W.I.P. Wednesday #7

W.I.P. Wednesday #7

IMG_7898Gisteren heb ik een poging gewaagd tot het uittekenen van de kleuren van mijn vogeltjes. En het resultaat is niet slecht! Al moet ik echt goed kijken op het kleurenschema, want het is zo makkelijk om naar een verkeerde rij te kijken.. Het valt eigenlijk best mee hoe moeilijk het is, als je het kleurwisselen eenmaal onder de knie hebt. Hierboven zie je mijn vogeltjes in de maak, plus de vogeltjes die al klaar zijn. Het vlot nog niet echt, maar met mijn schema’s erbij moet het goed komen! Nu alleen nog een schema maken voor het roodborstje. Ik ben ook bezig met een kanariepietje!
IMG_7881En even nog een goede foto van mijn deken! Ik heb nog een aantal vierkantjes gemaakt, maar die heb ik er nog niet aangenaaid. Zo hebben jullie in ieder geval een goede indruk van de grootte van de deken (namelijk dat hij te klein is, haha).
IMG_7856 IMG_7857Dit project stond al een heeeeele tijd op mijn lijstje, namelijk een gehaakt randje maken voor een van mijn foto’s. Ik had even geen perforator binnen handbereik, dus heb ik elk gaatje met een grote naald geprikt. Tip: Niet doen! Duurt veel te lang en het is makkelijk om uit te scheuren. Misschien lukt het ook met zo’n tang waarmee je extra gaatjes maakt in riemen. Een perforator laat naar mijn mening net wat te grote gaten achter.
bestelling collageMijn eerste Dawanda-bestelling is klaar om verzonden te worden! De laatste tijd stop ik veel meer energie in mijn Dawanda webshop, zoals betere foto’s maken, mijn webshop vertalen, en ik heb ook een Paypal account aangemaakt. Handig voor buitenlandse klanten! Ik ben er klaar voor!
IMG_7868Ook heb ik eindelijk een goede foto kunnen maken van mijn uilenkussen. Wat ben ik er toch blij mee!
IMG_7840 kitty collageAfgelopen week was Ema, een Japanse vriendin van mij, in Nederland! Zaterdag hebben we samen met nog een andere Nederlandse vriendin Amsterdam verkend, en ondanks de stromende regen hebben we er een superleuke dag van gemaakt! Eerst gingen we naar het Rijksmuseum, toen foto’s gemaakt bij de letters I AMSTERDAM (hello tourist!), en we hebben de dag afgesloten met heerlijke bubble tea van YoyoFresh in Chinatown. Ik kreeg van Ema een superschattige Hello Kitty hanger, en ook ‘blotting paper’, dat gebruik je om je gezicht wat te deppen als het glanst. Als je het papier gebruikt komt Hello Kitty erop tevoorschijn, dat is natuurlijk weer helemaal over de top Japans.
Craftsy Gallery

Ohja! Hebben jullie al van de actie bij Craftsy gehoord? Omdat ze 2 miljoen leden hebben, geven ze tot 75% korting op videolessen en materialen. Word dus snel lid en profiteer van deze mooie actie! De videolessen zijn echt een uitkomst voor crafters die veel instructie nodig hebben. Als je een videolessenpakket koopt, dan blijft deze altijd online beschikbaar voor jou. Je kunt vragen stellen aan de ontwerper, video notes maken om later een uitleg makkelijk terug te vinden, en je kunt ook de lesstof downloaden om uit te printen. Ook zijn er een aantal gratis lessen 😉 Een tijdje geleden was er een actie dat je gratis een les kon volgen, en toen heb ik gekozen voor Mastering Lace van Laura Nelkin. Eerst was ik best sceptisch over zo’n videoles, maar het is zo mogelijk nog beter dan een workshop! Alles gaat in je eigen tempo. Ik ben zelf aan het denken over de les Sizing Knitwear Patterns, daarin leer je hoe je zelf bijvoorbeeld een trui kan maken. Superhandig voor mij, aangezien ik al een gevorderde breister ben, maar het kledingstukken breien nog niet onder de knie heb.

Especially for my foreign visitors I’m adding a translation here, cause you don’t want to miss out on this offer! Craftsy is offering up to 75% discount on video lessons and supplies. Sign up and see what class you like best. Classes start from 9 dollars, and they have some free classes too. A while back there was an offer where I got the Mastering Lace class by Laura Nelkin for free, and it is really amazing! The online lessons will always stay available to you through your account. You can take video notes, talk to the designer, and there’s downloadable course material. Perfect for those who like to review things over and over again. You can stop the video’s at any time to slow it down to a pace you’re comfortable with. I don’t know how long this offer will last, so be sure to have a browse before it’s too late!

Happy Crafting!

Support me by sharing with friends!
Previous post
W.I.P. Wednesday #6
Next post
W.I.P. Wednesday #8

10 Comments

 1. Geeke
  September 18, 2013 at 6:00 pm — Reply

  gaatjes prikken in een kaart kan wel met een naald maar ga er als je klaar ben even met de bolle kant van een lepeltje over en steek met de haaknaald altijd vanaf de boven kant van de kaart dan zijn de papier frutsels aan de achter kant veel handwerk plezier Geeke

  • September 18, 2013 at 8:03 pm — Reply

   Wat een goede tip! Dankjewel Geeke 🙂

 2. Juul
  September 18, 2013 at 7:39 pm — Reply

  Aaaaah een kanarie <3

 3. September 18, 2013 at 8:32 pm — Reply

  Ja, een gaatjes maker/riem maker ding staat ook
  op mijn wishlist… die gehaakte deken ziet er goed
  uit joh c: en so does that foto met die gehaakte
  rand! en altijd leuk A’dam verkennen c: Xx

  • September 18, 2013 at 10:40 pm — Reply

   Dankje ^^ Ja ik geloof dat ik zo’n gaatjesmaker thuis ergens heb liggen, maar geen idee of hij mooie gaatjes maakt in foto’s 😛 Even proberen met een stukje papier.. xx

 4. sylvia
  September 18, 2013 at 10:17 pm — Reply

  ohh wat een leuke dingen heb je weer gemaakt!
  vraagje: van wat voor wol heb je de granny squares gemaakt voor je deken?
  xx

  • September 18, 2013 at 10:42 pm — Reply

   Hoi Sylvia! Dankjewel voor je lieve reactie 🙂 De mintgroene wol is ‘Pingofine’ van Pingouin, en ik kocht het bij de boekenvoordeel, laatst hadden ze weer een voorraad! Deze wol is uit het assortiment gehaald van Pingouin, dus ze hebben alleen nog maar restjes. De rest van de kleuren zijn allemaal Soft van de Zeeman. Het is trouwens allemaal acrylwol. xx

 5. sylvia
  September 19, 2013 at 9:16 pm — Reply

  ahh top, dat wou ik graag weten! thanks!

 6. sylvia
  September 19, 2013 at 9:16 pm — Reply

  ahh top, dat wou ik graag weten! thanks!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

W.I.P. Wednesday #7