Alles over alpaca’s!

Alles over alpaca’s!

collage

Een van de vele standhouders die komende 7 mei op het Wolspektakel staat is Cindy Keulders met Alpaca Trotsborg, die op het marktplein zal staan met zowel vachten als wol van hun eigen alpaca’s! Alpaca Trotsborg is een hobbymatige alpacaboerderij die gevestigd is dichtbij het Limburgse Noorbeek. Sinds 2014 heeft Cindy er een aantal witte en bruine alpaca’s. Ze vertelt: “Al jaren was de wens om ooit een aantal alpaca’s te kunnen houden en uiteindelijk kwam het ervan. Het zijn heel mooie, zachtaardige dieren en bijkomstig geven ze prachtige wol.”

Ja, dat alpaca’s prachtige wol hebben weet ik maar al te goed! Zoals jullie misschien weten is alpaca mijn favoriete vezel om mee te spinnen en te breien, het is gewoon zo ontzettend zacht! “Alpacawol is licht, prikt niet en is hypoallergeen”, weet Cindy me te vertellen. Het wordt bijvoorbeeld verwerkt in kleding, dekens of dekbedden. Het zorgt door de ademende vezels voor een aangename temperatuur.

Alpaca Trotsborg hecht er grote waarde aan dat de dieren goed worden verzorgd en behandeld, vooral ook tijdens het scheren. Alpaca’s zijn stressgevoelig en hebben daarom wat extra aandacht en zorg nodig voor een stressvrije scheerbeurt. De wol van Alpaca Trotsborg is gegarandeerd diervriendelijk!

De alpacawol is op het Wolspektakel verkrijgbaar in wit en bruin, en is zeer geschikt om bijvoorbeeld te spinnen, te vilten of op een andere manier mee te knutselen. De wol is gewassen en gekaard*, superfijn en luchtig dus!

*Wat is kaarden? Kaarden is eigenlijk iets als kammen, het is een proces waardoor de vezels allemaal dezelfde richting op gaan staan en evenredig worden verspreid, waardoor het veel gemakkelijker wordt deze te spinnen.

ALPACA 20150909_161640 (2)

 

Natuurlijk vroeg ik Cindy ook nog wat leuke persoonlijkere vragen!

Hoe ziet je ideale dag eruit? “Een dag met mooi stralend weer, wanneer je niet naar het werk hoeft maar toch lekker vroeg opstaat. Thuis de dieren verzorgen – de alpaca’s, kippen, konijnen en koeien – dan de wei en hokken wat opruimen, gezellig keuvelen met de dieren. Buiten bezig zijn zonder dat iets op tijd af moet, heerlijk! En als het koud is voor de houtkachel zitten met je koffie of lunch. Kortom niets moeten maar lekker hobby-en!”
Favoriete film? “Mr Bean comedies, de serie McLeods Daughters en The Green Mile.”
Favoriete vezel? “Natuurlijk alpacawol!”
Welke handwerktechniek zou jij nog wel eens willen leren? “XL breien lijkt me wel wat, en ik zou me er graag in willen verdiepen wat andere mensen voor creatieve dingen doen met wol buiten spinnen, vilten en breien.”

Ik kijk er al uit om Cindy te gaan ontmoeten op de beurs en haar prachtige wol te bekijken in het echt! Heb jij ook al eens met alpacawol gewerkt? Wat is jouw ervaring?

Meer vragen over Alpaca Trotsborg? Contacteer Cindy per Email op: c.keulders@ziggo.nl

Previous post
Nieuwe vlog online!
Next post
The Yarn Tower

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Alles over alpaca’s!