Crafty Christmas: Pom poms

Crafty Christmas: Pom poms

Het is weer tijd om de kerstboom binnen neer te zetten! En dat betekent ook dat het tijd is om leuke dingetjes te zoeken, kopen of te maken voor in de boom. Maar dit jaar ga ik eens niet voor kerstballen. Er zijn genoeg andere leuke dingen! Neem bijvoorbeeld al die gebreide hangers die je bij de Xenos of Intratuin kunt halen, in de vorm van vogeltjes en hartjes. Maar er zijn genoeg andere dingen waarmee je je boom en de rest van de huiskamer extra ‘kerstig’ kunt maken. De volgende paar weken ben ik nog veel meer van plan, hier alvast wat leuke ideetjes gebaseerd op pom poms!

Iedereen heeft als kind wel eens een pompom gemaakt. Je knipt twee cirkels van karton, wind daar zoveel mogelijk wol omheen zodat het gat bijna dicht is. Dan zet je de schaar tussen de twee schijven karton en knip je alle draadjes door. Voordat je de kartonnen cirkels ertussenuit knipt, leg je een draad tussen die cirkels en knoopt het strak vast. Dan even bijknippen totdat je een ronde pompom hebt.

Zo deed ik dat ook vroeger. Maar het kan veel simpeler! Voor grotere pompoms zijn de kartonnen schijven nog steeds de beste optie, maar kleine pompommetjes maak je gewoon met een vork! Een vork?! Ja, je hebt het goed gelezen. Ik zag op Pinterest een paar tutorials daarvan, en ik heb er zelf al een aantal gemaakt, het is heel makkelijk! Ik heb een handige foto-tutorial gemaakt:

Leg het draadeinde in het midden van de vork, dit is later makkelijk met vastknopen
Leg het draadeinde in het midden van de vork, dit is later makkelijk met vastknopen
Tip: wend de eerste laag er heel losjes omheen, daarna steeds strakker. Zo hoef je minder bij te trimmen
Tip: wend de eerste laag er heel losjes omheen, daarna steeds strakker. Zo hoef je minder bij te trimmen
Haal het draadeinde naar boven..
Haal het draadeinde naar boven..
.. en haal de pompom voorzichtig van de vork af. Trek het eerste draadeinde strak en maak een knoop
.. en haal de pompom voorzichtig van de vork af. Trek het eerste draadeinde strak en maak een knoop
Knip alle lussen door
Knip alle lussen door
Knip uitstekende draadjes bij
Knip uitstekende draadjes bij

IMG_4842

Maak er zoveel als je wil! Ik heb de draadeindes er nog aangelaten, zodat je ze makkelijk ergens aan kunt vastknopen. Je kunt namelijk vanalles met pompoms doen! Hieronder wat idee├źn, klik op de plaatjes om de eventuele tutorial te zien.

12-diy-kits-to-give-all-year-long

pompomwreathsolo1

pompomlamp
knitted-bohemian-wedding-inspiration-92 Gooi wat pom poms rond als je een foto maakt voor een speels effect!

yarn-pom-pom-ball-bookmark-8

Wat een geweldig idee! De blog waar deze tutorial op staat is ook een van mijn favoriete blogs: HonestlyWTF
Pom pom bloemen! Misschien iets te lente-achtig op deze foto, maar je kunt het altijd met wit, rood en groen maken voor kerst
Wat een schattig idee!
pompom robin
Maak een roodborstje!

Er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingen voor pom poms te bedenken. Hang ze bijvoorbeeld gewoon in de kerstboom, knoop ze aan je haarband vast of maak er een armband van. En wat maak jij met pom poms?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Sinterklaas Surprises #2!
Next post
Granny Squares: basic

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Crafty Christmas: Pom poms