Shopping in Amsterdam #3: Stephen and Penelope

Shopping in Amsterdam #3: Stephen and Penelope

IMG_5288

Vorige week was ik in Amsterdam op woljacht, en dus kon een bezoekje aan Stephen and Penelope niet ontbreken! Ik moet zeggen dat ik helemaal niet wist dat deze winkel zich in Amsterdam bevond, maar des te blijer was ik toen ik ontdekte dat ik er gewoon heen kon gaan! Misschien zegt de naam van deze wolwinkel je niet zoveel, maar velen kennen de naam Stephen West wel. Stephen is een ontwerper die hele kleurvolle en excentrieke shawls breit. In de breiwereld is hij beroemd en iedereen houdt van zijn kleurkeuze en ontworpen shawls, mutsen en andere knitwear. Voor mij werd hij echt bekend toen hij kwam met de ‘swants‘: sweaterpants.

Meer zien van Stephen West? Kijk dan ook vooral op zijn instagram account! Maargoed, hij heeft dus een wolwinkeltje in Amsterdam met de meest fabuleuze garens uit het buitenland. Denk aan Cascade Yarns, Quince&co, Malabrigo, en ook Hedgehog Fibres. Stephen and Penelope bezit hij samen met ontwerpster Malia Mather (heel verwarrend geen Penelope, maar oké!). Malia heeft ook heel wat ontwerpen op haar naam staan! Voor een overzicht kun je op haar Ravelry pagina kijken.

IMG_5287 IMG_5289

Naast de heerlijke wolletjes hingen er ook een paar shawls van Stephen in de winkel, zo bijzonder om die in het echt te zien! Stephen zelf was er jammer genoeg niet, die heeft veel internationale tours en was nu blijkbaar ook weer op weg naar het buitenland. Toen ik in de winkel was liepen er een paar vaste klanten naar binnen, die gezellig kletsten met Malia. Op zo’n momenten vind ik het zo jammer dat er niet zo’n leuke klets-wolwinkel hier in de buurt is!

IMG_5290

Na een hele tijd dubben nam ik toch eindelijk een besluit. Tja, jullie weten vast hoe lastig kiezen het is als je zonder idee van wat je gaat maken een wolwinkel binnenstapt! Maar met luxe garens valt mijn keuze toch altijd op shawls. Zachte materialen moet je nou eenmaal op gevoelige huid dragen, dan heb je er maximaal plezier van. Ik koos twee strengen Hedgehog Fibres garen: de grijze met groen en roze in de foto hierboven, en de blauw-paarse ernaast. Daarbij nam ik ook nog een ministrengetje knalroze Malabrigo Lace, om een mooie rand aan de shawl te maken. Binnenkort foto’s!

De Hedgehog Fibres waren per streng 25 euro, dat is niet mild! Normaal zou ik ook niet zoveel uitgeven aan garen, maar je weet hoe het gaat.. “Ik heb dit garen nog nooit gezien in Nederland!” “Waarschijnlijk kom ik heel lang niet meer in deze winkel!” “Online is het garen uitverkocht!” Tja.. het stemmetje wint toch altijd.. Niet dat ik dat erg vind. 😉

Tot zover mijn Amsterdamse shop-uitje! Hebben jullie nog leuke wolwinkels in de buurt? Laat het me vooral weten in de reacties!

Previous post
Shopping in Amsterdam - Part 1: Weldraad
Next post
Knitting advice wanted!

No Comment

 1. January 13, 2015 at 2:15 pm — Reply

  Gorgeous yarn! I visited Amsterdam once with my sons – we went to the Amsterdam Arena. No yarn in sight.

  • January 13, 2015 at 4:31 pm — Reply

   Aww that’s too bad! To cheer you up though, I think lots of their yarns (hedgehog fibres, cascade yarns, quince and co, baa ram ewe) are available close to you! 😉

 2. January 13, 2015 at 10:47 pm — Reply

  Ouch, 25 bucks on yarns :c dat vind mijn
  portemonnee niet zo leuk denk ik haha
  😛 ik was vandaag in een plaatselijke
  wol/garen winkel en ik kom nooit met
  lege handen naar buiten. Ze waren wel
  8 euro’s dat weer wel 😛 Xx
  http://icepandora.blogspot.com

 3. January 14, 2015 at 10:13 am — Reply

  Looks like heaven!!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
EUR Euro
SHARE

Shopping in Amsterdam #3: Stephen and Penelope