Crafty Literature: Edward’s Menagerie

Crafty Literature: Edward’s Menagerie

IMG_9927Edward’s Menagerie is het nieuwe haakboek van Toft UK, geschreven door Kerry Lord. Zelf vind ik het verhaal erachter heel leuk! Kerry was in verwachting van haar baby Edward toen ze leerde haken, en ze maakte steeds meer knuffels voor haar kindje. Ook nadat Edward al was geboren bleven de knuffels er maar bij komen, en inmiddels zijn het er meer dan 40! Er komen er nog dagelijks meer bij, maar de meeste zijn verzameld in dit leuke haakboek. Het is alleen al leuk om er doorheen te bladeren!
Edward’s Menagerie is the new crochet book by Toft UK, written by Kerry Lord. Personally, I love the story behind this book: when Kerry was pregnant with her son Edward, she started crocheting. She designed about a dozen animals before Edward was born, and afterwards lots more followed! When she saw how her baby was playing with the toys, she was inspired to make more. Even now, new animals are being designed. This book contains most of them, over 40 patterns are included! IMG_9926De patronen zijn verdeeld over 3 niveaus. In niveau 1 werk je elk onderdeel steeds maar in één kleur, dus je hoeft niet te weten hoe je van kleur wisselt. In niveau 2 heb je wel te maken met kleurwisselingen, al zijn ze nog vrij simpel. In niveau 3 maak je echte vachtpatroontjes met kleurwerk, en moet je soms ook een speciale steek toepassen om lussen in de vacht te maken. Zoals je misschien kan zien op de bovenstaande foto, is de basisvorm van de beestjes bijna altijd gelijk. Je maakt een peervorm als lijfje, en voor je beentjes heb je ook een standaard-patroon. Aan het begin van het boek staan de standaardvormen, en bij het patroon zelf staan dan de aanwijzingen voor kleurwisselingen, en aanpassingen van de standaardvormen. Bij de lama en de giraf moet je bijvoorbeeld een langer lijfje maken. Zoals je ziet is dit dus geen standaard patronenboek! Maar ik vind het een heel leuk concept, zo zie je namelijk hoe veelzijdig een patroon kan zijn.
The patterns are divided in 3 difficulty levels, which is a really fun concept! The animals in level 1 can be made without having to do any colour changes, plus they only use a selected number of stitches. In level 2, you’ll be introduced to colour changes. The colour changes in level 3 are more advanced, and sometimes you have to use a special stitch for fur loops too. 
As you might be able to see from the picture above, the basic shapes of the animals are very much alike. There is a standard shape for the body and for the legs. In the individual patterns belonging to each animal, you’ll get instructions on where to change the colour, and occasionally where to adapt the standard pattern. For example, the alpaca and the giraffe have a longer neck, so you’ll have to add a few rows to the body. This way of writing a pattern is far from traditional, and I love how it shows the versatility of a pattern!
IMG_9931Dit is trouwens de kleine Edward!
This is little Edward by the way!IMG_9929IMG_9930Fiona de panda is een van de 40 dieren die je kunt maken. Wat ik zo leuk vind is dat ze allemaal een eigen verhaaltje hebben! Zo is Fiona geen fan van kleren wassen en grijpt ze pas naar het wasmiddel als ze écht niets meer heeft om aan te doen. Dat klinkt wel heel erg als ikzelf, haha! Ik moest dit schattige pandaatje dus wel maken!
Fiona the panda is one of the animals you can make. What I really like about this book is that every animal has a really distinct personality. For example, Fiona only washes her clothes or dishes when she absolutely has to. This sounds so much like me! I just had to make this quirky panda. IMG_0476Daar is ze! Nog een beetje verlegen, maar nog even en ze zal uit haar schuilplekje komen.
There she is! She’s still a bit shy, but it will only be a matter of time before she comes out of hiding. IMG_0479Zie je? Langzaam aan komt ze tevoorschijn.
See? She’s already warming up to us! 
1fionapandaOmdat de dieren in het boek allemaal gehaakt zijn in natuurlijke kleuren, was ik geïnspireerd om dat ook te doen. Dat is wel weer iets anders dan pasteltinten! Om het toch een beetje anders te maken, heb ik gekozen voor paars garen in plaats van zwart! Zo zie je ook de oogjes beter. De wol heet Donegal van Lang Yarns, een erg mooi garen met een tweed-effect.
Because the animals in the book are all made in very natural colours, I was inspired to do the same. Quite a change from my usual pastel palette! To make it more special, I chose a purple yarn instead of a black yarn, and I really like it! You can also see the eyes more clearly now. The wool is called Donegal, by Lang Yarns, a really pretty yarn with a tweed-effect. 
IMG_9928Als je dit boek wilt bestellen, kun je dat onder andere doen op Amazon of The Book Depository (gratis verzending!). Als je bestelt via de website van Toft, krijg je ook nog 10 bonus patronen! Met onder andere Harriet de Luiaard.. ik heb nog geen foto van haar gezien, maar een luiaard moet wel superschattig zijn!! Als je eenmaal een beestje hebt gehaakt, kun je hem ook delen op Instagram, Facebook of Twitter met de tag #edsanimals!
If you would like to order your very own copy of this amazing crochet book, you can visit a number of websites, from Amazon to The Book Depository (free shipping!). However, if you order directly on Toft’s website, you’ll receive an additional 10 animal patterns in pdf-format! Including Harriet the Sloth.. I haven’t seen her yet but a sloth has got to be cute!! Ooh, and if you crocheted an animal from the book, be sure to share it on Facebook, Instagram or Twitter with the hashtag #edsanimals! 

Previous post
Final preparations..
Next post
Sichuan Handicrafts

2 Comments

  1. August 16, 2014 at 2:39 pm — Reply

    Wat een dotjes. Heel mooi die kleuren. Ik vind vooral dat konijn en dat tijgertje die op de kaft van het boek staan erg leuk.

  2. August 18, 2014 at 10:11 pm — Reply

    Je panda is goed gelukt c; mega schattig! En
    dat boek is naast een haak boek een leuk
    plaatjes boek c: Xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Crafty Literature: Edward’s Menagerie