W.I.P. Wednesday #41

W.I.P. Wednesday #41

wip wednesday 41aHet is weer woensdag! Wat vliegt de tijd eigenlijk hè, vorige week zat ik nog in Londen gezellig te kletsen met de andere dames van de Handmade Awards! Wat wou ik nu toch graag dat ik in Engeland woonde, dan kon ik nog eens met ze afspreken om lekker samen te breien of te haken. Of iets anders te leren! Ze waren namelijk zo getalenteerd allemaal.. De ene deed aan glasblazen en de ander maakte levensechte bloemen van papier.. Erg inspirerend! Ik zal binnenkort eens een verslagje doen van de dag zelf, met de foto’s die ik er heb gemaakt. De afgelopen dagen moest ik me weer even helemaal storten op schoolwerk, dus heb ik er nog geen tijd voor gehad. In de pauzes die ik nam van het scriptie schrijven las ik het boek door dat ik vorige week kreeg: “Making It!” door Mollie Makes. Er staan allemaal tips in hoe je van je hobby een bedrijf maakt, en het hele proces is tot in de puntjes beschreven! Advies over hoe je goede prijzen bedenkt voor je producten (zo lastig altijd!), hoe je tijdschriften benadert, hoe je je voorbereid op een markt.. Bovendien was het ook nog eens heel leuk en luchtig om te lezen, perfect voor in de trein. Ik zal een paar van de goede tips met jullie delen:

1: Het is belangrijk dat je op je blog altijd positief schrijft, en niet zeurt! Ik heb dat ook wel eens gezien bij andere blogs, en zo schrik je lezers echt af. Niet doen dus!
2: Als je je producten aan winkels doorverkoopt, vermenigvuldigen zij jouw prijs met ongeveer 2,2. Dit moet je er voor je eigen verkoop dus ook al bijrekenen, anders ligt het met verschillende prijzen in de winkels. Kleine boetiekjes handelen vaak een gunstigere prijs.
3: Mooie foto’s zijn het allerbelangrijkst! Investeer in mooie achtergronden, al is het maar een groot vel wit karton van het postkantoor.

It’s Wednesday again! Boy, time sure does fly. Just a week ago I was chatting away with the other contestants for the Mollie Makes Handmade Awards, it seems like yesterday to me! I’ll post the pictures soon, promise. This weekend I was reading the book we received last week, “Making It!” by Mollie Makes. Full of useful advice! I’ll share a few of my favourite tips:

1: Don’t ever moan or be negative in blogposts, it repels your readers! I’ve seen some bloggers acting negatively in their posts, and I sure agree with this piece of advice. Of course, you don’t have to fake happiness, but try not to complain. 
2: If you sell your products to stores, they usually multiply your price by 2.2. Make sure you calculate this mark-up in your own sales as well, so that the sale price is the same in all shops. 
3: Be sure to take pretty pictures of your items! You don’t have to spend big bucks on a nice background, a large white sheet of paper will do! 

