New yarn discovery!!

New yarn discovery!!

IMG_5511Groot nieuws! Ik heb weer een nieuw garen ontdekt… Het is chunky, súúúperzacht vanwege de alpaca bestanddelen (alpaca!!), en het is ook nog eens te verkrijgen in mooie natureltinten. Klinkt dat niet om van weg te dromen? Nou, echt wel! Ik had een idee voor een chunky haakwerk, en toen viel mijn oog op dit garen. Het is 80% acryl, en maar 20% alpaca, dus eigenlijk verwachte ik dat het niet zo heel zacht zou zijn. Maar toen het pakketje binnenkwam was het echt liefde op de eerste aanraking! Haha 😉

Big news! I have discovered a new yarn… It’s chunky, it’s suuuuuupersoft because of the alpaca fibres (alpaca!!), and it’s available in beautiful natural colours. Doesn’t that sound dreamy? I ordered some yarn for a new chunky crochet project, and when it came in the mail, I couldn’t believe how soft it was! It is after all 80% acrylic, and 20% alpaca, so I thought it would still be a bit scratchy. But it was love at first touch, haha! IMG_5507

Tadah…. het is Scheepjes Peru! Ik had dit garen werkelijk nog nóóit in de winkel zien liggen, iets waar ik me nu steeds meer over verbaas. Op de foto zie je het misschien niet zo goed hoe groot het garen is, maar het is geschikt voor naalden maat 9-10mm! Echt heel dik garen dus, heerlijk vind ik dat. Ik had het besteld naar aanleiding van deze blog over zo’n chunky berencolsjaals voor kinderen. Toen dacht ik: dat is vast ook een goed garen voor mijn chunky project! En dat is het zeker!

Ta-dah! It’s Peru by Scheepjes yarns. I hadn’t heard of this yarn before, maybe because my local yarnstore doesn’t stock it. But now I wish they did! I always prefer actually going shopping for things instead of buying them online, including yarn. This blogpost about crocheting chunky bear hats convinced me to order the yarn! IMG_5509Ik ben nu net begonnen met haken.. voor zover dat gaat in de uurtjes na het werken 😉 Binnenkort wat foto’s ervan! Wil je ook iets maken met dit heerlijke garen? Kijk dan hier of het bij jou in de buurt te verkrijgen is, of bestel het online. Ik gebruik de kleuren 10, 30, 60 en 70. Ik kan niet wachten om jullie mijn werkje te laten zien!

I’ve been able to squeeze a few hours of crochet in after work 😉 I’ll show you pics soon! Usually I refer people outside of the Netherlands to the website of Deramores for Scheepjes yarns, but they don’t seem to be stocking this yarn yet, too bad! Maybe in the future they will 😉 For now, I’ll just keep hookin’ and hopefully have something to show you soon! 

Support me by sharing with friends!
Previous post
All about adapting
Next post
From Peru with love

No Comment

 1. February 10, 2015 at 3:26 pm — Reply

  Heerlijk om weer nieuw garen te ontdekken en dat het lekker zacht is maakt het garen extra aantrekkelijk. Ik ben benieuwd naar jouw chunky project.

  Veel creatief plezier, Margaret

 2. February 10, 2015 at 5:30 pm — Reply

  Super leuk, ik ben benieuwd naar het resultaat!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

New yarn discovery!!