours, you get cool V-shaped stripes! I’m using it to decorate our tree with this Christmas, and you?IMG_4756Benodigdheden:

Verschillende kleuren garen, ik gebruikte dus het acrylgaren uit het garenpakket
Een bijpassende haaknaald, ik gebruikte hiervoor maat 2,5mm
Stopnaald
Schaar

Gebruikte afkortingen:
l= losse
v= vaste

What you’ll need:
Yarn in various colours
A crochet hook in a size that matches your yarn. I used a 2,5mm crochet hook. 
Darning needle
Scissors

Used abbreviations (US)
ch= chain
sc = single crochet

Basispatroon vlaggetje:
Begin met een magische ring. We gaan niet in het rond werken, maar als je in dit patroon een losse gebruikt om te beginnen wordt die te veel uitgerekt door de hoeveelheid steken die we daarin gaan maken.
Haak 1 losse zoals altijd bij de magische ring, en haak dan 3v in de ring. Trek de ring dicht.
In dit patroon haak je na elke rij 1 losse en keer je je werk.

1. 2v, 3v, 2v
2. 1v, 1v, 1v, 3v, 1v, 1v, 1v
3. 2v in de eerste steek, *1v* herhalen tot middelste steek (middelste steek van de 3v van de vorige rij), 3v in deze steek, *1v* tot een na laatste steek, 2v in de laatste steek.
4. *1v* tot de middelste steek, 3v in de middelste steek, *1v* tot einde rij.
5-10. Herhaal rijen 3 en 4.
11. Haak vasten langs de bovenste rand van het vlaggetje.

Pattern:
Start with a magic loop. We are not crocheting in the round this time, but we are crocheting a lot of stitches in the first stitch, and if you would use a simple slipknot and chain stitch, the first stitch would stretch out too much. 
So, make a magic loop, ch1 (as always with the magic loop), and then sc3 into the loop. Close the loop. 
Turn your work and ch1 after every row. 

