My recent infatuation with Japanese patterns

My recent infatuation with Japanese patterns

Laatst vielen ze eindelijk op de deurmat, de twee Japanse patronenboeken die ik had besteld! Ik vond ze op yesasia.com, als jullie ook Japanse haakboeken willen bestellen raad ik deze website aan! Voor de liefhebber, klik hier en hier. De een staat vol met leuke motiefjes en gehaakte randjes, en de ander heeft wel 26 patronen voor kleding! Mooie vesten, truien, maar ook sokjes en mutsen. Om van te smullen!

IMG_6575

Natuurlijk pakte ik ze meteen uit en bekeek de inhoud uitvoerig, wat is alles toch leuk! Ik had het linkerboek speciaal besteld voor een gehaakte top dat erin staat, namelijk de volgende:

IMG_6584Zo mooi, niet? Het is een soort poncho, dus geen armsgaten, maar ik denk dat ik het ga aanpassen zodat het een mouwloos topje wordt. Hier kun je zien wat anderen met dit patroon hebben gemaakt. Toen ik dat zag moest ik dit boek gewoon hebben! De rest van de patronen vind ik ook erg mooi, al zijn het soms wat vormloze dingen. Ik ben nu met twee andere topjes bezig, omdat ik nog niet het goede garen had gevonden voor de bovenstaande top.

IMG_6579 IMG_6580Dit haakwerk had ik mee naar Barcelona. Lekker haken op een bankje in het park! Ik maak het topje niet zo lang als op de foto, maar gewoon zoals een topje moet zijn. Dan is het ook wat leuker, vind ik. Ik ben nu bijna klaar met de voorkant.

IMG_6581 IMG_6583Ik heb het patroon ietsje aangepast omdat ik het te dicht vond. Je ziet dat het voornamelijk bestaat uit een soort ruitjes. Die bestaan uit clusters van 4 stokjes, maar verder in het patroon heb ik daar clusters van 3 stokjes van gemaakt, om het wat meer open te maken. Op de bovenste foto zie je het misschien.

IMG_6586Met dit topje ben ik ook begonnen, omdat ik het perfecte garen er al voor had! Het patroon viel een paar centimeter te breed uit, voor zover ik uit het Japans kan opmaken hebben ze geen verschillende maten.

IMG_6587 IMG_6589 IMG_6593Het ziet er wel naar uit dat ik dit moet ‘blocken’, oftewel dat ik het haakwerk een tijdje moet vastpinnen, zodat het patroon beter zichtbaar is. Ben benieuwd hoe me dat afgaat, dat heb ik nog nooit gedaan!

IMG_6578

En nu over het andere boek, Motif & edging designs.  Het staat vol met allemaal mooie bloemetjes en granny squares. Ik weet nu nog niet wat ik daar allemaal mee ga maken, maar ik denk dat het zeker van pas komt! Misschien zou ik deze patronen kunnen gebruiken voor de gehaakte tas uit mijn vorige post.

IMG_6577 IMG_6574Ik wilde meteen een vierkantje maken! Nog geen idee wat ik hiermee ga doen, misschien eens een sprei van maken als ik genoeg katoen heb? De mat van de achtergrond heb ik trouwens niet zelf gemaakt, maar gekocht (foei!). Tja, maar hij was nog maar 2 euro bij de Kruidvat! Ik kon hem gewoon niet laten liggen.

IMG_6599En nu nog wat plaatjes van katoen dat ik laatst heb gekocht. De bovenstaande klos komt uit een Chinees winkeltje in Barcelona. Ze waren erg verbaasd dat ik Mandarijn kon praten, haha! Maar het was wel handig voor mij aangezien mijn Spaans echt heel krakkemikkig is. Wat zal ik hiervan gaan maken? Het is zacht genoeg om er kleding van te maken, maar wat? Hmm.. Die blijft nog even op de plank staan.

IMG_6598Deze eveneens gekocht in het Chinese winkeltje. Mooi zacht dun katoen in een perzikkleurtje. Ik bedacht me dat ik hier mooi de motiefjes uit het tweede boek van kan maken.

IMG_6564En dan het pièce de résistance! Of in ieder geval voor mij, ik vind deze streng wol zo mooi! Het is de eerste wol die ik als streng koop, omdat ik niet wist hoe ik dat tot een bolletje moest maken. Gelukkig is de eigenaresse van mijn favoriete wolwinkel altijd zo behulpzaam dat ze het me graag wilde uitleggen.

IMG_6568Het is eigenlijk sokkenwol, maar ik wil proberen of ik hiervan het witte topje, dat ik hierboven noemde, kan maken. Het patroon is weliswaar voor katoen, maar ik denk dat dit ook gaat werken. Ik zag overigens laatst in de Landleven hoe je strengen wol zelf kan verven… Dat idee bewaar ik voor de volgende streng.

IMG_6573En als laatste nog wat bloemetjes! Wat zal ik ermee maken? Ringen, broches, haarbanden, armbanden? Vastmaken op truitjes, etuitjes, tasjes, teenslippers? Ik weet het nog niet, maar ze zijn in ieder geval leuk om te maken. Ik beslis later wel wat ik ermee ga doen.

Support me by sharing with friends!
Previous post
Back from Barcelona
Next post
The difference between continuous rounds and joined rounds when crocheting

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

My recent infatuation with Japanese patterns