W.I.P. Wednesday #20

W.I.P. Wednesday #20

IMG_8874De twintigste work in progress woensdag alweer! En wat heb ik vandaag leuke dingen met jullie te delen! Weten jullie de shawl nog waar ik laatst aan was begonnen? Voor degenen aan wiens geheugen hij even is ontglipt, hier kun je een foto vinden. Ik vond hem erg mooi, vooral met de pastelkleuren, maar de onvermijdelijke waarheid was dat ik niet genoeg wol had! Koppig zoals ik ben heb ik niet meer wol bijbesteld, maar ik heb een ander project uitgekozen waar ik minder wol voor nodig had. Tenminste, dat dacht ik.
IMG_8877Voilà, hier een van de driehoekjes die ik aan het haken ben. Straks vormen ze de voorkant van een kussen! Toen ik dit patroon zag was ik helemaal verliefd, hoewel ik normaal niet zo weg ben van geometrische vormen. Maar in combinatie met de pastelkleuren die ik had vond ik het heel erg leuk!
IMG_8878Zie hier mijn work in progress van de voorkant. De achterkant is gewoon 1 lap, wit met streepjes van de kleuren die ik gebruikt heb. Sorry voor de slechte belichting, maar toen ik deze foto maakte was het daglicht alweer weg, en moest ik het doen met kunstmatig licht. Ach, je krijgt tenminste een beeld van hoe het eruit ziet!
De driehoekjes aan elkaar naaien was nog een hele klus! Vooral om het recht te krijgen was lastig. Bij de onderste ‘baan’ zie je dat sommigen een beetje scheef zijn, maar zo storend vind ik het niet. Ook maakte ik soms de fout om de voorkant aan een achterkant vast te naaien, een paar al aan elkaar gehechte driehoekjes heb ik weer los moeten maken! Dat krijg je er soms van als je tegelijkertijd tv kijkt 😉
Het patroon is bedoeld voor een kussen van 40×40 cm, maar doordat deze wol iets dikker is, is hij nu wat groter geworden. Even kijken of ik alsnog een binnenkussen kan vinden, maar anders heb ik nog genoeg losse vulling waar ik even een sloopje voor kan maken. Nu ik laatst wat oefening heb gehad met de naaimachine kan ik dat wel maken denk ik!
IMG_8910Ook ben ik deze week een paar sokken begonnen! Ik heb al ooit een sok gemaakt (ja, één enkele, niet eens een paar!), maar ik had geen zin om aan de tweede te beginnen. Ik had de eerste gebreid met een rondbreinaald, en dat is gewoon niet zo fijn met sokken. Je hebt nooit een rondbreinaald die klein genoeg is, dus altijd zul je dan de ‘magic loop’ methode moeten gebruiken. Dat houdt in dat je maar een stukje kan breien, en dan moet je weer gaan trekken aan de rondbreinaald zodat je het volgende stukje kunt breien. Zeer omslachtig, maar ik had ook geen dubbelpuntige naalden (DPNs) in die maat. Dus ligt een sok nu eenzaam in de wolmand. Maar deze keer heb ik wel de goede maat DPNs, dus ik ging vrolijk aan de slag! Het werkt wel heel langzaam zeg met 2,5 mm naalden, maar ik heb nu ongeveer 10 cm af.
IMG_8884 IMG_8894 IMG_8902En dan, omdat ik het niet kan laten, ook even een paar foto’s van een werkje dat net af is! Dit rokje ben ik op 7 januari 2013 begonnen, en 4 januari 2014 had ik het af! Je kunt het patroon hier gratis downloaden. Het heeft een heel aantal maanden stil gelegen, maar afgelopen najaar pakte ik de draad weer op (haha) en had ik weer motivatie om hem af te maken! Eind december was ik klaar met breien, maar toen ik hem paste was hij een beetje wijd. In het patroon staat dat je de band kunt verstevingen met wat haakwerk, maar dat veranderde niet zo veel. Dus besloot ik om een voering te maken. Gelukkig had ik een leuke bijpassende stof, zwart met kleine witte bloemetjes. In de bovenkant van de voering heb ik een soort tunnel gemaakt en daar elastiek doorheen gehaald. De onderkant van de voering is meestal niet vast bij rokjes, maar dat heb ik bij deze wel gedaan. Ik heb een hekel aan dingen opmeten en spelden, maar na een paar dagen was het me dan toch gelukt, mijn rokje was eindelijk af!! En hij zit superfijn!
Even iets anders: zien jullie wat er mis is met de trui die ik aanheb? Het voorpand is een stuk korter dan de achterkant, wat een tijdje terug helemaal fashionable was (blijkbaar), maar het voorpand is zo kort dat het bijna een naveltrui is. Toen ik hem kocht vreesde ik dit al, maar ik mocht hem niet passen (only in China), niet terugbrengen (again, only in China), en ik vond het patroon gewoon zo leuk! Volgens mij had hij me toch maar 5 euro gekost. Maar ik kan hem dus eigenlijk niet aan. Zie je mijn fake smile op de foto? Dat komt door de frustratie van die trui! Aargh!! Heeft iemand een leuk idee wat ik hiermee kan doen? Ik dacht er al aan om er handschoenen van te maken. Een tijdje terug zag ik namelijk deze tutorial daarvan. Of misschien een tas? Een kussen? Een colsjaal?
IMG_8906Oke, genoeg frustratie! Nu weer tijd voor iets leuks: de nieuwe Mollie Makes! Wat staan er weer schattige dingen in.. en prachtige foto’s ook altijd. Ik werd gelokt door het gehaakte kraagje, waarvan je een kit erbij krijgt. Maar het garen is glitter acryl, en acryl blijft nooit mooi plat liggen, zeker niet voor zo’n flimsy kraagje. Bovendien zag het knoopje er behoorlijk plastic uit. Maar er staan ook amigurumi hondjes in, leuke ronde kussens van stof, een weef-project en nog wat andere simpele dingen. Ik wou zo graag dat ze eens een patroon plaatsen voor een chunky trui! Maar dat zal nog wel een tijdje duren, aangezien de lente projecten er al weer aan komen. Vaak vind ik de patronen in dit soort tijdschriften veel te gemakkelijk, maar de patronen in gespecialiseerde brei of haak tijdschriften zijn dan weer zo oubollig.. Was er maar een leuke tussenweg! Hoewel.. als Pom Pom Quarterly nou eens naar Nederland zou komen..
Van welk tijdschrift zijn jullie fan?

Support me by sharing with friends!
Previous post
De grote schoonmaak
Next post
My Crafty 2013

2 Comments

 1. January 10, 2014 at 11:54 am — Reply

  Dat kussen is echt super! Ik ben zelf fan van het Phildar tijdschrift, en ook wel van de Japanse magazines, zoals Keito Dama, maar dat is dan ook weer niet zo makkelijk…als ze die dingen nou gewoon maar als PDFs zouden aanbieden!

  • January 10, 2014 at 12:37 pm — Reply

   Dankjewel Eva 🙂 Dat Phildar tijdschrift ziet er inderdaad superleuk uit! Ik had er nog niet van gehoord, dus voortaan ga ik kijken of het in de winkel te krijgen is! Ik hou ook zo van Japanse patronen, zelf ben ik fan van Gosyo,die hebben online ook heel veel gratis patronen: http://gosyo.shop.multilingualcart.com/free1.php
   Ik ben het met je eens, in PDF zou het allemaal veel gemakkelijker zijn! Gelukkig hebben sommige magazines als Pompom Quarterly ook een E-Book uitgave 🙂 xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

W.I.P. Wednesday #20