Spring is in the air!

Spring is in the air!

Ik laat jullie nog even in spanning over het mandje.. Hihi, ik vind het veel te leuk om de reacties te lezen! Ik heb de laatste tijd nog een paar dingen gehaakt en gebreid die ik echt graag wil laten zien!

IMG_6031 IMG_6033 IMG_6035 IMG_6036Allereerst mijn gebreide pimpelmeesje! Het was een ontzettend priegelwerk, maar ik vind hem heel leuk geworden. Je begint met twee naalden het blauwe kopje te breien, en neemt dan aan de zijkant steken op. Zo ga je met in totaal 4 naalden verder naar beneden. Dan moet je nog steken opzetten voor de vleugels, het buikje er nog aan breien, en dan alles dichtnaaien. Ik vond het een vrij lastig werkje! De pootjes zijn van ijzerdraad gemaakt, en omwikkeld met wol.

Het patroon is te vinden in het boek ’75 vogels, bijen en vlinders’ van Lesley Stanfield. Hieronder zie je een foto van het boek. Bij de boekenvoordeel is er een hele reeks boeken hiervan, volgens mij rond de 8 euro.

IMG_6039

En wat vinden jullie van dit überschattige konijnenbijtje? Of bijntje, kobijtje, beenny.. Ik vind hem zelf zo ontzettend leuk! En het patroon is ook nog eens gratis te vinden op deze website. Er bestaat ook nog een raket-konijntje en een ambulance-konijntje! Vraag me niet hoe de ontwerpster op deze ideeën kwam, maar ik vind ze allemaal superleuk! Ik ga er nog een paar bij maken, maar dan misschien in paaskleuren. Zoals groen met pastelpaars bijvoorbeeld!

IMG_6041Ook heb ik een kraagje gehaakt voor mijn beertje. Gewoon, omdat ik er zin in had. Ik vind het er heel schattig uitzien. Ik twijfel nog of ik een miniscuul knoopje ga zoeken of dat ik het gewoon vastnaai.

IMG_5970 IMG_5971En hier is Meneer Eekhoorn! Hij is echt ieniemienie! Ik heb het patroon opgeschreven, maar nog niet in het Engels vertaald. Het komt er nog aan!

IMG_5997 IMG_5999Dit is een notitieboekje wat ik een beetje heb opgeleukt met een geborduurd boompje. Het is een cadeautje, dus ik hoop niet dat de jarige toevallig op mijn blog komt kijken!

IMG_6044De jarige job in kwestie, mijn vriend, gaat drie maanden stage lopen in Frankrijk. Hij houdt ook erg van beestjes en tekent ze overal! Ik heb een paar van deze beestjes uitgeknipt en in het boekje geplakt. Met de franse naam erbij, dan leert hij alvast wat Franse woordjes! Ik vond het een leuk idee, zo maak je een schriftje toch veel persoonlijker. Hij krijgt het boekje morgen pas, dus iedereen mondje dicht!

bijtje2 bijtje1Deze leuke bijtjes heeft mijn moeder afgelopen weekend gemaakt. En wat zijn ze lief! Twee zijn er voor een vriendin, die zichzelf vaak Maja noemt. Wij legden meteen de link met Maya de bij! De grootste bij komt uit het boekje Dierencupcakes haken. Dit boekje kreeg ik afgelopen Sinterklaas in de surprise, en er staan hele leuke patronen in!

kipjes1En nog een foto van haar kipjes! Ook erg leuk, vooral nu met Pasen als decoratie in huis. We merken dat ze erg geliefd zijn om als cadeautjes te geven, want ze vliegen de winkel uit! Niet letterlijk natuurlijk, ze hebben geen vleugeltjes, haha.

IMG_6046Ik weet niet precies waarom ik deze foto maakte, ik vond het gewoon leuk! In dit potje bewaar ik kralen die ik als oogjes gebruik voor mijn beestjes. Een gezichtje maakt iets vaak zoveel leuker!

IMG_6049Paas-M&Ms!! Hihi, zo leuk, die pastelkleurtjes! Ik kreeg ze vandaag van mijn vriendin Jildou 🙂

IMG_6048 IMG_6054Ze zien er zo vrolijk uit! En als je goed kijkt zie je dat ze van de ‘m’ een konijntje hebben gemaakt, haha!

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Mystery Basket
Next post
The Mystery Revealed!!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Spring is in the air!