1. sc2, sc3, sc2
2. sc1, sc1, sc1, sc3, sc1, sc1, sc1
3. sc2 in the first stitch, *sc1* repeat until before middle stitch (this is the middle stitch in the sc3 of the previous row), 3sc in this stitch, *sc1* repeat until second to last stitch, sc2 in last stitch.
4. *sc1* repeat until before middle stitch, sc3 in the middle stitch, *sc1* repeat until end row. 
5-10. Repeat rows 3 and 4. 
11. sc along the top edge.IMG_4765Het basispatroon is nog maar het begin, want elk vlaggetje kun je lekker zelf customizen! Voor het vlaggetje hierboven heb ik elke rij van kleur gewisseld, en zo krijg je leuke V-strepen!
The pattern is just the start, since you can customize every single pennant to your heart’s content! For the flag pictured above I switched colours every row, look at all the fun V-stripes!IMG_4760Voor dit vlaggetje heb ik ook in strepen gewerkt, plus aan het eind heb ik een extra rand gemaakt in donkergrijs. Ik haakte steeds *1v, 1l*, en zo krijg je een rand dat lijkt op de dekensteek. Let op, deze steken haak je niet in de laatste rij, maar in de steken van de rij daarvóór. Ook heb ik er nog een kwastje aan gehangen! Dit was erg leuk om te doen. Je wind wat garen om een stukje karton of je vingers heen, maakt een knoopje in het midden en haalt een stuk draad door de bovenste lussen. De onderste lussen knip je door, et voilà, een kwastje! Als je niet meer weet hoe het precies gaat, kun je hier kijken voor een foto-tutorial.
For this pennant I also worked with different colours to create stripes. I also made a crochet edge that looks a lot like the blanket stitch! Crochet *sc1, ch1* along the edge, working in the stitches of the row before the last row. I also added a tassel! So fun and easy to do.. click here if you’ve forgotten how to make one. IMG_4764Voor dit vlaggetje haak je het basispatroon in één kleur, waarna je ook weer die leuke rand eraan haakt in een contrasterende kleur. Borduur dan een sneeuwvlokje in het midden, dit maak je door een plusje en een kruisje over elkaar heen te maken (klik op de foto om die te vergroten), en aan de uiteinden van het plusje maak je nog v-tjes. Beetje lastig uit te leggen, maar hopelijk kun je het van de foto zien! Links en rechts op het vlaggetje nog twee kruisjes als kleine sterretjes of sneeuwvlokjes.
For this one you only need one colour for the basic pattern, and another colour for the edging and the embroidery. The snowflake can be embroidered by stitching a plus-sign, and then stitching an X on top of it. Then, stitch little Vs at the ends of the plus. Got it? It’s so hard to explain this, so I hope you can see it from the picture! Click to enlarge it 😉 Stitch little X’s left and right to make tiny snowflakes. IMG_4761Deze vond ik zo leuk om te maken! Hij is gemaakt op dezelfde manier als de vorige, alleen nu met een hertje erop in plaats van sneeuwvlokjes. Hiervoor zocht ik een simpel plaatje op van een hert en borduurde op basis daarvan de omtrek van zijn hoofd. Voor de oortjes gebruikte ik een lazy daisy stitch.
I really enjoyed making this one! It’s made the same way as the previous pennant, only this one has a deer on it. I searched for a simple image of a deer as a kind of pattern for the embroidery. It might be hard but give it a try! I used a lazy daisy stitch for the ears. IMG_4762Dit is mijn favoriete vlaggetje! Zo leuk en vrolijk 🙂 Het kerstboompje was erg makkelijk te borduren, en de pompon maakt het helemaal af! Ik zag laatst ergens pompons aan een vlaggenslinger, en ik vond het zo’n leuk idee!
This is my personal favourite! So colourful 🙂 The christmas tree was very easy to stitch, and adding the pompom really makes a difference! I love the idea of adding pom poms to bunting (or.. anything!).IMG_4766En als laatste: een vlaggetje met franjes! Hier heb ik trouwens ook wat op geborduurd. De franjes zijn erg makkelijk om te maken. Neem twee draden van ongeveer 15 cm. Het midden van deze draden trek je met een haaknaald door een steek heen, zodat je een lus maakt. De draadeindjes haal je door deze lus, en je trekt het strak aan! Knip de franjes wel op de gewenste lengte af als je klaar bent.
And lastly: a flag with a fringe! I did some embroidery too with this one. The fringe is really easy to make: Take 2 strands of yarn (about 15 cm or so?) and pull the middle through a stitch, so that you pull up a loop. Take the yarn ends, put them through the loop, and pull it tight. Ta-dah! Make sure to cut all of the fringes to the desired length afterwards. 

Als je al je vlaggetjes hebt gehaakt en versierd, is het tijd om ze aan elkaar vast te maken. Ik pakte hiervoor wat zwart garen en haakte eerst ongeveer 30cm aan lossen. Toen haakte ik met dit garen vasten langs de bovenrand van het eerste vlaggetje. Haak hierna weer een paar lossen, en ga door het met tweede vlaggetje. Enzovoorts! Maak de slinger zo lang als je wilt, en hang eventueel nog wat leuke kwastjes aan de uiteinden. Klaar!
When you’ve crocheted all of the pennants, it’s time to crochet them all together! First, take some yarn and crochet chain stitches for about 30cm. Then, sc along the top edge of the first pennant. Crochet a few more chain stitches before continuing with the next pennant. Keep on doing this until you’ve attached all of the flags. Add some fun tassels to the ends and you’re done!

Mis geen blogposts meer, volg mij op Bloglovin’!
Don’t miss any more blogposts, follow me on Bloglovin’!

Support me by sharing with friends!
Previous post
De vlaggetjes hangen uit!
Next post
Here, kitty kitty!

3 Comments

 1. November 10, 2014 at 10:27 am — Reply

  I love your bunting – really like the crocheted blanket stitch.

  • November 11, 2014 at 11:54 pm — Reply

   Thank you Gillian! I always forget how to do the blanket stitch so it’s nice to have a crochet version 🙂

 2. November 16, 2014 at 9:25 pm — Reply

  wat een leuke vlaggetjes!! gr. Hennie

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Free Jingle Bell Bunting Crochet Pattern!