My Crafty 2013

My Crafty 2013

1my crafty 2013Ik zag op veel andere haak- en breiblogs een soort overzicht van 2013, met hun leukste werkjes dat jaar. Ik weet dat 2014 nu al een tijdje bezig is, maar ik vond het zo’n leuk idee dat ik ook graag een overzichtje wilde maken! Aangezien ik pas sinds eind 2012 bezig ben met bloggen zijn de meeste volgers er afgelopen jaar bijgekomen, en weten misschien niet wat ik voor die tijd deed. Daarnaast vind ik het zelf ook wel leuk om te kijken wat ik vorig jaar nou allemaal heb gemaakt. Ik ben altijd met zoveel tegelijkertijd bezig dat ik het overzicht dan een beetje verlies. Daarom nu: de leukste dingen van deze crazy crafter in 2013!

2013 januari

Totoro sleutelhoesVarkentje sleutelhoesFilippa FoxRilakkuma Bear 
1 Januari 2013 was ik net 3 maanden aan het bloggen, maar toch publiceerde ik op die dag al mijn vierde haakpatroon! En er kwamen er steeds meer bij. Ik kan nog steeds niet geloven hoe gemakkelijk de overgang van haken naar zelf ontwerpen ging, maar ik ben blij dat ik hem heb gemaakt! Ik vind dat er niets leukers is dan anderen blij maken met mijn patroontjes en te zien hoe zij daar hun eigen draai aan geven. Keep ’em coming die foto’s van jullie projectjes! Wist je dat je ze gemakkelijk kunt toevoegen op de Ravelry pagina van elk patroon? Met de linkjes hierboven kom je bij de afzonderlijke patronen op mijn blog. Mijn favoriet hier is het Rilakkuma beertje! Tijdens mijn studie in China zag ik het beertje overal om me heen, in allerlei soorten merchandise. Het duurde dus niet lang voordat ik een paar exemplaren thuis had! Die gehaakte variant zat er dus al aan te komen!

2013 febIJsjesGranny SquaresCable Sweater
Mijn trui… Dit noem ik echt zonder blikken of blozen mijn masterpiece. Want wat ben ik er trots op! Eind 2010 begonnen (toen had ik trouwens pas net geleerd hoe ik moest breien!). Tja, het is een beetje een karaktertrekje van mij om meteen het moeilijkste te kiezen wat er bestaat. Ik had nog weinig ervaring met kabels namelijk, en ik maakte deze trui zonder patroon. Elke paar weken ging ik weer even terug naar de wolwinkel voor meer advies en tips. Maar ik ben ontzettend blij met het resultaat, hij past perfect en is heerlijk warm maar niet kriebelig. Love merino wool!! Het is trouwens de cool wool van Lana Grossa, superkwaliteit!

In maart begon ik met mijn granny square deken. Nu ben ik bezig met de laatste vierkantjes.. (ik kan er nog maar een paar maken want de wol is niet meer te krijgen!) Wat een werk is dit! Maar ik weet zeker dat ik ook van dit project veel plezier ga hebben. 2013 mrt aprKnitted BirdCrochet Taxidermy
2013 apr jun augTeapotCrochet Collar2013 aug septBirdsHouse
In september begon ik met het maken van de vogeltjes, en kijk eens hoeveel ik er nu wel niet heb! Volgens mij heb ik onderhand wel 10 verschillende soorten. En psssst…. je kunt er al een paar vinden in mijn Dawanda shop! Ik verkocht er afgelopen december ook al een aantal op mijn eerste Kerstmarkt! Dat was echt een super ervaring, misschien wel de leukste van dit jaar 😀
2013 okt novSnakeBorder collieMeowrizio 
Het slangetje en de bordercollie maakte ik beide voor bestellingen, en ik was zo blij dat ze allebei goed lukten! Vooral de bordercollie, daar had ik totaal geen patroon van dus ik werkte van de foto die ze me gaven. Ik maakte namelijk een echte hond na. Ik was erg opgelucht toen hij af was, want wat een werk was dat! De nieuwe baasjes vonden hem zo leuk dat ze ook graag een miniatuur versie wilden hebben van hun nieuwe bordercollie! Deze heeft echt overal vlekjes, dus dat is nóg een grotere uitdaging! Maar je kent me, geen uitdaging te groot voor mij 🙂 
En Meowrizio, het katje dat ik maakte voor de amigurumi wedstrijd. Helaas niet gewonnen, maar ik heb nog steeds veel plezier van dit werkje! Hij ziet er zo leuk uit in de kast, misschien maak ik er wel meer..
2013 decWe Are Knitters Snood Santa ShawlHat
December was voor mij gevuld met allerlei leuke haak en breiwerkjes! Met mijn versie van het Eva Vest van We Are Knitters won ik een van hun breikits! Ik kreeg de kit voor de Empire Snood opgestuurd. Volg de link hierboven voor de review ervan, en meer foto’s van die fantastische wol.. Ook maakte ik eindelijk mijn shawl af, ook met een prachtig resultaat na de 2e poging blocken. Met Kerst keek ik eens terug naar mijn eerste patronen, en ik vond dat mijn Kerstmannetjes patroon erg aan verbetering toe was. In de loop van 2013 ben ik namelijk steeds beter geworden in fotograferen (of dat hoop ik tenminste ;), dus de foto’s van voor die tijd zagen er opeens gruwelijk uit, haha. Ook heb ik wat meer foto’s gemaakt, zodat deze tutorial makkelijker te volgen is! En jullie weten het, als je ergens vast zit met een van mijn patronen: aarzel niet om mij om hulp of extra foto’s te vragen! 
Mijn muts vind ik ook erg goed gelukt! Het is al de vierde muts die ik tot nu toe heb gemaakt, en ik merk dat ik er steeds beter in word. Deze muts is namelijk al veel beter dan de eerste. Tja, je moet toch ergens beginnen! 

Ik hoop dat 2014 net zo crafty wordt als 2013 was! Met mijn masterscriptie voor de deur kan het alle kanten op gaan: óf ik heb het veel te druk om te haken of breien, óf ik raak zo gestressed dat ik juist extra behoefte heb aan wat ontspanning met een breiwerkje op schoot, haha 🙂 We zullen zien! Het jaar begon in ieder geval al goed, met mijn gebreide rokje dat ik eindelijk had afgemaakt. Een paar dagen geleden heb ik nog een kledingstuk afgebreid, daarover snel meer! 
Happy crafting iedereen!

Don’t miss any blogpost by Crafty Queens – Follow me on Bloglovin’!

Support me by sharing with friends!
Previous post
W.I.P. Wednesday #20
Next post
W.I.P. Wednesday #21

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

My Crafty 2013