Een week geen lessen: tijd om te haken!

Een week geen lessen: tijd om te haken!

Een tentamenweek klinkt altijd heel eng, maar niet als je geen tentamens hebt! Joepie, lekker vrij! Vorige week heb ik een paar essays in moeten leveren, en ik moet ook nog wel studeren voor de komende tijd.. maar een paar uurtjes per dag haken mag toch wel? Dat dacht ik ook. Hier een paar foto’s van de dingen die ik deze week heb gemaakt.

IMG_6007 IMG_6008Ik zag op de Facebookpagina van ‘Het Haakatelier’ toch zo’n leuke potjes met gehaakte hoezen! Ik was meteen geinspireerd en ging aan de slag. Het hoesje met het paarse lint heb ik zelf bedacht, de andere komt van Annemarie’s Haakblog. Beiden erg simpel om te doen. Je haakt een soort koker, er zit dus geen onderkant in, want dan gaat het potje zo wiebelig staan. Laatst toen ik een kraagje haakte koos ik ervoor om geen picotjes te maken, maar bij deze grote pot wel, vond ik leuk staan!

IMG_6009

Ennn wat zit er in die pot? Gehaakte ijsjes! Ik ben er de laatste tijd mee bezig geweest, en ik heb het patroontje bijna uitgeschreven. Dat komt de komende weken dus nog! Ze staan nu ook in mijn dawanda webshop.ย IMG_6011Maar de rest van de pot is gevuld met allemaal klosjes garen. Eindelijk vond ik een pot die groot genoeg was!

IMG_6014 IMG_6018En dan is er ook nog de studie.. Maar zoals Jack Nicholson inย The Shining all zei: “All work and no play makes Johnny a dull boy.” Of in mijn geval: “All study and no crochet makes Carmen a sad girl.” Haha, kon ik dat maar tegen de docent zeggen.

Even over de boeken: ik schrijf mijn scriptie over bijvoeglijke naamwoorden in het Mandarijn, en daar hoort veel literatuur bij! Ik vind het natuurlijk heel leuk, maar soms word ik helemaal gek van die linguistische vaktermen! Geef mij maar haaktermen ๐Ÿ˜‰

Ik kan er eigenlijk zo nog wel een weekje bij hebben, zoveel leuke dingen heb ik weer gezien! Vooral op de blog van Mingky Tinky Tiger, daar krijg je gewoon bakken met inspiratie van! Claire, de schrijfster van de blog, verzamelt allemaal leuke haak-ideetjes (en soms ook andere dingen) op haar blog, met de link erbij. Echt een aanrader! Ik heb haar een hele enthousiaste fanmail gestuurd die nu nog op de voorpagina van haar blog staat, haha. Ik had geen idee dat ze die daar zou plaatsen! Wel leuk natuurlijk ๐Ÿ™‚
Wat zouden jullie doen met een weekje vrij? Ook even rustig alle ‘works-in-progress’ afmaken, of gaat het drukke leven gewoon door?

 

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
With or without picots, that's the question
Next post
Mystery Basket

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Een week geen lessen: tijd om te haken!