Home Sweet Home!

Home Sweet Home!

IMG_4320IMG_4321Ik ben weer thuis! Hoewel het heerlijk was om te reizen is het ook erg fijn om weer thuis te zijn. De eerste avond stond mijn favoriete maaltijd – mama’s lasagne- alweer voor me klaar, yum! (Hoewel ik de sushi van hierboven nu al mis!) Het was gelukkig niet heel erg wennen om weer in Nederland te zijn, maar ik heb wel 2 daagjes gewacht om de laptop weer aan te zetten. Nog even rust voordat de hectiek weer begint. Nog wat overgebleven haak-opdrachten van voor de reis, voorbereiden op de nieuwe cursus voor Breiclub.nl, en natuurlijk ook weer blogs schrijven voor Breiclub én mijn eigen blog. Daarnaast ook nog even zoeken naar een baan nu ik helemaal afgestudeerd ben, en het recept voor stress is compleet, haha. Maar ik probeer mijn hoofd koel te houden, beetje bij beetje kom ik er wel!
Back home again! Although it was great to travel for such a long time, it’s amazing to be home again. My mom cooked my favourite meal -lasagna- for dinner the first day, yum! (But I’m starting to miss the sushi already!) Luckily it wasn’t so hard to get used to living in the Netherlands again, although I did wait 2 days to turn on my laptop again. Just a bit more peace and quiet before going back to the hectic reality. I still have some crochet orders from before my trip, prepare for the new crochet workshop on Breiclub.nl, write blogs for both Breiclub and my own.. and on top of that I just graduated so I have to find a job! Perfect recipe for stress, right? But I’m not worrying yet, I’ll just work everything off my list one by one. IMG_4122Vandaag alvast wat leuke foto’s van Tokyo! Tokyo is echt hét paradijs voor elke liefhebber van schattige dingen. Je hoeft niet eens bekend te zijn met de cartoons om de dingen leuk te vinden! Op onze eerste dag vonden mijn vriend en ik al een reusachtige winkel vól met knuffels, stickers, verzamelobjecten, sleutelhangers en nog veel meer, allemaal gebaseerd op manga of cartoons. Domo-kun (hierboven), Hello Kitty, Snoopy, Pokémon, Monchhichi, en mijn persoonlijke favoriet: Rilakkuma! (Een permanent lui beertje met een voorliefde voor eten) En natuurlijk was er nog veel meer, we keken onze ogen uit! Bij elk nieuw gevonden dingetje dachten we weer: “Ik weet niet wat het is.. maar ik moet het hebben!!!” Gelukkig hebben we ons nog een béétje weten in te houden met het aanschaffen van souvenirs 😉
Some pictures from Tokyo for you today! Tokyo really is cuteness paradise. You don’t even need to know the cartoons to love the products, everything is so cute!! On our first day we found this huge department store full of manga and cartoon-based merchandise. Hello Kitty, Domo-kun, Snoopy, Pokémon, Monchhichi, and my personal favourite: Rilakkuma! (The forever lazy bear) Don’t enter this store with a full wallet though, cause you’ll spend every dime! Every five minutes we were thinking: “I have no idea what this is.. but I need it!!” Luckily we managed to not spend all of our money here, haha. IMG_4136Mag ik u voorstellen: Taiyaki! Deze was gemaakt van een soort croissant-deeg, waardoor het een beetje smaakte naar een appelflap (alleen gevuld met zoete rode bonen ipv appelstukjes). Heel erg lekker! Hoewel mijn vriend moest wennen aan de smaak van zoete bonen. Als je de kans krijgt: zeker proberen!
May I present to you: Taiyaki! Delicious crunchy pastry filled with azuki beans (sweet red beans). I loved it, but my boyfriend had to get used to the taste of sweet beans. If you have the chance, be sure to try it!IMG_4382 IMG_4391Dit is mijn nieuwe favoriete garenwinkel: Avril.. Jammer dat hij nu tienduizenden kilometers verderop ligt!! Honderden garens waar je allemaal even hebberig van wordt.. En je kunt ze al vanaf 10 gram kopen! Je gekochte garen wordt van de spoel afgehaald en op een nieuwe spoel voor jou gewikkeld. Heel leuk om te zien! In deze winkel hadden ze niet alleen wol, katoen en zijde, maar ook garens van hennep, papier, roestvrij staal, soya en zelfs ananas-bladeren! Later meer over deze hemelse winkel 😉
Meet my new favourite yarn shop Avril, with a huge range of dreamy yarns! Too bad it’s tenthousand miles away now.. In here, you buy the yarn in amounts starting from 10 grams. They get it off the cones in the shop and then put it on a new cone for you! They didn’t just have wool, cotton and silk, no! Hemp, paper, stainless steel, soy and pineapple leaf yarn could also be found in the shop. So special! Stay tuned for more pics of this heavenly place 😉IMG_4145 IMG_3994Natuurlijk bestonden onze bezigheden in Tokyo niet alleen uit eten en shoppen, we bezichtigden ook heel wat af! Hierboven een foto van de Meiji-Jingu Shrine, waar op verschillende plekken van deze slierten gevouwen origami-kraanvogels hingen. Vouw er 1000 en al je dromen komen uit! Tot nu toe heb ik er maar liefst drie gemaakt, dus ik heb nog een lange weg te gaan!
Of course we didn’t just eat and shop in Tokyo, we also went sightseeing! We visited the Meiji-Jingu Shrine pictured above, where we found lots and LOTS of origami cranes. They say if you fold a thousand that all your dreams will come true. So far I have made three, so I have a long way to go!

