Tuesday Goodies – Row Counter

Tuesday Goodies – Row Counter

IMG_6258

Tijd voor een nieuwe column – Tuesday Goodies! Elke dinsdag laat ik jullie een leuke gadget of hebbedingetje zien dat te maken heeft met handwerk. Deze keer: de toerenteller! Mijn vader moest ontzettend lachen bij die naam, hij is namelijk fervent autofan en dacht natuurlijk alleen aan de toerenteller op je dashboard. Ik vond het al zo’n normale naam dat ik daar niet eens meer aan dacht!

Zelf heb ik eerder wel eens toerentellers gehad in de vorm van cilindertjes die je op je breinaald zet. Heel handig als je aan het breien bent ja, maar voor het haken niet zo fantastisch. Daarom is deze zo handig, je kunt hem namelijk om je vinger dragen! En hij werkt ook nog eens sneller, je hoeft alleen maar op een knopje te drukken in plaats van eraan te draaien.

Het nadeel? Deze toerenteller gebruik je vaak op de korte termijn. Als je met een groot project bezig bent – ik gebruikte bijvoorbeeld mijn gewone toerentellertje bij een kabeltrui die ik geregeld even liet liggen – dan is het niet zo handig want na een tijdje schakelt hij zich gewoon uit.

IMG_6260

Maar voor mijn project is het een fantastisch dingetje! Ik moet namelijk beginnen met een streng van wel 100+ lossen, en laat ik nu altijd de tel kwijtraken.. Dan komt deze gadget goed van pas. Ik druk één keer per 10 lossen, en dan is het tellen snel gebeurd. Een uitkomst! Eerst zette ik steekmarkeerders om de zoveel steken, maar op een gegeven moment vergeet je ook weer of je de vorige marker nou bij 50 of 60 steken hebt gezet.

Heb jij er ook eentje? Je kunt ze op internet vinden onder ‘digitale toerenteller’, zoals hier bijvoorbeeld. Welke leuke brei- of haakgadgets hebben jullie?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Minty squares
Next post
Linen Soft

No Comment

 1. July 21, 2015 at 12:31 pm — Reply

  Dat is een handig tellertje. Ik heb er gelijk ook een besteld. Bij amigurumi moet je soms een aantal toeren met hetzelfde aantal steken haken. Vaak vergeet ik dan tijdens het haken hoeveel toeren ik al heb gehad. Dan is dit tellertje handig om te gebruiken.
  Thanks voor de tip.

  Veel haakplezier, Margaret

 2. July 21, 2015 at 7:32 pm — Reply

  Hallo! Wat een leuke blog is dit! Ik ben je nieuwe volger geworden. Prachtig wat je met de lamp had gedaan en leuke kleur voor je topje! Die teller lijkt idd handig te zijn…
  Groetjes, Sigrid

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Tuesday Goodies – Row Counter