Please.. no more Halloween DIYs!

Please.. no more Halloween DIYs!

HalloweencollageHebben jullie ook gemerkt dat de craft-wereld de laatste tijd alleen maar om Halloween draait? Ravelry en Craftgawker staan opeens bomvol DIYs die een Halloween-thema hebben. Overal allerlei soorten pompoenen, kostuum of make-up DIYs, trick-or-treat mandjes, Frankenstein speldenkussens.. Ik moet zeggen, ik heb er zelf niets mee. Al dat knutselwerk voor hoogstens 1 feestje, en dan kan het weer in een doos op zolder gestopt worden, wat een zonde! En om nou al een week van tevoren papieren spookjes, spinnenwebben en vleermuisjes in huis te hebben? No thanks. Misschien komt mijn Halloween-afkeer wel van het kleurenschema, oranje en zwart zijn namelijk verre van mijn favoriete kleuren.
pastelpumpkincollageToegegeven, deze pompoentjes van StudioDIY en Cottage Industry zijn eigenlijk wel heel erg leuk.. Maar de kleuren die ze gebruikt hebben zijn dan ook totaal anders dan de traditionele Halloween-kleuren.
Om Halloween eens even lekker dwars te zitten, laat ik jullie in deze post de leukste non-Halloween inspiratie van de laatste tijd zien.
AliceWonderland

Disneyprinsessen zijn altijd leuk, vooral als er een moderne twist aan wordt gegeven. Tekenaar Tim Shumate heeft de meest populaire disneyprinsessen getekend hoe ze eruit zien als ze tattoo’s zouden hebben. Fall1

De temperatuur gaat weer omlaag.. dus dat betekent lekker veel laagjes dragen! Het is net als vorig jaar helemaal in om wat nepbont te dragen in je outfit. Match het met wat leer voor een echte herfstachtige look.
Fall2

Dit gehaakte topje kwam ik een tijdje terug tegen op Pinterest. Meestal vind ik roze en rood bij elkaar niet zo mooi, maar nu maak ik zeker een uitzondering! Fall3

Een baboesjka (of is het matroesjka?) beursje, so cute! Dit soort DIY-beursjes zag je heel vaak in China. Dit exemplaar komt ook van de Chinese Marktplaats, Taobao. Fall4

Ik denk niet dat zo’n jurk zelf te breien is, maar wel een mooie bron van inspiratie, niet? Fall5

Deze geborduurde lampenkap van Dear Emma is helemaal het einde! Wat een details.. check ook haar andere creatiesjapanemoticon

Japanse emoticons zijn zo leuk! Ik gebruik deze als inspiratiebron voor geborduurde gezichtjes op amigurumi. Mijn favoriet om bij Facebook-chat te gebruiken is de cheerleader: *\(^.^)/*  Moschino crochet sweater

Ja, ook designers haken! Deze beeldige trui is ontworpen door Moschino. Leuk idee om een bestaande trui wat op te leuken met een gehaakte doily.
Als je nog meer inspiratie wilt zien, neem dan eens een kijkje op een van mijn Pinterest-borden!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KBSG2EIt0ys&w=420&h=315]

En dan nog een fijn muziekje erbij! Dit liedje heet weliswaar ‘The Witch’, maar heeft verder niets met Halloween te maken, I promise 😉 De band heet The Sticky Tongues (waar mijn vriend ook in speelt!). Dit is het eerste liedje wat ze in een echte studio hebben opgenomen, en ik vind het echt super klinken! Hun tweede liedje is ook al uit, dat heet ‘Falling’, ook op hun Youtube kanaal te vinden. Neem ook eens een kijkje op hun Facebook-pagina, daar worden komende optredens aangekondigd! Geef ze dus een thumbs up of een like op Facebook, en steun deze rising stars 😉

Support me by sharing with friends!

Please.. no more Halloween DIYs!

HalloweencollageHebben jullie ook gemerkt dat de craft-wereld de laatste tijd alleen maar om Halloween draait? Ravelry en Craftgawker staan opeens bomvol DIYs die een Halloween-thema hebben. Overal allerlei soorten pompoenen, kostuum of make-up DIYs, trick-or-treat mandjes, Frankenstein speldenkussens.. Ik moet zeggen, ik heb er zelf niets mee. Al dat knutselwerk voor hoogstens 1 feestje, en dan kan het weer in een doos op zolder gestopt worden, wat een zonde! En om nou al een week van tevoren papieren spookjes, spinnenwebben en vleermuisjes in huis te hebben? No thanks. Misschien komt mijn Halloween-afkeer wel van het kleurenschema, oranje en zwart zijn namelijk verre van mijn favoriete kleuren.
pastelpumpkincollageToegegeven, deze pompoentjes van StudioDIY en Cottage Industry zijn eigenlijk wel heel erg leuk.. Maar de kleuren die ze gebruikt hebben zijn dan ook totaal anders dan de traditionele Halloween-kleuren.
Om Halloween eens even lekker dwars te zitten, laat ik jullie in deze post de leukste non-Halloween inspiratie van de laatste tijd zien.
AliceWonderland

