FINALLY

FINALLY

IMG_5628 IMG_5629

Tadaa! Na bijna twee jaar breien is mijn eerste gebreide trui eindelijk af! In december 2010 mocht ik voor Sinterklaas wol uitzoeken, en sinds die tijd ben ik eraan bezig geweest.. Met kerst vorig jaar had ik eindelijk alle delen afgebreid, maar alles moest nog aan elkaar genaaid worden, wat misschien zelfs het lastigst is om te doen. En eergisteren was het dan eindelijk klaar! Ik ben ontzettend blij met het resultaat, al zal ik bij mijn volgende trui zeker wat dingen anders doen. Deze keer heb ik namelijk een voorkant, achterkant en de mouwen apart gebreid, terwijl je het ook meteen in een stuk kunt breien. En ik werkte ook niet volgens een patroon, ik had een trui gezien in een tijdschrift, die ik na heb gebreid. Je kunt dus wel zeggen dat ik de moeilijkste weg heb gekozen! Maar het was een waardevol leerproces, wat me zeker zal helpen bij volgende projecten πŸ™‚

Ta-da! After almost two years of hard working (and some hibernating, I admit), my first knitted sweater is finally finished! I started in december 2010, and a few days ago I sewed it all together. I’m super excited with the result! I will do some things differently next time, for example knitting the sweater in one piece, so you don’t need to sew anything. Or less cables, cause that takes a lot of time! I also didn’t work with a pattern this time, which left me with lots and lots of calculating to do. Luckily the nice lady in the local craft store was willing to lend me a hand with the maths πŸ™‚Β 

IMG_5622 IMG_5620 IMG_5636 IMG_5662En wat vind je van mijn eerste poging?Β Heb jij al ooit een trui gebreid?

So, what do you guys think? Did you ever knit a sweater before?

 

Previous post
Organize!
Next post
Rilakkuma Bear Pattern

6 Comments

 1. February 2, 2013 at 11:41 pm — Reply

  Wow en dat zonder patroon, bangelijk , ik kan niets zonder patroon gedaan krijgen, soms zelfs niet met! πŸ™‚ hier mag je echt wel trots op zijn hoor!

  • February 3, 2013 at 12:25 am — Reply

   Dankjewel! Ik ben er ook heel blij mee πŸ™‚ durf hem nu bijna niet aan te doen omdat hij zo ‘kostbaar’ is, haha. Ik had op Ravelry gezocht naar patronen, maar die waren allemaal net iets anders dan dat ik wilde. Ik heb het mezelf daardoor wel extra moeilijk gemaakt ja!

 2. February 6, 2013 at 4:47 pm — Reply

  De trui is prachtig geworden. Ik vind de kleur ook heel erg mooi, staat je goed.

  • February 6, 2013 at 5:09 pm — Reply

   Dankjewel! De wol is een kleur van de merino big van Lana Grossa, ik zal het kleurnummer er binnenkort bijzetten voor de liefhebbers. Trouwens, ik heb toevallig ook gebreid in Peking! haha πŸ™‚

 3. Linsey
  February 9, 2013 at 7:40 pm — Reply

  wow… hoe heb je die trui gemaakt? als ik mag vragen πŸ˜‰

  • February 9, 2013 at 9:04 pm — Reply

   Natuurlijk mag je dat vragen! πŸ™‚ Ik heb de trui in vier delen gebreid: Het voorpand, achterpand, en de twee mouwen. Daarna heb ik de bovenkanten van de voor- en achterpand aaneen gebreid, en verder alles aaneen genaaid met de matrassteek. Ik heb geen patroon gevolgd dus ik kan het je niet echt vertellen hoe je deze trui zou maken.. Maar ik kan je wel het patroon van de kabel geven als je wilt? Ik hoor het wel πŸ˜‰

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

FINALLY