Bloomin' marvelous

Bloomin' marvelous

IMG_5531Hebben jullie een van de nieuwe garens van Scheepjeswol, BLOOM al gezien? Ik heb een paar bolletjes weten te bemachtigen, en ik kan je vertellen: het is een geweldig garen!! Zulke mooie kleurtjes en fijn dik ook. Het is een 100% katoenen garen, en geschikt voor naald 4-5mm. Door de holle kern van het garen is het niet zwaar, en kun je er dus fijn kledingstukken en dergelijke mee maken.

Have you seen one of Scheepjeswol’s new yarns, Bloom? I’ve managed to get my hands on a few balls, and I am loving it!! It’s available in wonderful colours and it’s nice and chunky. It’s 100% cotton, and you can use 4-5mm needles for it. Because the inside of the yarn is hollow, the yarn is bulky without being very heavy. Perfect for clothing! 

De textuur is een beetje anders dan bij normaal katoen, namelijk een beetje als een net. Het is bijna alsof het met heel dun garen is gepunnikt. Beetje moeilijk om uit te leggen, maar als je het ziet snap je het! Het garen heeft een hele subtiele glans, en is fijn zacht.

The texture is a bit different from other cotton yarns, it’s kind of like a net. Do you remember making I-cords (french knitting) as a kid? This yarn looks like that, but with very fine thread. The yarn has a subtle sheen, and it’s really soft.

IMG_5532

Er zijn wel 24 kleuren in dit garen, en de perfecte regenboogkleuren zitten er ook tussen, voor de liefhebbers 😉 Ik heb voor een wat herfstachtig kleurenpalet gekozen: petrol, wijn, lime en korenbloem. Ik vind ze zo mooi! Ik zal binnenkort een proeflapje maken (haken of breien??) om jullie te laten zien. Benieuwd naar de andere kleuren? Je kunt ze hier bekijken. Prijs in de winkel per bolletje ligt als ik het goed heb rond de 3,40 euro. Welke kleuren vinden jullie het mooist?

Bloom is available in 24 colours. I’ve been told this range has perfect rainbow colours too, for the colour-fans 😉 I chose a palette that reminds me of autumn, I just love these colours! Petrol, wine, lime and bright blue, mmmm,.. I’m going to make a swatch soon so stay tuned! Knitting or crochet, that is the question… If you’d like to check out the full colour range, please click here. This yarn is not available on Deramores yet, but it’s very new so I have good hopes for the next few weeks! Which colours do you like best? 

Support me by sharing with friends!
Previous post
From Peru with love
Next post
Wishing you a happy day

5 Comments

 1. February 19, 2015 at 9:11 am — Reply

  Erg mooi, dat garen wil ik zeker eens proberen.

 2. February 19, 2015 at 6:45 pm — Reply

  Mooie garen zeg c: Ik vind petrol en wijn heel erg mooi ^__^
  Xx http://icepandora.blogspot.com

 3. February 19, 2015 at 8:30 pm — Reply

  Mag ik je vragen hoe jij aan je garens komt? Krijg je die direct van Scheepjeswol of van Molly Makes misschien? Ik vraag je dit omdat het garen vanaf gisteren pas bestelbaar is voor ons en jij het dus al in je bezit hebt voordat de winkels het hebben ontvangen. En jij hebt een aantal kleuren kunnen uitkiezen, terwijl de winkeliers alle 24 kleuren moeten bestellen.
  Alvast bedankt voor je antwoord, en ik blijf je blog volgen, heel leuk wat je allemaal maakt!
  Anja
  http://www.debreinaald.nl

 4. February 25, 2015 at 2:27 pm — Reply

  Wat een mooie combinatie!

 5. March 4, 2015 at 5:06 pm — Reply

  Wauw wat zien deze kleuren er helder uit! Is het denk je geschikt om een muts mee te haken?

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Bloomin' marvelous