Vanaf volgende week steeds weer een terug-blik momentje op mijn reis, waarin ik je de creatieve en culinaire kanten van China, Hong Kong en Japan voor ga stellen! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om zo nog even na te genieten van mijn Aziatisch uitstapje 🙂 Binnenkort trouwens ook een leuke giveaway met goodies die ik tijdens de reis voor jullie heb verzameld!
Starting from next week there will be a flashback-post to various moments of my trip of the past few months. I’ll show you the creative and culinary side of China, Hong Kong and Japan. I hope you’ll like it! Also, stay tuned because there will be a giveaway featuring goodies I collected along the way for you guys! 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Pretty yarn = happy girl
Next post
W.I.P. Wednesday #46

No Comment

 1. November 3, 2014 at 3:22 pm — Reply

  Dag lieve schat, welcome home! Wat fijn om te lezen dat je zo hebt genoten van je reis.

  x

  • November 3, 2014 at 8:26 pm — Reply

   Dankjewel lieve Mariska! 🙂 Ik heb het echt heel leuk gehad, maar het is nu ook wel fijn om weer volop te kunnen craften! xx

 2. November 3, 2014 at 9:16 pm — Reply

  Welkom terug, heerlijk zoals je vol enthousiasme epschrijft. We reizen gewoon een beetje met je mee. Succes met de zoektocht naar een nieuwe baan. Groetjes renee

 3. November 4, 2014 at 1:02 pm — Reply

  Leuk dat je weer terug bent! Je reisverslagen waren leuk om te lezen. Het klinkt alsof je een fantastische tijd hebt gehad! 😀

  • November 6, 2014 at 2:43 pm — Reply

   Dankjewel! Ik heb inderdaad een topvakantie gehad 🙂 Nu klaar met nieuwe energie voor het gewone leven weer, haha.

 4. November 4, 2014 at 5:16 pm — Reply

  Weeeeelcome home dearest Carmen ^__^
  ik hoop dat je goed uitgerust ben c;
  De foto’s van Tokyo zijn leuk joh! Ik ben ook
  beetje verliefd geworden op die garen winkel.
  En haha, een taiyaki appelflap :’) bijzonder!
  Xx http://icepandora.blogspot.com

  • November 6, 2014 at 2:45 pm — Reply

   Dankjewelll lieve Mei! De wolwinkel was echt zo leuk.. eigenlijk moeten ze hier in Nederland zo’n winkeltje hebben! Nadat we in Hong Kong zijn geweest vraagt mijn vriend trouwens elke dag om een chasiewbao haha, heb jij of heeft jouw vader daar misschien een recept van? 😉 xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Home Sweet Home!