wip wednesday 41bAfgelopen weekend had ik ook even de tijd om een tasje te breien! Ik gebruikte de linnensteek voor de voor- en achterkant, en de flap met lusjes heb ik gehaakt. De witte wol is ongebleekte milieuvriendelijke wol van BettaKnit. Die hebben ze nu helaas niet meer in het assortiment, maar in plaats daarvoor wel heel veel andere soorten, en allemaal even goed voor het milieu. Pssst: het Pima katoen is trouwens in de aanbieding! De mosterdgele wol kreeg ik vorige week van Kim Smith, die blogt op Art Equals Happy. Ze heeft de wol zelf geverfd met uienschillen!
Over the weekend I also knit up this new bag! Quick crafting makes me happy 🙂 I used linen stitch for the back and front, and I crocheted the err.. flap? The top bit? Anyway. The white yarn is organic yarn by BettaKnit. They don’t stock this particular one anymore, but they have lots of other ecofriendly yarn! The kind of mustard-yellow yarn is by Kim Smith from Art Equals Happy! Gosh I loved meeting that girl, I wish we could hang out again! 
IMG_9959 IMG_9961Handgesponnen en handgeverfd.. wat een pareltje hè! Het zelfgetekende label vind ik ook zo snoezig. Het garen kun je vinden in haar winkel.
The yarn is handspun and hand dyed! What more could you possibly want? I also adore the handdrawn label, so cute! Find more yarn in her shop
wip wednesday 41c wip wednesday 41dOok ben ik deze mooie doily aan het maken uit de Mollie Makes: Haken. Dit patroon is vrijgegeven als een gratis project, en je kunt het hier vinden.
I’m also making this doily from the Mollie Makes: Crochet book! Loving it so far. bird printEn als laatste wat kleurrijke inspiratie, met natuurlijk vogeltjes! Enjoy 🙂
And finally some colourful inspiration for you! With birds of course. Enjoy!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Meanwhile in Holland..
Next post
*The Mollie Makes Handmade Awards*

12 Comments

 1. Sandra
  June 18, 2014 at 9:08 am — Reply

  Hi! thanks for sharing some tips.
  P.s. The british wool look so gorgeous!!
  Love
  Sandra

  • June 18, 2014 at 9:34 pm — Reply

   You’re very welcome Sandra! 🙂 I agree, Kim’s wool is stunning!!

 2. June 18, 2014 at 9:25 am — Reply

  Thanks voor de tips! Altijd handig,….en hadden we maar zoveel vrije tijd he! hihi Tot snel liefs Lisanne

  • June 18, 2014 at 9:35 pm — Reply

   Graag gedaan 🙂 Je had het boekje zelf ook besteld of niet? Staan echt nog 1000 andere tips in haha, veel leesplezier! xx

 3. June 18, 2014 at 12:18 pm — Reply

  Dit tips lijken zo logisch dat je ze bijna zelf had kunnen bedenken. Handig om ze z bij elkaar te zien in een boekje. Ik ben benieuwd welke handige tips er nog meer in staan.

  Groetjes, Margaret

  • June 18, 2014 at 9:37 pm — Reply

   Ja he, eigenlijk best logisch als je erover nadenkt. Dit boekje heeft echt tips voor elke stap die je zet: Naam en logo bedenken, een identiteit creeëren, omgaan met social media, boekhouding.. tot in de puntjes! Groetjes, Carmen

 4. June 18, 2014 at 1:40 pm — Reply

  HayHay!
  Wat super leuk dat je naar Londen bent geweest!
  Bedankt voor het delen van de tips. Het boekje lijkt me erg interessant.
  Ik vind het haakboek van Mollie Makes zo leuk 🙂
  Liefs Danielle

  • June 18, 2014 at 9:38 pm — Reply

   Hoi Danielle! Londen was echt super!! Binnenkort foto’s van de bekende rode telefooncellen etc 😉 Haha, alle boeken van Mollie Makes zijn leuk! Ze hebben laatst een boek (of tijdschrift?) uitgebracht over hoe je goed kan bloggen, daar ben ik ook wel benieuwd naar.. xx

 5. June 18, 2014 at 10:13 pm — Reply

  Dit heb je in ieder geval super gezellig en positief geschreven! Wat een mooie projecten!!! gr. Hennie

 6. June 18, 2014 at 10:40 pm — Reply

  Ohh bedankt voor je handige tips c; blogging is iets positiefs
  en natuurlijk heb je zo nu en dan je dag niet, maar wees inderdaad
  positief! Ik heb even gekeken op ‘artequalshappy’ winkeltje, en
  wat een mooie garen! Xx

  • June 20, 2014 at 12:48 pm — Reply

   Goed gezegd! 🙂 Ja, haar garens zijn mooi he! Ik wou dat ik iemand kende die dit maakte in Nederland 😛 xx

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

W.I.P. Wednesday #41