Sichuan Handicrafts

Sichuan Handicrafts

IMG_0544Vandaag zijn we alweer vertrokken uit de provincie Sichuan, en aangekomen in Chongqing, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Daarom nu even een samenvatting van de crafts die ik zoal in Sichuan heb gezien! De naam van de provincie komt jullie misschien wel bekend voor, in Nederland zie je namelijk ook wel eens Sichuan (of Szechuan) pepers! De streek staat bekend om zijn pittige gerechten, en dat hebben we geweten ook!
Het eerste haakwerkje dat ik spotte in Chengdu zie je hierboven. In Chinese parken kom je veel opa’s en oma’s tegen, die allemaal hun thermoskan met thee bij zich hebben. Ze hebben er ook allemaal gehaakte tasjes voor! IMG_0578In ‘ Kuanzhai Xiangzi’, oftewel Wide and Narrow Alley, hadden ze ook een winkeltje met allemaal DIY spulletjes, maar jammer genoeg alleen om sieraden te maken. Je kon de materialen kopen en meteen in het winkeltje je armbandje gaan maken!IMG_0568Niet echt een vorm van handwerk zoals wij dat kennen, maar in China is het lolly’s maken van hete karamel een ware kunstvorm!IMG_0648Allemaal haakboeken!IMG_0720Deze meneer was karakters aan het uitbeitelen, wat een talent!IMG_0833IMG_0832Gehaakte tassen! Ze gebruikten er helaas wel een lelijk glimmend touw voor ipv gewoon katoen, dus zagen ze er van dichtbij niet zo mooi uit. Wel leuk als inspiratie natuurlijk!IMG_0864Deze garens worden gebruikt om Chinese geluksknopen van te maken. IMG_0865 IMG_0926En natuurlijk: kalligrafie! Hier onder toeziend oog van de leraar. IMG_0868Geborduurde schoenzolen, wat een werk! Gespot in de Tibetaanse buurt in Chengdu.
IMG_1007En toen eindelijk: iemand die breit! Helemaal op de top van Qingcheng-berg. Ik stond er eventjes bij te kijken, helemaal onder de indruk van wat voor een kleine maat naalden zij gebruikt! Dat zie je trouwens heel veel hier in China, chunky knits spot je hier niet zo vaak.IMG_1045Het hoogtepunt van alle craftiness was toch wel dit leuke kraampje met schattige gehaakte poppetjes, dat ik ook tegenkwam op Qingcheng mountain. Wederom gehaakt van een synthetische draad, maar dat maakte het niet minder schattig!
Dat waren de handwerkjes die ik in Sichuan heb gespot, ik ben benieuwd wat de volgende provincies voor mij in petto hebben!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Chengdu #1
Next post
Snapshots from Austria

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Sichuan Handicrafts