First XL-birdie pattern is here!!

First XL-birdie pattern is here!!

IMG_5222

Het heeft een tijdje geduurd voordat ik goede foto’s kon maken, maar hier zijn ze dan eindelijk: Frederik het roodborstje en Coco de pimpelmees. Yay! Van mijn mini-vogeltjes zijn deze twee soorten veruit het meest populair, dus bedacht ik dat het leuk zou zijn om er ook grotere versies van te maken. Leuk als cadeautje voor een miniatuur familielid 😉 De vogels zelf zijn nog niet te koop, aangezien ik de snavel nog moet perfectioneren (heb namelijk geen idee of je vilt kunt wassen, iemand??). Maar ik heb wel ander goed nieuws voor jullie: het eerste patroon is er namelijk wel al!!

It took me some time to get good pictures of them, but here they finally are: Frederik the robin and Coco the bluetit! Yay!! These two bird species are by far the most popular among my mini-birds, so I thought it would be fun to make larger versions of them. The perfect gift for the miniature humans around you 😉 I still have to figure out if you can wash felt before I can sell the actual birds (making them kid-proof and all that), but I did write the first pattern! 

IMG_5239

Frederik het roodborstje kun je nu helemaal zelf maken! Ik heb een haakpatroon geschreven waarin ik stap-voor-stap uitleg hoe je deze leukerd kunt maken. Boordevol tips om het haken nog leuker én makkelijker te maken. Je hoeft geen speciale steken te kennen, alleen: lossen, vasten, meerderen (2 of meer vasten in dezelfde steek), en twee vasten samen haken. Het is helaas niet zo geschikt voor beginners, omdat er veel kleurwisselingen bij komen kijken. Ook daarbij heb ik veel tips opgeschreven, om het nog wat makkelijker te maken. Als je er niet uitkomt, kun je me altijd een mailtje sturen natuurlijk! Mijn emailadres is te vinden op de ‘About me’ pagina van deze blog 😉

Right now, the pattern for Frederik the robin is available in my online shop. Only for Dutchies yet, sorry guys! I am in the process of translating the pattern and checking any mistakes, so please bear with me for about another week! In the crochet pattern, I take you through the process step by step, and there is lots of crafty advice to help you even more. Although you don’t need to know many stitches (only chains, single crochet, increases and decreases), the pattern isn’t really suitable for beginners because of the colour changes. I did include some tips to help you out but for a beginner it might be a bit too hard. Feel free to contact me for any crochet help! 
IMG_5217Het patroon vindt je in mijn Dawanda-shop. Als je geen Dawanda-account hebt, kun je er heel gemakkelijk een aanmaken met je Facebook-account, maar als je dat teveel rompslomp vindt kun je me natuurlijk ook mailen om het patroon aan te schaffen.

IMG_5226

Het patroon voor Coco is al in de maak! Coco heeft wat meer kleurwisselingen dus moet ik even extra controleren of alles wel klopt. Heel belangrijk natuurlijk! Maar ik ben volop bezig, dus schat ik dat dit patroon ook binnenkort in mijn winkel te verkrijgen is. Ik hoop dat jullie ze net zo leuk vinden als ik!

I’m also writing up the crochet pattern for Coco! This one has lots more colour changes going on so it takes some more time to check everything. And then I have to translate this one as well. I promise I’ll do it soon! 😉 I hope you like them just as much as I do. 

Previous post
Gnomeo and Juliet
Next post
Crafter's gift guide

No Comment

 1. January 25, 2015 at 1:14 pm — Reply

  Ze zien er superleuk uit!! Erg mooi!

 2. Mirjam Gielen
  January 25, 2015 at 1:55 pm — Reply

  Hartstikke leuk! Wat betreft het vilt: Ik zou in ieder geval echt wolvilt gebruiken. Synthetisch vilt is lang niet zo sterk (en heeft niet zulke mooie kleuren) Je kunt wolvilt wassen, liefst met de hand of met een wolwasprogramma. Het vilt zal mogelijk nog ietsje verder vervilten (=krimpen) maar dat hoeft met dit snaveltje geen probleem te zijn, denk ik. Je mag vilt stoomstrijken, als je het een beetje voorzichtig doet. Even de punt van de strijkbout op het snaveltje zetten, kan prima. Bovendien is het patroon zo dat je het -als het snaveltje na verloop van tijd toch erg lijdt onder gesabbel, peutervingertjes, wasbeurten etc.- makkelijk kunt vervangen door een nieuw snaveltje.
  Kortom: volgens mij heb je een superleuk knuffelpatroon gemaakt!

  • January 30, 2015 at 12:02 am — Reply

   Heel erg bedankt voor je tips Mirjam! Ik ga eens op zoek naar goed wolvilt 😉

 3. January 25, 2015 at 8:36 pm — Reply

  Hihi wat een leukerds!! ❤️

 4. January 26, 2015 at 6:06 pm — Reply

  Heel leuk!! gr. Hennie

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

First XL-birdie pattern is here!!