Gardening and more

Gardening and more

IMG_6180

Terwijl het afgelopen dinsdag bij de meeste mensen thuis oranje kleurde, was die dag de kleur groen bij ons favoriet. En wel in de vorm van nieuwe kruidenplantjes! De dag ervoor was ik met mijn moeder naar de Intratuin geweest en hadden we een heleboel nieuwe plantjes gekocht. Ze hadden daar een nieuwe ‘eetbare tuin’ afdeling en we werden helemaal enthousiast! We kwamen binnen met het idee om perkplantjes te kopen, en gaan weg met lekker geurende kruiden in potten. En het was moeilijk kiezen! Want ze hadden toch zoveel leuks. En ook tomaten! En nog veel soorten ook, zelfs een speciale soort die ‘zebratomaten’ heten vanwege de zwarte streepjes erop. En allerlei soorten kool, zelfs paksoi! Maar dat komt nog wel een andere keer. Eerst maar eens de kruiden.

IMG_6179Vandaag gun ik jullie even een kijkje in onze achtertuin. We hebben pas net alle bladeren van de grond af geharkt, en verder hebben we nog niet zoveel kunnen doen, dus ja, het ziet er nog een beetje rommelig uit. Maar de kruidentrap is een mooi begin!

IMG_6183 IMG_6185Een trede van de trap hebben we helemaal gevuld met munt-plantjes! Want we waren wel verbaasd bij de Intratuin, zoveel soorten munt! We hebben appelmunt… chocolademunt… en zelfs aarbeimunt! En die ruikt zelfs heerlijk naar aardbeitjes als je over de blaadjes wrijft. Gewone munt hebben we niet gehaald, maar hiermee redden we het ook wel! En ze schijnen heel goed te kunnen klimmen, dus hebben we ze laddertjes gegeven.

IMG_6187In een andere trede hebben we allemaal basilicumplantjes, want daar hadden ze ook allemaal variaties van! Hier op de foto zie je de kaneelbasilicum. Hij hangt er nog wat slapjes bij, maar we hadden ze ook pas net in de grond gezet. Verder hebben we ook gewone basilicum en Thaise basilicum. Ben benieuwd!

IMG_6182 IMG_6181Kervel… knoflookbieslook.. maggikruid…

IMG_6191Mmmm en wat ruikt deze toch lekker! Citroenmelisse! Daar gaan we wat heerlijke potjes thee van zetten.

Lovely Rosemary
Lovely Rosemary

En de rozemarijn in een mooie mand. Ik had een idee om de mand met spuitbusverf in een leuke pasteltint te verven. Iemand hier ervaring mee?

IMG_6188
hello little strawberry flower 🙂

IMG_6195

En aardbeiplantjes, altijd leuk. Ook al lukken ze eigenlijk nooit bij ons in de tuin, we proberen het iedere keer weer.. Maar volgens mij is dit de eerste keer dat we planten kopen in plaats van zaadjes. Misschien lukt het dit jaar eindelijk!

IMG_6192

En een laurierplantje! Zo leuk dit, ik verheug me al op de gedroogde blaadjes in een potje in het kruidenkastje.

IMG_6193 IMG_6194

Deze citroentijm ruikt ook erg lekker!

IMG_6196

En we hebben ook peterselie, al hadden we die al een paar jaar geleden gezaaid. Niet kapot te krijgen! Maar we vergeten altijd wat te gebruiken bij het koken.

IMG_6197

En een heuse komkommerplant! Ja ik weet dat hij een beetje scheef staat, maar het is toch leuk? Er zullen geen grote komkommers aan komen hangen, maar van die kleine snack-komkommertjes. Leuk hoe die dunne stengeltjes zo krullen, net als bij pompoenplanten.
En dat waren de nieuwe plantjes alweer! Nu nog op zoek naar wat kleurige plantes voor ertussen.

IMG_6204Afgelopen weekend had ik mijn Nyan Cat hoesje nog afgemaakt, ik vind hem erg leuk geworden! Lekker kleurrijk voor de zomer.

IMG_6205 IMG_6206Voor de achterkant heb ik vilt gebruikt, en daarop sterren geborduurd. Of ik denk tenminste dat het sterren zijn, het is geinspireerd op de achtergrond van Nyan Cat’s filmpje dat ik vorige keer liet zien. Ik heb er ook kleine kraaltjes op geborduurd. Nu alleen nog een voering erin naaien, anders haakt mijn zonnebril steeds achter de draadjes aan de binnenkant.

IMG_6207 IMG_6208En ik heb ook mijn eerste doily gehaakt! Van kleurig katoen garen. Ik heb hem nog niet geblockt, daar had ik even geen zin in. Ik weet ook niet of ik dat nog ga doen, ik denk namelijk dat ik deze ergens op vast ga naaien.

IMG_6209IMG_6211Dit mooie oudroze lint vond ik ook bij de Intratuin! Hij was daar wel wat duurder dan bij normale winkels, gok ik zo, maar ik vond hem zo mooi! En die spoel.. Ik zat te denken om het te gebruiken als lint voor hangers, misschien een hart?

IMG_6202 IMG_6201En dan mijn pronkstuk van de week, is hij niet prachtig? Een vriendin vroeg me of ik een muts voor haar wilde breien (maar natuurlijk!), dus gingen we wol uitzoeken, jippie! Toen haar oog viel op deze Olympia van Lana Grossa wilde ze geen andere wol meer bekijken, deze was het! En het is ook een erg goede keus. Herinneren jullie je nog toen ik hier een bol van had gekocht? Die was donkerblauw met felgeel en limegroen. Daar heb ik toen ook een muts van gemaakt. Ik bedenk me net dat ik eigenlijk nooit van de uiteindelijke muts foto’s  heb gemaakt. Misschien komt dat straks, als ik zijn tweeling af heb!

IMG_6198Hier een foto met het etiket erbij. De kleur die ik eerder had gekocht is trouwens dezelfde als waar het model op het etiket een poncho van draagt.
In de wolwinkel kreeg ik er een miniboekje met Olympia-patronen bij, erg handig! Mijn vriendin heeft een leuk model met kriskraspatroon (foto’s komen later) uitgezocht, en ik ben al halverwege! Deze dikke wol breit echt supersnel, ik ben er helemaal weg van! Ik zie een hele reeks mutsen van deze wol in mijn nabije toekomst.. Wil iemand er trouwens nog een? Ik maak ze voor 20 euro per stuk. Ik vind dat altijd zo duur klinken dan, maar als je erbij denkt dat de wol 7,95 is en ik er toch al snel een paar uur mee bezig ben.. Dan reken ik eigenlijk maar 1 uurloon voor de arbeidskosten! Mocht je geinteresseerd zijn, dan kun je hier de muts-modellen bekijken. Op het moment maak ik de muts van Model 12.

Dat waren mijn bezigheden deze week! Nu weer verderschrijven aan mijn essays en scriptie.. Gelukkig kan ik altijd een ont-stress momentje nemen met mijn haak- of breiwerkjes.

Previous post
Piggy Key Cozy translated in Danish!
Next post
New Patterns Galore!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Gardening and more