Disneyprinsessen zijn altijd leuk, vooral als er een moderne twist aan wordt gegeven. Tekenaar Tim Shumate heeft de meest populaire disneyprinsessen getekend hoe ze eruit zien als ze tattoo’s zouden hebben. Fall1

De temperatuur gaat weer omlaag.. dus dat betekent lekker veel laagjes dragen! Het is net als vorig jaar helemaal in om wat nepbont te dragen in je outfit. Match het met wat leer voor een echte herfstachtige look.
Fall2

Dit gehaakte topje kwam ik een tijdje terug tegen op Pinterest. Meestal vind ik roze en rood bij elkaar niet zo mooi, maar nu maak ik zeker een uitzondering! Fall3

Een baboesjka (of is het matroesjka?) beursje, so cute! Dit soort DIY-beursjes zag je heel vaak in China. Dit exemplaar komt ook van de Chinese Marktplaats, Taobao. Fall4

Ik denk niet dat zo’n jurk zelf te breien is, maar wel een mooie bron van inspiratie, niet? Fall5

Deze geborduurde lampenkap van Dear Emma is helemaal het einde! Wat een details.. check ook haar andere creatiesjapanemoticon

Japanse emoticons zijn zo leuk! Ik gebruik deze als inspiratiebron voor geborduurde gezichtjes op amigurumi. Mijn favoriet om bij Facebook-chat te gebruiken is de cheerleader: *\(^.^)/*  Moschino crochet sweater

Ja, ook designers haken! Deze beeldige trui is ontworpen door Moschino. Leuk idee om een bestaande trui wat op te leuken met een gehaakte doily.
Als je nog meer inspiratie wilt zien, neem dan eens een kijkje op een van mijn Pinterest-borden!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KBSG2EIt0ys&w=420&h=315]

En dan nog een fijn muziekje erbij! Dit liedje heet weliswaar ‘The Witch’, maar heeft verder niets met Halloween te maken, I promise 😉 De band heet The Sticky Tongues (waar mijn vriend ook in speelt!). Dit is het eerste liedje wat ze in een echte studio hebben opgenomen, en ik vind het echt super klinken! Hun tweede liedje is ook al uit, dat heet ‘Falling’, ook op hun Youtube kanaal te vinden. Neem ook eens een kijkje op hun Facebook-pagina, daar worden komende optredens aangekondigd! Geef ze dus een thumbs up of een like op Facebook, en steun deze rising stars 😉

Support me by sharing with friends!
Previous post
KollaboraLove
Next post
Tea for two - Crochet Teapot Pattern

5 Comments

 1. October 27, 2013 at 5:36 pm — Reply

  Halloween lijk me wel leuk voor een keertje, maar het is niet zo,n
  booming business als in US, daar halen mensen alles uit de kast
  voor 1 dag 😛 mijn neef die gaat met zijn vrienden verkleed als
  oma’s + een deur waarop staat ‘knock me’ waarmee ze bij
  mensen aankloppen. De ‘trick’ is dat wanneer iemand opent gaat
  mijn neef en friends achter hun eigen deur verschuillen. Dus diegene
  die opent ziet nu een deur en moet kloppen op die deur want er
  staat ‘knock me’. En dan
  opent mijn neef de deur en roept Happy Halloween en deelt
  snoepjes uit. Tegenovergestelde dus 😛 Xx

  • October 27, 2013 at 6:26 pm — Reply

   Whaha dat is wel een heel grappig idee! Verkleden vind ikzelf ook altijd wel leuk, maar meestal bewaar ik ideeen tot carnaval 😛 xx

 2. October 27, 2013 at 5:54 pm — Reply

  Tsja ook bij mij staat er nog een halloween inspiratieblog in de planning .. en deze week ga ik heerlijk met een cliënt bakken op mijn stage! Ik vind die stoffen pompoentjes echt heel cute <3

  Liefs

  • October 27, 2013 at 6:28 pm — Reply

   Dit is ook alleen maar mijn mening hoor 😛 er zullen vast alsnog veel mensen zijn die Halloween leuk vinden! Als ik een hondje had bijvoorbeel zou ik die vast ook verkleden 😛 Oehh ik ben benieuwd naar wat je gaat bakken ^^ xx

   • October 27, 2013 at 9:46 pm — Reply

    Denk niet dat het echt spectaculair word maar het gaat meer om m’n cliënt en een activiteit met haar ondernemen 😀

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Please.. no more Halloween DIYs!